Jaa, första dagen på västervik gymnasium:D Tänker inte tråka ut er med en massa information utan tar det kortfattat. Skolan kommer det ta ett tag att vänja sig vid, jag oroar mig inte så mkt för att jag inte ska hitta rätt klassrum, jag litar på att min envishet tillslut tar mig dit jag ska. Så svårt kan det ju inte vara, bara att springa omkring och läsa på dörrarna tills man hittar rätt:d Mina två faddrar i tvåan försökte förklara nåt slags system för hur klassrummen låg utplacerade, tydligen skulle det finnas ett enkelt system för att hitta rätt, men båda två hade glömt bort hur det var:D Gillar mina klasskamrater också, alla är kreativa och roliga att vara med, finns två riktigt tokroliga tjejer i min klass, och när man är med dom kan man inte låta bli att skratta hela tiden, haha, sånna människor gillar jag. Och en annan tjej är riktigt intressant, liten söt tjej som klär sig mest i rosa och har en massa accesoarer, allt i vitt och rikigt ljusljusrosa, gillar henne även fast jag bara pratade med henne helt kort. Hon känner ingen i den här klassen sen tidigare och hennes sätt att vara så oberörd, kan inte tänka mig att hon skulle kunna bli stressad eller orolig över nåt. Hon var märkligt lugn på nåt sätt. Ja, jag gillar verkligen estetmänniskorna, ingen är vanlig om man kan uttrycka det så. Och alla var jättetrevliga och kom fram o pratade och var öppna och utåtriktade, det gillar jag. Ja, nog kan jag nog stå ut med den här klassen och den här skolan i tre år till, det ska nog inte vara nåt problem, det enda lilla mörka moln i kanten är att Icka o jag knappt hinner träffas nån gåg under dagen, idag till exempel blev det bara ett kort samtal på lunchrasten, men man får hoppas att det blir bättre när man kommit in i schemat o känner sig lite mer hemmastadd.

Allt från mig för idag, imårrn går jag bara i skolan till elva, och då ska vi vara på nåt ställe utanför stan o spela beachvolleyboll och andra sporter, det blir nog kul.

Av misstag stängdes vårat bredband av istället för syrrans, och det tar ett tag innan vårat kommer starta upp igen. Tills dess får jag åka till min systers hus och låna hennes internet så ofta det går. Idag har jag gjort precis så, lånat syrrans internet för att kunna göra en uppdatering av bloggen o se vad som hänt i världen:D Så, summan av kardemumman är att bloggen kommer sina lite, låt säga ett par, tre veckor framåt, men jag ska kolla in så fort jag får en chans.

Åh herregud, var jääättelänge sen jag uppdaterade, vi har inte haft något fungerande internet och sen så har jag, mamma och syrran varit på tjejweekend i Kristianstad:D 

Börjar från början:
I måndags var jag och Icka i stan och jag klippte mig o handlade lite till skolstarten, efteråt kom mamma och syrran och hämtade mig och vi åkte direkt till Kristianstad, en resa på fyra timmar. Vi hittade hotellet till slut, det var mysigt, och på nedervåningen var värsta restaurangen och sportbaren, skitcoolt inrett var det, en massa storbildstv´s överallt! Vi hade pressbyrån 100m bort ungefär och där shoppade vi loss på mat första kvällen då vi inte orkade gå ut o äta:) På kvällen tittade vi på tv och gick o lade oss ganska skapligt, sängarna var asskööna, jag sov som en stock och vaknade inte en enda gång! Sova en hel natt har jag inte gjort på länge, så det var jätteskönt. Gick upp vid halv sju och åt frukostbuffé klockan sju. Sen gick syrran till pliktverket(hela anledningen att vi åkte ner igentligen, hon söker för att bli polis) och mamma o jag gick o la oss igen, haha, vi vaknade inte förens 11.  Mammsen o jag gick på stan, centrumet låg inte mer än 2-3 kvarter bort, en massa butiker, himmelriket! Jag shoppade en massa grejs, sen gick vi hem o vilade igen, och gick ut på stan igen lite senare och handlade ännu mer, men då höll vi på att inte hitta hem:D På kvällen åt vi en massa gott och växlade mellan att titta på "Morden i midsomer"(som var jätterörigt) och "män med bröst", och allra sist tittade vi på American Idol. Andra dagen(idag) gick syrran till pliktverket igen(och innan åt vi såklart den underbara frukostbuffén) och mamma och jag packade o städade, när maria kom tillbaka nån gång runt 10 så åkte vi nästan direkt hemåt igen, stannade o käkade pizza på vägen, och för ett tag sen kom vi hem alltså.

