Jag har idag:

-Blivit väckt 223 gånger(minst!) av flugor under morgonen.
- Ätit frukost, har inte ett minne av vad det var så jag antar att jag inte var riktig vaken.
-Sett på ett oanständigt förslag.
-
Klippt ena delen av baken på Willie, innan det kom en störtskur som grädde på moset.
- Bakat hundgodis, hundarna uppskattade inte hundgodiset dom hade innan som var skrämmande likt kaninmat. Det luktade kaninmat, det såg ut som kaninmat och jag gissar på att det smakade som det också. Kanske är det kaninmat?
- Gjort cheesecake.
- Plockat smultron som garnering på cheesecakeerna, cheesekakorna? Ostcakesen? The cheesecakes? Äh, de frysta ostkakorna.
- Ätit upp hälften av de nyplockade smultronen.
- Klippt färdigt Willie, under lite motstånd, han tyckte inte det var lika kul efter att ha suttit i samma position i ca en timme. Han sitter ju still typ hela dagarna annars, men när han ska klippas, då kryper det i benen på honom.

Nu ska vi äta snart, lax, wok och ris. Sen så ska vi äta upp de frysta oskakorna

Filmerna vi såg var:
Phone- Den japanska versionen av skräckfilmen, har sett den förr och den är inte ett dugg läskig. Stängde av efter ett tag för ingen brydde sig om att titta iaf.
Mina, jag och Irene- Har sett den massa gånger, men endå. Sambo blev sjuk i slutet på den så vi såg inte den delen.
Into the blue- Har sett den många gånger förr, men Icka och jag har som tradition att se på den tills vi somnar när vi är för pigga för att sova. Den är så härlig med bara en massa härligt blått vatten, lätt film att se på.
Ett oanständigt förslag- Jag har släpat runt på den filmen så länge jag kan minnas till alla Ickas och mina filmkvällar, men vi kommer aldrig för oss att se den, så imorse tog vi tag i saken och drog igång den.

Var en ganska seriös kväll, mot hur det brukar vara. Vi hade väldigt svårt att bestämma oss för vilken film vi skulle se bara. Jag var typ lekledaren och fick göra nåt slags spel för att få fram en film. Alla fick säga vart sitt nummer, jag kollade i dvd hyllan vilken film som hade det numret och sa vilken film dom fick. Sen så fick vi välja en film bland alla filmer som alla fått. Det blev Daniels nummerfilm, Phone, men som jag sa så blev det ju en hel del andra filmer också.

Jag åkte till Icka och red, var bara vi två för hennes syster skulle ut o jogga, den friskusen:D Millie var inte alls lika glad när Afro inte följde med, hon gick o lunkade lite uttråkat bakom Randver och låtsades att det regnade typ. Men hon piggnade till när vi kom till galoppängarna, haha! Icka följde med oss hem sen för att sova över...

När vi kom hem så såg vi att Sambo hade varit nere i källaren och röjt runt när vi var borta. Vi har ju grind med lås men den hade han tuggat upp och sen var det ju fritt fram. Han gillar inte att gå varken uppför eller nerför trappor så vi trodde verkligen inte att han hade gjort det först. Lite senare gick Maria, Daniel, Jag och Icka upp till grandalen som vi gör nästan varje dag. Där får han springa fritt i sitt eget tempo(vilket är ganska snabbt) och sen när han inte vill springa mer så kommer han till oss och då går vi hem. Likadant denna dag. Han sprang runt och busade medans vi plockade blåbär. Sen gick vi hem, åt grillat, klyftpotatis, sallad och bearnaise sås. Vi satte i gång lite filmer och rätt som det var började Sambo spy upp en massa hundfoder! Så mycket mat som han spydde upp motsvarar väl säkert ca 4 vanliga portioner(grandisportioner). Det visade sig att han satt i sig en massa foder på hans lilla äventyr nere i källaren! Farligt farligt! Rasen har djup bringa och får då lätt magomvridning, om dom äter för mycket och motionerar för mycket! Vi har alltid varit noga med det, att vila efter maten, svälla fodret och lagom portioner, eftersom sjukdomen är så pass vanlig, och dödlig! Men nu hade han ju satt i sig en massa torrt foder(utan tillåtelse) och han hade fått följa med upp till grandalen och sprungit. Vi höll koll på honom hela resten av kvällen men inga symptom på magomvridning dök upp, inga alls, men han var trött och illamående. Maria tog med honom hem och vaktade honom inatt. Imorse var han okej igen, och aptiten, den var tillbaka. Vi håller lite extra koll på honom nu också, men han har inga men efter händelsen  och är igång som vanligt. Sambogubben då, att skrämma upp oss så!

