Ja nu är sportlovet slut. Tillbaka till skolan, tidiga morgnar, prov, läxor, redovisningar, långa bussresor och sena kvällar med plugg. Tillbaka till kvrav, förväntningar och besvikelser. Men också tillbaka till att få träffa vännerna, lyckade provresultat och ett och annat mvg ;)

Sista tre dagarna på sportlovet tillbringade jag hos pappa. Jag såg hela första säsongen av Prison Break på dvd(15 timmar), tre filmer(á 2 timmar) och en biofilm på söndagskvällen(ca 2 timmar). Utöver det skötte jag mina vanliga träningsrutiner och hushållssysslor. Sitter just nu o funderar på hur dygnet gick ihop sig. Sov jag överhuvud taget? Jaja, prison break var jävligt bra iaf. Man blir inte precis sugen på att ge sig ut o råna en bank. Vilket helvete att sitta i fängelse.

Dom filmer jag såg var The Guardian med Kevin Costner och Ashton Kutcher, Pistvakt(tittade knappt på den, läste en vetenskapstidning istället, mkt bättre), Glory Road med Josh Lucas och sist men inte minst filmen jag såg på bio, Eragon.

Eragon. Ja den var väl bra. Lite väl mycket "sagan om ringen" över den, med en ond härskare som styr över landet och bara en person som kan rädda mänskligheten. Kändes lite kort. Hela sagan om ringen triologin ihopklämd på 103 min typ. Draken var ju skitsöt, och huvudrollsinnehavaren var ju inte alltför ful han heller. Men i det hela taget en bra film, lite ögongodis för att väcka en om man får tråkigt fanns också med.
Ska fixa pass till polen-resan snart. Måste åka till polisen o göra det. Och det kostar 400:- spänn. Rena rånet*mutter*. Jaja, men då räcker det i fem år och jag slipper skaffa nytt till Spanien resorna.

Har städat en massa här hemma idag också, hela övervåningen är skinande ren, eller den VAR innan jyckarna fick tag på en limpa som dom smulade sönder i sängen*tittar mörkt på dom alla tre där dom ligger i sina korgar*.

Imårrn ska jag få roa mig lite iaf, ska gå på bio med Icka, väninnan, och se på Marie Antoinette. Hoppas att den är värd dom 60 kronorna.

Känner att jag håller på att bli lite snål, måste sluta med det.
Ska försöka vara sparsam med inte snål....sparsam, inte snål, sparsam, inte snål, sparsam, inte snål, sparsam, inte snål........

Känner mig sååå trött nu. Har varit duktig i flera dagar, inte gnällt eller nånting. Och det känns som om jag får stå nu och vara nån slags ta emot och ha medlidande vägg. Alla gnäller över sina åkommor och hur trötta dom är och hur förskylda dom är och hur ont i kroppen dom har och uuusch! Själv mår jag inte heller så bra men kämpar på och har inte sagt ett ord om mina plågor till nån! Tycker att sånt bara gör stämningen dålig och andra mår dåligare av det. Att ge men inte får nåt tillbaka  är tröttsamt så jag har slutat ge nu, är väl ingen lösning på problemet direkt men enklast.

Äntligen sportlov, en standardfras, men jag säger det endå;  Äntligen sportlov!
Så jävla skönt att slippa skolan för en vecka. Å ena sidan ska jag mest jobba, få ihop lite cash så jag kan resa iväg sen.... Resa ja, det blir det mycket av det här året.... =D

Har precis fått reda på att alla 9:or ska på skolresa i maj, till Polen, till Auschwitz, helvetet på jorden. Men det ska bli nyttigt. Vi har haft så många temaveckor som handlat om nazismen, och det ska bli "intressant"(kan man kalla det det? Hemskt, groteskt, känslosamt och omstörtande är bättre ord) att få se det på riktigt.
Alltihop kommer kosta 2500;- per person, men skolan betalar 600:- så vi behöver bara betala 1900;- var. Mamma och pappa säger att dom ska betala, men jag vill tjäna ihop till det själv, jag är 16 och vill bekosta min resa själv. Det skulle vara härligt att samma dag som jag åker iväg betala tillbaka alltihop till päronen. Jag flyttar ju snart hemifrån så det är viktigt att visa att jag kan ta hand om mig själv. Men nu kanske jag är lite naiv, 2000 spänn på 3-4 månader? Orimligt? Njaa, jag fixar det. Ska ta varenda ströjobb jag kan hitta(rensa rabatter, klippa gräset, städa, putsa fönstren m.m.).

Dessutom har pappa och hans sambo börjat lägga undan lite pengar varje månad så att vi tre kan åka till Farmors sommarvilla i spanien i höst. Även den resan vill jag bekosta själv. Alltså ca 2000 spänn till. :S Men Icka(min väninna) ska kanske också med så tillsammans ska vi spara pengar och stötta varandra och sommarjobba tillsammans så att vi kan ha riktigt jävla kul i spanien sen. Dricka smoothies och lapa sol på Alicantes varma stränder. Jag längtar!
  <---Alicante*puss puss*

Och som om det inte vore nog så ska mamma, mammas sambo, syrran och jag åka till kanarieöarna den 18 september om allt går som det ska. Vi ska slå ihop våra födelsedagar och fira på öarna där. Och den resan vill jag också bekosta själv, chockerande va?=D Kanske skulle man bara tacka och bocka och åka med på alla dessa resor och låta päronen bjussa men det är inte riktigt min stil.

Så om jag har skött matten rätt så behövera jag få ihop ca 6000;- för att kunna bekosta resorna, men då har jag inte räknat med fickpengar. Men va tusan, lite får jag väl överlåta till föräldrarna. Kanske...

Ha de bra! //Matilda