Köpta grejor under de här tre dagarna
Västervik:
Kofta 199:- vero moda
En massa smink runt 400:- på åhlens
5 block 50:-
Klippning och hårprodukt ca 500:-

Kristianstad
2 par jeans vero moda, 400:- och 500:-
Ett linne från vero moda 129:-
Väska 399:-(?) Wedins
Body splash vanilla från body shop 109:-
12 st blyertspennor 20:-

Vet inte riktigt om jag minns rätt alltihop, kan ha missat nåt. Var underbart nere i skånetrakten iaf, mucho härligt!
På måndag ska Icka o jag in till Västervik! Var ett tag sen man var där känns det som, men det är bra, då finns där kanske lite nya grejer man inte sett. Har ringt o beställt klipptid klockan 11.30, välbehövligt!

Idag har jag mest stått och strukigt(strukit, strykit, strökit?) och inte så mkt mer, i eftermiddag ska jag till Icka o rida. Snart tar jag hem Millie igen! Nån gång runt skolstarten blir det, tror inte jag hinner annordna hela kalaset med transport o allt innan skolstarten, men så snart som möjligt efter. Känns lite tråkigt att ägna dom sista dagarna på lovet med att släpa hem alla ridgrejor o ordna. Nae, men eftersom jag inte kommer hinna rida så mkt när skolan börjar så är det lika bra o ta hem henne så snabbt som möjligt, tycker jag.  

Husargatan, Göteborg

En man ~35 har handlat ögonskölj på apoteket och stannar för att ta upp ett sköljglas ur påsen.
Mannen (till frugan): Vänta lite, jag måste skölja ögat.
En svajig kille en bit bort (till sin kompis): Harrejävvlar! Såg du, han tog den i ögat!


Fler finns på www.tjuvlyssnat.se

Nu har vi varit hos veterinären med Willie och Sambo! Sambo skulle få sin 1:års vaccination och så skulle vi ta blodprov på Willie, testsvaren får vi på fredag morgon. Veterinären trodde att det var epilepsi han har, men det skulle kunna vara njur eller leverfel,diabetes(väldigt liiiten chans) eller tumör, det var därför vi tar blodprov, för att se så att det inte är nåt annat än epilepsi. Vi fick krampdämpande medicin som mamma är och hämtar ut i Gamleby nu.

Idag ska vi städa här hemma, och kanske åka till mormor ikväll och styra i hennes trädgård. Fint väder idag, sådär lagom, inte jättevarmt, inte jättekallt:) 

Idag har jag letat kläder, skor och makeup på nätet, så jag slipper leta efter det jag vill ha när jag väl är i stan. Har hittat en fin kofta på vero moda, ska kolla upp den, men skorna är jättesvårt! Inget av det som är inne i höst känns som jag, men jag hoppas att jag hittar nåt iaf. Förmodligen kommer Icka o jag åka in till Västervik nån dag innan skolan börjar, o shoppa saker inför skolstarten, vi båda har en del kvar att köpa.

För övrigt idag så har jag solat litegrann, och kört springintervaller runt grandalen med Molly, puh!
Ikväll ska jag antingen se miniserien Superstorm(som verkar väldigt lik day after tomorrow?hum.) eller Crazy in love på tv1000 family....

Dagens lunch: Ris, dragonsås och kyckling, från Kårtorp!

Dagens låtar: My Chemical Romance-Teenager och Paramore-Misery business<3

image55
Mollymumsan, close-up på nosen.

Har varit ute o fotat hundarna(ja, o ebba också, men hon är nästan en hund) litegrann, finns ju inget roligare att fota än djur:D
Ebba, ser något intressant i fjärran....
Sambos öga, finaste blicken!
 En död spindel jag såg på verandan
Blåklint(tror jag)
Piltavlan, mitt i prick!
Idag har vi varit i Linköping:D Handlat lite inför skolstarten samt visat Maria vart universitetet hon ska gå på ligger.
Köpte följande på Stadium:
-Gympaskor 599:-(förut 799:-)
-Trekvarts gympabyxor 249:-
-Två linnen 199:-(förut 258:-)

Och det här på Gina Tricot:
-Linne 99:-
-Top 149:-
-Tröja 199:-

Nu återstår det jeans, skor och jacka(möjligtvis) och fler vanliga kläder om det dyker upp nåt bra.

Har testat kameran också, tar jättebra bilder både utomhus och inomhus:D
Har hämtat ut min kamera på posten nu:D Lycklig, lycklig! Måste berömma netonnet för så snabba leveranser, tre dagar bara. 
Kameran var faktiskt mycket snyggare och mindre än jag hade trott! Skärmen på 2,5 tum ser gigantiskt ut på den lilla saken. Tyvärr har jag inte provat hur bilderna blir än, för batteriet laddar, men snart så:) Utsidan var ju en glad överraskning iaf, hoppas bildresultaten är lika bra. Den har en massa olika funktioner och bildlägen också(efter att ha skummat igenom instruktionsboken). Vad sägs om en inställning för foto av bäbis, där blixten automatiskt blir svagare, ansiktsfärgerna jämnas ut och på samma inställning kan man också knappa in bäbisens ålder, som visas i hörnet på bilden. Coolt! Finns scenlägen för nästan allting med olika inställningar på varje. Porträtt, mjuk hudton(jämnar automatiskt ut färger), självporträtt, landskap, sport, natt porträtt, natt landskap, fest, levande ljus, bäbis, husdjur, solnedgång, hög känslighet, stjärnhimmel, fyrverkerier, strand, snö och bilder genom fönster.