Kom in på Västerviks gymnasium bild&form men det visste jag ju redan att jag skulle:D Fick en ful grön kalender som man skulle planlägga sina studier i, no way! Ser ut som nåt från svenska kennelklubben, fast mer stickig grön färg som typ skär sig mot alla andra färger, hade dom inte bättre smak? På åbyskolan hade man en loggbok/kalender som var stor och tung att bära på, och nu får man en som är så liten att man knappt ser sifforna inuti, hallå? Existerar inte mellanting?

Håller på o jobbar nu, har putsat alla fönster på nedervåningen och har tvättat kläder, hängt ut på tork, tagit in torra kläder och vikt och sorterat in.
Maria o jag var på vårt fnittriga humör igår, helt otroligt att hon är snart 23 år, om man tittar på hur hon beter sig ibland:D Sägs att hon bara blir så när jag är i närheten(?). Så under hela The Grudge höll vi på o larvade oss, mamma blev irriterad, och sa åt oss att vara tysta för det är faktiskt läskigt nu och då ska man vara rädd!  :D Hahaha, tårarna sprutade av skratt på mig under hela filmen, o under dom få stunder vi inte larvade oss så skrattade vi iaf för vi tänkte på saker vi sagt tidigare. Fy vad sjukt. Men vi har ju sett den tidigare så vi missade inte så mkt!  
Både Maria och jag har uberdåliga humor som typ ingen förstår, förutom Icka då, men jag tror inte att hon skrattar med oss, utan åt oss. Vi citerade barnfilmer, sjöng reklamsånger(falskt), drog dåliga skämt utan poäng, lekte med Marias magfläsk(hahaha, det var du som sa det!) och skrattade(åt ingenting). Och så såklart vår dåliga flug och lushumor som dök upp då och då. En kväll att minnas, vi brukar oftast kunna hålla käft under filmkvällarna, men inte denna gång.
Nu har vi bestämt tv-schemat. Blir först Amityville Horror(som går precis nu, men jag har ju sett den så jag kan gå ifrån ibland) och sen The Grudge så länge vi orkar stanna uppe. Det är den amerikanska, och den är inte så hyperläskig, den japanska är värre.

 

Hakar upp mig på den nya Risifrutti drink-it. Jag har inte smakat den men varje gång jag ser reklamen tänker jag på en mjölkaktig vätska med ris som flyter omkring och jag får kväljningar! Men ärligt talat, hur är konsistensen på den? Har dom bara mixat risblandningen, och sylten, har dom mixat ner den med? För utan sylten är den ju ingenting. Kanske måste jag köpa den för att få reda på det, för jag håller på att dö av nyfikenhet!
Tv ikväll då.

20.00 Du är vad du äter
21.00 Ghost whisperer

Och samtidigt går Amityville horror på tv1000, men den har ju redan sett, men jag kan lätt se den igen. Efter Amityville horror går Hotel Rwanda(också sett förut) på tv1000 och The Grudge(också den har jag sett förut) på Tv1000 action. Båda samtidgt

Vilket dilemma!


Var o red igår hos Icka, i galoppen tvingade jag Millie att låta Ickas häst Afro springa om, har aldrig hänt förr(:D) så Afro blev lite kaxig, och Millie blev riktigt sur, men jag lovade henne att hon ska få ta dom en annan dag, haha. Ska dit o rida idag också tror jag, men jag tänkte vänta med o ringa ett tag, igår drog jag upp både henne o syrran när dom sov genom att ringa aldeles för tidigt(tror klockan var  10-11 eller nåt, minns inte). Idag har jag varit uppe sen åtta, Sambo kom in och la sig i min enkelsäng o då föll jag ur, han är för stor för en vanlig säng nu. 11 månader, ca 82cm hög redan, lägsta mankhöjd för en vuxen hangrand danois(2 år) är 80cm, så han har redan slagit det:D

Sambo när han var liten valp:

image47

X-tåg, Gävle - Ljusdal

En mamma sitter med sina två barn på tåget. Hon försöker så gott det går att underhålla sina rastlösa barn under resan.
Mamman (till sonen ~5): Här, jag tog med en pysselbok åt dig så du kan pyssla lite!
Sonen: Kan man vinna pengar?
Mamman: Nej det tror jag inte?
Sonen: Då vill jag inte!

Skanseningången, Stockholm

Äldre par ~70 med barnbarn ~6 köper två likadana ballonger.
Barnbarnet: Jippie, två ballonger!
Kvinnan: Ja, men vi ska ge en till Rasmus när vi kommer hem.
De går en bit och plötsligt smäller en av de två ballongerna som mannen har i handen.
Barnbarnet (direkt): Oj, Rasmus ballong gick sönder!

