Och så ska man bli nåt också

0kommentarer

Sitter och filurar på min framtid lite, vad jag ska göra och när jag ska göra det, har tagit pluggpaus nu för att tänka över det ordentligt. Lite punkter jag kommit fram till:
 
-Jag har ett toppenjobb, extremt bra jobb. Det vill jag fortsätta på även i höst och kanske längre, så studier bör vara på halvfart(om jag börjar i höst vilket verkligen inte är säkert).
 
-Jag har funderat på att studera vidare inom ekonomisk historia för att slutligen bli konsult, men det är ett osäkert kort. Mina 2 år på universitetet skulle dock komma till mer nytta där.(har läst historia a+b, juridik, organisation och ledarskap samt sociologi)
 
-Jag kan verkligen tänka mig att arbeta inom vården, jag trivs bra och har alltid gjort, men skulle helst vilja inrikta mig mer på det psykiska än det fysiska. Psykologprogrammet är dock tufft och långt och jag behöver sätta ett bättre högskoleprov innan dess. Terapeut likaså. Jag har verkligen börjat fundera på speciallärare, specialpedagog, förskollärare eller något liknande där jag får arbeta med barn. Börja som förskolelärare för att sedan specialisera mig på funktionshinder, döva/blinda eller en väldigt snäv inriktning- barn som utsatts för trauma eller med mer psykiska problem, där man fungerar som stöd och rådgivare. Jag jobbar som vikarie hos en liten flicka som går i specialklass så har sett hur pedagoger och lärare har arbetat med de barnen och även med oss assistenter. Deras arbete med hur de tänker ut övningar och tekniker för att stimulera barn med speciella behov verkar jätteintressant! Så summa summarum; bli lärare eller förskollärare för att sedan specialisera mig om jag vill.
 
Jag är så svår för jag är verkligen tudelad på allt! Gillar pappersarbete och att organisera, läsa, analysera, jobba med siffror och statistik och se samband och konsekvenser. Är superintresserad av historia, och ekonomi. SAMTIDIGT är jag lekfull och social, vill möta människor och göra nytta och ta hand om. Hålla i handen, vara pedagogen och en medmänniska. När jag studerar saknar jag arbetet, och när jag har arbete så saknar jag studier. 
 
Kanske ska man bara hoppas på en utopi med feodalism, "ge ma en stuga med en getabock och ett stycke jord så drar jag in potatisen(till vasallen)"

Kommentera

Publiceras ej