Jag har hittat en inställning speciellt för resa också. Om man knappar in vilket datum man åker på sin resa, och vilken dag man kommer hem, visas automatiskt vilken dag på semestern som fotot togs. Helt enkelt står det i enda hörnet, day 1, day 2 etc. Smart!

Finns hur mkt som helst, måste läsa manualen ordentligt, har bara skummat igenom och snappat upp än så länge....
Ja, har fått lite mani på att hålla koll vad som går på tv nuförtiden, eftersom jag höll på att missa den underbara miniserien Orkanstyrka 7 vars första avsnitt gick igår. Andra/sista avsnittet går i morgon, får inte missa!

Ikväll då. Har planer på att se filmen Crash(underbar och gripande) klockan 18.00 på tv1000 eller Besatt (samma tid) på tv1000 action. Svårt val! Crash går många fler gånger på tv1000, men det är näst sista chansen att se Besatt. Men å andra sidan är Besatt en skräckis och att se den klockan 18.00? Hallå??!! det är ju fortfarande ljust då! Aja, får se, brukar lösa sig i allra sista sekund....
Efter jag har sett klart på nån av dom filmerna(båda är cirkus två timmar) så har jag en timme ledigt(om jag inte ser top model specialen på 3:an) fram till Projekt Runway 21.00. Efter projekt runway går Casanova på tv1000.

Undrar hur jag ska komma ihår allt det här......
Ja, förhoppningsvis, NetOnNet lovar blixtsnabba leveranser(1-3 arbetsdagar) och jag beställde kameran igår så inom de närmsta dagarna kommer den hoppas jag!

En svart Panasonic DMC-FX12 LUMIX. Inget flashigt, men för hoppningsvis håller den ett tag och fixar bra foton.
Snabba fakta:
-7,2 megapixel
-3x optisk zoom
-4x digital zoom(skiter jag i men för sakens skull rabblar jag upp det)
-Bildstabilisator
-2,5 tums LCD skärm


Förhoppningsvis står den upp till förväntningarna:

Och kameraväskan matchar inte kameran, men ack så cool.
Från Golla, 149:-


Köpte minneskort också. Och allt som allt blev det 2777:- tror jag, med frakt inräknat. It better be good!
Och igår så åkte Pappa, Johanna, Johannas systers familj, Icka och jag med rälsbuss från Västervik till Hultsfred och väl framme i Hultsfred skulle vi ta cykeldressin till Målilla:) På rälsbussen till Hultsfred så var det en fotograf och en journalist med som skulle göra ett reportage om rälsbussarna och åkte med på just den här turen! Och som typ dom enda passagerarna fick vi agera fotomodeller. Jag måste säga att fotografen var, eh, intensiv! Sprang runt och hade sig, rätt som det var kunde man vänta sig om och ha ett halvmeter långt objektiv två centimeter från nyllet. Jaja, men det hela blev ju lite mer spännande på det viset. Cykeldressinerna var skojiga, man kom upp i hastigheter alltså! Vi åt pizza i Hultsfred och åkte rälsbussen hem igen, ingen fotograf med den här gången....:) Bara en liten olycka befläckade dagen, annars var det superskoj!
Ja, Ickas och min lilla semester gick braaa. Badade, solade, tittade på film, läste och på torsdagskvällen cyklade vi runt i området, mest för att jag skulle visa Icka alla mina favoritställen som barn:D Vi hade väl både tur och otur med vädret, på torsdagen blev det fint framåt eftermiddagen, men på fredagen regnade det:( Men det var inte ett dugg läskigt att sova där ute ensam faktiskt:) Det enda var en eftermiddag då Icka stod i köket och jag åt mat i vardagsrummet(typ det enda jag gjorde, åt och åt och åt:D) och det plötsligt knackade på bakdörren, hårt och snabbt. Hjärtat hoppade över ett slag, och jag sa med skakig röst till Icka att hon skulle öppna, för det enträgna knackandet slutade inte, det var läskigt intensivt knackande alltså! Ja, jag var liiite feg när jag bad min gäst öppna dörren, obviously, men vadå, jag tänkte backa upp henne om det var nåt farligt! ;) Det slutade med att det var jag som fick öppna, och det var ingen yxmördare eller galning som rymt från psyket, det var två små barn som frågade om vi hade sett deras katt som sprungit bort. Puh! Vi klarade oss denna gång!:P

Idag åker Icka och jag till Kaggebo på mini-semester i två dagar, bara en massa sol och bad hoppas jag! Har läst att det ska bli finaste dagen på länge imårrn, soligt och cirka 22 grader. Perfekt att ligga vid poolen och läsa en bok... Nä, nu ska mamma och jag åka o handla mat att ta med till Kaggebo, see you later!