Jag kan inte avgöra vilken jag tycker är bäst, skrattar gott åt båda. :D

Jag blev kvar med garderoben igår! Nu har jag rensat ur den, målat den(flera gånger om), satt upp hyllor och fyllt den lite snyggt. Lovely, får se om jag orkar ta en bild och lägga in sen. :)

Ska åka till Icka och rida idag tror jag, klockan tolv ungefär, och sen ska vi på valpkurs ikväll med Sambo. Tur att det är finare väder idag, igår var det hemskt!

Håller på att måla om i garderoben men har tagit tillfällig lunchbreak. Nudlar blev det, det kallar jag mat för en arbetare! :D Garderoben har jag ägnat förmiddagen åt att rensa ut, har tyvärr ingen "före" bild men det såg förjävligt ut iaf, men nu har jag rensat, dammsugit  och målat första laget färg. Kvar att göra är andra laget färg och sätta in hyllor.


När nu måste jag tillbaka till garderoben, see you later!
Igår var jag och Willie nere och badade, jag badade inte förstås, det är ju för kallt!


Sen så åkte Maria, mamma och jag till Edsgården och plockade fläderblommor till mormor, en tvättkorg full blev det! Och den tvättkorgen var inte liten! Vi kunde ha plockat mer, vi tog bara en liten liten del av det som fanns. Hos mormor åt vi våfflor, mums, längesen jag åt våfflor!

På kvällen såg vi Thank you for smoking, den var jättebra! Rolig faktiskt. Det handlar om Nick Naylor som är talesman för ett stort tobaksföretag och samtidigt far åt sin 12 åriga son. Som talesman för tobaksföretaget måste han vrida och vända på sanningen för att inte direkt lura, men nästan, folk för att få rökning att framstå i god dager. Men samtidigt som han förespråkar något dåligt måste han vara en bra förebild för sin son. Han äger i debatterna och grillar alla dom andra. Den var inte så provocerande som jag trodde den skulle vara, den handlar ju faktiskt om ett känsligt ämne.

Hittade den här tjvlyssningen, från min egen kommun!

Tobaksaffär, Västerviks kommun

Två väninnor ~25 går in i tobaksaffären. Framme vid kassan köper den ena en ask cigaretter. Samtidigt tittar den andra sig runtomkring och vänder sig sedan mot expediten.
Väninna 2: Har ni inte marijuana här?
Expediten tittar storögt tillbaka. Hennes man kommer ut från lagret bakom disken och tittar även han.
Väninna 2: Har ni marijuana, eller?
Väninna 1 (torrt): Du menar väl Marianne-karameller?

Gjorde färdigt "mitt projekt" i trädgården. Härligt! Löning! Har räknat hur mkt pengar jag har till resan. Ca 1400 och då har jag inte fått lön för "mitt projekt" än.

Tittade på filmen 7 miljonärer på kvällen. Lite konstig, rolig och väldigt invecklat men man hänger med endå. Jag är ju inte sådär jätteglad i svenska filmer, och den här ändrade inte min åsikt, men den var okej.
Åkte till Marias pojkväns föräldrar i Vimmerby. Dom är bortresta men vi lånade deras källare med hemmabio för att se på Blood Diamond. På vägen stannade vi i en mataffär för att köpa gott att äta. Det är konstigt hur lost man är i en ny matbutk, man hittar ingenting. Bara att hitta utgångarna är en svår uppgift i sig.

Blood diamond var superbra! Verkligen toppen!

När vi kom hem från Vimmerby grillade vi, det regnade ute men det spelade ingen roll, var mysigt iaf.

Efter det så fick vi för oss att vi skulle se en till film, jag älskar ju verkligen skräckfilmer så jag övertalad dom andra. Det blev Dead Silence, ingen hade eb aning om vad den handlade om. Redan vid introt fick jag blodsmak i munnen, den handlade ju om dockor! Trädockor! Vi kollade på ungefär en halv minut innan jag stängde av. Jag pallar inte dockor, clowner är min absolut värsta fobi, men dockorna kommer näst efter. Dom andra surnade till(speciellt Maria, som kommit in i den) eftersom jag tjatat om skräckfilm, men jag visste ju inte vad den handlade om! Visste jag att det var dockor skulle jag inte ha insisterat. Så vi tittade på "Night at the museum" istället, en komedi jag redan sett som är jättebra.

  
 

Midsommarfirande! Vid 12-13 nångång åkte vi ut till Kaggebo och var där till 23-24 eller nåt på kvällen. Det kändes som om man åt hela tiden, fika när man kom dit, jättemiddag, fika igen, och fika ännu en gång. Visserligen gott men endå. Vi i satt mest på altanen och pratade, och lekte kändisleken såklart. Någon ska tänka på en kändis och resten ska gissa vem han/hon tänker på. Visade sig att Kurra och mamma var bäst på det. What?! Dom har tydligen oanade talanger....

Igentligen tänkte vi se en film på kvällen men vi kom hem för sent för det. Ingen orkade göra nåt annat än och soooova.

10.30 Åkte jag till Icka för att rida en rejäl tur ut till stock. Det var varmt ute, men inte så hemskt, det fläktade svalt. På vägen stannade vi i Sandvik vid Ickas familjs stuga och fikade men red sen vidare till Stock och köpte glass. Nice.

På kvällen kom Icka, Vi såg på Hostel, som enligt personalen på vårt hostel i Polen delvis skulle vara inspelad på vårt hostel där. Hostel är klassad som en av tidernas värsta skräckfilmer, by the way. Det kändes inte så bra och veta det när man var där och skulle sova på natten, haha.
Jag kände inte igen någonting från Polen när jag tittade på den, möjligtvis några gator, men enligt personalen så skulle den ju vara inspelad där inne i hostellet, inte bara vilken gata som helst. Men jag kände inte igen nåt, men jag har tänkt lite och det är kanske inte så konstigt. För det första var Hostel inspelad på en mängd olika platser, så det kan vara bara en femsekundersscen som ärfrån just vårat Hostel i Polen. För det andra var Hostellet i Polen ganska nyrenoverat när vi var där, så inspelningen kan ha skett innan renoveringen. För det tredje såg vi inte hela Hostellet när vi var där, det var ju enormt stort. Så i det stora hela var det kanske inte så konstigt.

Tillbaka till hur fimer var nu då. Mycket styckande, blod och plågor. Ibland skrattade jag högt, men jag kan inte minnas anledningen till skrattattackerna. Slutet får toppenbetyg, kunde inte bli bättre. Hyfsat välgjord med effkter och sånt, allt såg tillräckligt äkta ut för att man skulle bli allvarligt äcklad. Filmern var ju inte läskig direkt, man visste ungefär vad som skulle hända, man satt mera spänd och äcklad än rädd i tv-soffan.

Icka och jag såg en komedi efter, det är en tradition vi inte släpper. Alla minnen från den hemska filmen försvinner om man direkt efter drar igång nåt kul.  Så vi såg på "Bring it on" med Kirsten Dunst.
 

Städade först tv-rummet, och båda videoskåpen vilket tog lååång tid. Lite kul för det syns så tydligt vad vi gillar även om man bara slänger en snabb blick. Det är actionthrillers och skräckfilm för hela slanten som gäller, kanske för att Maria och jag sköter filminköpen i detta hus. :P

Nångång på eftermiddagen gick jag lös på kylskåpet med rengöringspray och trasa, Herrejesus. Men nu glänser det och är oklanderligt fräscht. Jag har säkert slängt 4/5 av allt som fanns där innan, vi ska åka och storhandla inför midsommar så vi ska fylla upp med nytt. Hoppas att vi åker till Willy´s, det finns ingen roligare supermarket än Willy´s.

Skrubbade sista delen av staketet imorse och började måla förut. Kom inte långt förens tunga regnmoln svepte in så jag fick sluta. Har inte börjat regna än men det är väl på gång så det blir nog inget. Är helt prickig av målarfärg nu, det blåser ute så färgen bara flyger åt alla håll. Ska städa inne istället  tror jag, men vart ska man börja?

Idag har jag mest städat och jobbat i trädgården. Behöver tjäna pengar så jag tar allt jag får:D Har rensat land, klippt äppelträden, skrubbat staketet osv. Red en sväng också, Millie var lite seg men släpple loss i galoppen.

Har precis sett klart på "Lucky Number Slevin". Den var bra men lite rörig och lik Oceans filmerna, i slutet fick man reda på hur allt hängde ihop och så.
                  
Min goa vän Icka har frågat mig vad kan kan göra när man har riktigt riktigt tråkigt nu på sommarlovet. Jag sa att jag inte hade en aning. Vilket jag inte hade. Nu har jag vänt ut och in på hela mig för att hitta saker man kan göra när man är rastlös.
Detta kom jag fram till:

- Baka! Du får något att göra och du har nytta av det. Bjud familjen o gör dom glada med.

- Filmmaraton! Är vädret dåligt(som idag) så sätt dig ned och mys med några bra filmer.

- Läs en bra bok eller gå igenom gamla tidningar! Skönaste fotöljen, en smoothie och en bok eller tidningshög så är det fixat.

- Rita/teckna. Sätt dig och måla av något!

- Ta hand om dig själv. Ta ett bad, lägg en inpackning i håret, tänd ljus, lussna på bra musik. Smörj sen in dig med en kroppslotion som luktar gott. Skönt för både kropp o själ!

- Har du hund så kan du ju lära den några häftiga trick eller gå en långpromenad och ta fika med dig.

- Sortera garderoben, släng gammal du inte använder.

- Kolla i gamla fotoalbum. Det kan iaf roa mig länge!

- Surfa runt på nätet. Kolla forum och läs bloggar som inte ligger på topplistan.

- Laga mat och bjud hela familjen på en brakmiddag.

- Rensa i trädgården, du får en schysst solbränna på köpet(använd solskydd fgs! Annars slutar du som en ömmande tomat).

- Lägg patiens! Hatar det men många roas av det faktiskt.

- Spela sport med npn du känner!
Ska åka till farmor strax och äta och efter det så ska jag hem till mamma så jag skulle gå upp och packa ihop väskan så jag är klar sen. Jag har bara sovit här i två nätter och det ser ut som ett helvete!

Före:
 
Aska gillar röran iaf! (hon syns längst bort i hörnet på första bilden också)


Efter:
 

Jag kan om jag vill!
Älskar kameran pappa och Johna har för tillfället. Visserligen med få megapixlar och ganska gammal men det blir hyfsade kort! Jag använder ju bara kameran på mobilen i vanliga fall så jag tycker väl allt är bra i guess:P De flesta korten inlagda idag och igår är tagna med denna kameran. Passar på medans jag har en bra kamera att ta med...Ikväll åker jag ju till mamma.  

Jag idag

Tjofsan idag, lite blyg och skrämmande lik en ryssmössa.
Jag har hittat ännu ett charmerande sommartecken.
image36
Man måste klä in träden i en mycket fin skrud i materialet knallgul hårdplast för att katten inte ska äta upp fågelungarna.

En till synes harmlös varelse:

image38

Jag tänker fortfarande att det är skola imårrn, helst sjukt! Jag vill kunna njuta av mina första dagar i frihet, och så är det enda jag tänker på att det är skola imårrn! Vilket det inte är!

Dåligt väder är det idag, mulet och regnigt. Hoppas det blir bättre senare i veckan så man kan bada och ligga på beachen.

Idag ska jag bara lata mig, ska åka till famor och farfar och äta middag vid tre-fyra idag men annars, nada to do.

Var på firmafest igårkväll som sagt! Först när vi kom dit(till min farbror och hans sambo) så fick vi lite sommarbål och tilltugg. Medans grillen skulle värmas upp så skulle vi göra lite lekar i fyra lag. Jag hamnade med min andra farbror Lasse och John som jag är släkt med på långt håll. Först skulle alla i lagen spika i en stor spik på minst antal hammarslag. Vårt lag vann den ronden(inte tack vare mig:P). Sen så skulle vi köra dart, gick väl hyfsat skulle jag tro. Sen så kom det roligaste. Vi skulle transportera vatten från en hink till en annan (tom)hink under en minut, vi fick göra precis hur vi ville. Några tog det i munnen, men de flesta tog bara och fyllde händerna och sprang sen. Där kom vårat lag delad etta. Sen blev det final, vårat lag tog sig vidare(såklart!) och tävlade mot stenhårda lag ett! Vi skulle stafetta, med en balong mellan benen. Vi vann. vi vann, vi vann! Pappas lag tog sig inte ens till final! Hahaha!

Sen åt vi en massa och sjöng allsång resten av kvällen. Jag var skittrött och redan vid halv 9 började jag bli seg. Men jag lyckades hålla mig vaken!

Det här är sommar för mig:
image35
Minus jeansen då, men det blåser ju kallt idag!
Har varit på auktion idag! Åkte kl 9 så jag fick sätta väckarklockan på halv 07.30. Fick inte sova ut ens den första dagen på sommarlovet:( Ne vars, jag vaknar väl ändå runt den tiden skulle jag tro, man är ju så inne i att behöva gå upp tidigt för skola o så. Åkte nästan 2 timmar till auktionsplatsen, och vi var tvungna att ta färja över.

image34

Nu har vi kommit hem och det är en och en halv timme kvar tills vi ska åka till firmafesten. Måste gå o göra mig iordning nu.
Imårrn är det firmafest också! Jag har funderat i snart två veckor på vad det var för nåt jag skulle göra 16 juni, dagen efter avslutningen och förut sa pappa i bilen-" Du har väl inte glömt firmafesten imårrn?". Självklart inte, jag har full koll.

Det här kommer bli sjukt långt, det kommer säkert ligga kvar i blogg.se´s arkiv i flera år innan nån kan bräcka detta inlägg i längd. Men vad ska jag göra, jag vill skriva om allt, allt, allt och det blir klurigt att dela upp det.

Imorse gick jag upp astidigt(eller asasastidigt eftersom jag stiger upp astidigt i vanliga fall:D) för att göra mig iordning inför den sista dagen på Åbyskolan. Jag repeterar: Den sista dagen på Åbyskolan. Steg upp alldeles för tidigt och det resulterade i att jag fick ligga en trekvart i soffan, stirra upp i taket och lyssna på MTV.  Min syrra tycker att jag är dum i huvudet som går upp så tidigt, hon själv går upp 20 min-en kvart innan hon ska vara på jobbet. Jag själv går upp vid kvart över 6, och bussen går vid 20 över 8. Ni kan räkna ut det själva. Imorse gick jag upp vid 6.
Min goa syrra hade tagit plattången med sig till hästterapeutkursen så jag stod där med en fjong i luggen och var totalt hjälplös. Fjongen fick följa med till skolan och på varenda foto min pappa har tagit så är fjongen där, retsamt utstickande ur luggen. På varenda ett!

Först när vi kom till skolan fick vi klarröda nejlikor(det kanska bara finns en färg på nejlikor?) för att visa att vi var avgångselever. Rektorn delade ut dom och när jag kom fram till henne så sa hon gravallvarligt på sin finlandssvenska dialekt- "Jag vill tacka dig för den här tiden på Åbyskolan bla bla bla..". Hon såg jättesentimental ut och tittade på mig och sa saker som att det har varit jättekul att ha mig här på skolan. Eh? Har hon någonsin sett mig? Nån gång på tre år har hon kanske sagt hej när hon mött mig i en nästintill tom korridor och det hade varit pinsamt om vi inte hade sagt nåt till varann. Jag kände hur skrattet bubblade i halsen på mig, jovisst, sure, du kommer säkert sakna mig.

Efter det var vi i vår klass en timme eller så. Klassens högsta önskan den sista skoldagen var att fåspela quake i datasalen. Det fick vi, i fem minuter. Sen fikade vi, en bakelse som smakade plast, bergis köpt på konsum. Men mentorerna ska ha cred för att dom försökte. En mejllista skickades runt som alla fick skriva i, sen kopierades den upp och alla fick varsin kopia av pappret.

Sen ställde vi upp oss och gick till kyrkan. Väl där blev det lite musik och sång, lite tal av prästen och rektorn och stipendier delades ut. Först var det bästa idrottspojke och idrottsflicka(båda från Å, yes!) och sen tog dom upp typ 30pers eller fler som fick Åbyskolans stipendium med personliga motiveringar. Icka fick för att hon har utvecklats från att vara blyg till mer självsäker och Sabina den lilla sötingen fick stipendie för att hon var en glädjespridare och alltid ser allt från den positiva sidan. Där fick jag lite glans i ögonen. Det är ju precis så hon är! Och man uppskattar det inte så mycket som man borde. När man är allmänt trött på allt och saker skiter sig hela tiden så studsar hon upp brevé en och frågar på bred skånska hur det e och sen berättar hon nånting som man bara förstår hälften av och man kan fundera i flera dar på vad som igentligen var poängen? Men det spelar inte så stor roll för just då så är det roligt. Jag lyssnar sällan på vad det är hon säger, jag typ bara stänger av hörseln och ser denna lilla skåning gestikulera och spärra upp ögonen av iver samtidigt som munnen rör sig nonstop. När hon slutar kan man bara le. Det är det som är så sjukt med henne, hon är ett sömnpiller som fungerar omvänt och med biverkning. Nu blev det lite off topic:D Sen nångång efter så blev det ett stipendie i bild. Två personer får det stipendiet, två personer. Och jag var en av dom!!! Fatta va kul!

Efter det så gick vi tillbaka till skolan, där fick vi våra betyg. Jag är inte en sån som skryter med betyget och lägger ut det på bloggen, tycker det är lite "nja". Men såklart, det är upp till var och en.

Sen gick vi från Skoldörren bort till herrgården och hyllades där på trappan. Fick en massa rosor och delade ut en hel massa rosor också. Jag hade sagt till mamma vad hon skulle köpa och hon kom med en stor bukett med "dela-ut-rosor". Sa hej då till nästan alla, var lite sorgligt. De flesta kommer jag ju se på gymnasiet, och några kommer jag antagligen gå i samma klass som. Men endå. Lärarna var faktiskt också lite sorgligt att säga hej då till.

Nu på eftermiddagen har jag varit hos pappa, vi åt på restaurang. Och alldeles nyss var farmor och farfar här och fikade för att fira mig.

Nu har jag lite cash igen, måste spara nu till resan! Fick 300:- av pappa och Johna, 250:- i stipendiet och 400:- i euro av farmor och farfar.

Å-laget vann dragkampen mot B, Y och lärarna, 9orna vann fotbollen mot lärarna och vi(9Å) kom trea i själva SIF-kampen då. Det var grymt kul!!! Stationerna var lite olika, Irlänsk julafton och sånt där annat pinsamt. Jag var med på nästan allt, haha, det är ju trots allt näst sista dagen med gamla klassen.

Vi hade på oss våra avslutningströjor också och alla gick runt med pennor och signerade varandras tröjor. På vägen hem stannade vi och handlade på konsum, och jag bara irriterade mig på alla som stirrade! Jag tittade bara surt tillbaka efter ett tag, fattade noll, varför tittar alla på mig? Det vara först när vi gick till bilen jag kom på det. Jag hade ju fortfarande min rosa avslutningströja på mig, där det stod tryckt med stora bokstäver"Älska mer så blir vi fler". Och dessutom hade Lisa skrivit "Jag är en liten mört!" med en stor svart penna vid kragen. Inte underligt att folk stirrade på mig!

Imårrn är sista dagen på Åbyskolan! BUHU! Vad jobbigt det kommer bli! O så får vi betygen också, hjälp, vad jag kommer vara nervös.

Måste gå o göra irodning inför imårrn, kolla så att allt finns kvar, så att jag slipper leta imårrn bitti.

Avslutningsfesten var som en liten nobelmiddag ungefär. Alla satt vid vackert utsmyckade långbord, några åttor sprang runt och serverade maten, festfixarna satt vid ett eget bord längst fram och agerade toastmasters. De berättade när det var dags för tal och sånt. Gick tipspromenad också, frågorna kunde man bara gissa på, dom kunde vara såhär "Vem är snabbast?" och då kunde man ju bara gissa för man visste ju inte på vad personen skulle vara snabbast på. Svarsalternativen var bara lärare. Senare på kvällen hade vi tävlingar för att avgöra vad som var rätt svar. På frågan"Vem är snabbast" fick lärarna(som var svarsalternativ) spika i en spik i en bräda på kortast tid.


Såg nu på mtv att Chris Daughtry har kommit ut med en låt, googlade honom och såg att han har gjort en massa låtar efter American Idol karriären. Hur har jag kunnat missa det? Har en personlig favorit redan, It´s not over. Ska lyssna på alla nångång.

Nu ska jag göra mig iordning, ska ha SIF-kamp idag och då ska vi ha tröjorna på oss så att alla kan skriva på dom. Måste leta upp en penna nu kom jag på.
Idag ska vi först städa skåpen i skolan, sen ska vi gå till hammar och bada och sporta. Efter det följer jag med Icka hem till henne och gör mig iordning inför festen. Kl 6 börjar den och slutar 12 nångång. Jag sov skitdåligt inatt så vi får väl se hur trött jag kommer vara när jag kommer inatt. 

Är inte nåt toppenväder idag, hyfsat varmt men stooora mörka moln lite här o var. Hoppas att det klarnar upp tills i eftermiddag då vi ska vara i hammar.

Idag har vi bara gått o slöat som de andra dagarna. Hade nån musiktävling i svenskan och löste korsord på engelskan. På idrotten kastade vi frisbee. Var för varmt för att göra nåt jätteansträngande. Imårrn ska klassen till hammar och bada och imårrnkväll ska vi på avslutningsfest på Odenskans! På torsdag är det SIF-kamp och på fredag slutar vi! "It is the sound of freedom, yeah! "

Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska ha på mig imårrn på avslutningsfesten, hehe, det är väl dags att göra det nu kanske.

Dagens ha-på-huvudet-låt: Simon & Garfunkel -Bridge over troubled water(av någon konstig anledning)


Nu har jag några dagar att ta igen! Tar det från början...

Fredag
Allt arbete var inlämnat så man gick mest o skräpade fram till tolv. Sen åkte Icka, Sabina och jag till Västervik. Jag lyckades byta mina ballerina som var för små mot ett par andra(jag betalade mellanskillnaden då såklart) som var mycket mycket finare. Silver/svarta med leopardmönster och senare köpte jag ett par andra skor enbart för att dom var fotvänliga(lite fina med såklart). Senare på kvällen såg jag Pirates of the Caribbean- Worlds End!!!!! Den sista Pirates filmen, sorgligt! Asbra var den, hade hört att den skulle vara rörig och komplicerad och seg mest av tiden. Det var ju helt fel. Den var toppen, skitrolig. Måste köpa den på dvd sen så har jag allihop:D

Dagens har-på-huvudet-låt: Bob Sinclar(and the gang) -Sound of freedom.

Lördag
Jag är i ständigt behov av pengar så denna dagen tvättade jag kläder, hängde kläder på tork och plockade in och sorterade torra kläder samt städade mitt rum och balkongen. Jag lagade mat också, vi överlevde! Jag har MVG i hemkunskap(inte för att skryta eller så;P) men jag måste vara nära svält innan jag tar mig an att laga en riktig måltid.

Dagen har-på-huvudet-låt: Paolo Nutini -Million Faces.

Söndag
Städade litegrann. Hämtade upp Sabina och drog till Lofta och Icka för att rida. Det var asvarmt ute och det var första gången Sabina red på flera år men hon klarade det bra! Jag däremot höll på att flyga av rätt in i granskogen:D Men jag var bara nära. Millie är 10 år men har ändå inte lagt av med en del av bråkfasonerna hon hade när hon var yngre.

Dagens har-på-huvudet-låt: Snow Patrol -Chasing cars

Idag(måndag)
Idag har jag bara varit i skolan. Betyget sätts ju idag så vi har mest gått o slöat, för sent för att göra eller ändra på nåt. Klassen hade fyrkamp, annars var det bara en vanlig kaotisk dag med 9Å. Vi fick våra avslutningtröjor också! Som vanligt kunde det inte gå normalt till utan hälften hade ju glömt vad dom beställt.
Antal skavsår:2
Antal glassar:2
Antal störiga låtar på huvudet: 568849236658923004855

Dagens (allra-värsta)-ha-på-huvudet-låt: Markoolio -Ingen sommar utan raggae.
Jobbet hos mormor gick bra. Trimmade gräsmattekanterna så nu är dom jämna och välansade. Målade runt dörren också, men det behöver spacklas lite längst ner så jag kunde bara köra halva karmen idag. När jag var färdig med det krattade jag efter Maria som också trimmade, dock jävlades trimmern med henne så vi kunde inte göra helt klart där. Det var supervarmt! Först hade jag ett brottarlinne på mig och när jag tog av det och gick i bara bikini så hade jag värsta konturerna av linnet! Bränt mig hade jag också, gick med bodylotion-flaskan i handen hela kvällen igår och klafsade på mer var och varannan minut.

Red senare på kvällen när det blivit lite svalare, var behagligt ute faktiskt. Ska rida vid samma tid ikväll tror jag.

Har fått reda på några betyg idag. Hehe;) Topsecret! Men än är det mest spännande kvar, svenskan..

Tränade att cykla med Willie idag, han är riktigt duktig på att springa bredvid! Dock är jag superdålig på att cykla, jag behöver typ en hel fotbollsplan för att kunna vända så det såg väl inte alltför snyggt ut.

Idag ska jag rida och inte så mkt mer och lördag och söndag vet jag inte vad jag ska hitta på. Maria ska ha datorn hemma hos sig i helgen så det kommer inte bli nåt bloggande på ett par dar:(
So-provet igår gick braa! Var bara ett g-prov eftersom dom som ville ha högre betyg skulle göra ett specialarbete(som jag gjorde, hehe). Imårrn är vi lediga, då ska jag måla hos mormor och kanske jobba lite här hemma också så jag får ihop lite pengar. Money, money, money.....

På fredag ska Icka, Sabina och jag in till Västervik. Icka ska klippa sig så Sab o jag får go o strosa då. Jag hade tänkt passa på att lämna tillbaka mina ballerina som jag köpte i helgen som tyvärr är lite små i storleken. Men nu har jag insett att jag är en mästare på att slänga kvitton och såklart kan jag inte hitta kvittot på skorna...Satan! Ska leta mera sen...

Idag fyller mamma år! Som vanligt säger hon att hon inte vill ha nåt, att vi ska lägga pengarna på nåt vettigare men vad tusan, det blir ju ingen födelsedag utan presenter. Hon fick 7 röda rosor, två trädgårdsdekorationer man kan sätta värmeljus i, några lyxiga chokladbitar, lyxig fransk nougat och 4 trisslotter. Hon öppnade det precis, och hon blev glad! Jag är ensam inne för tillfället, mamma är som vanligt ute o jobbar i trädgården eller målar om nåt så jag är ensam inne. Ska gå ut strax.

Småretades med Hugo förut, bara på skoj, och genast smalnade ögonen på honom och han skrek-"Du är ingen!". Jag började gapskratta och kunde inte sluta och samtidigt satt mamma där o försökte lugna honom genom att göra "i ett hus i skogens slut liten tomte tittar ut..." och alla rörelser som hörde till. Direkt tindrade han upp och gick från helt galet förbannad till ett leende som räckte ända till öronen. Vid blotta åsynen av detta personlighetsbyte fortsatte jag skratta så tårarna rann. Herregud, han är för söt! Han satt där o sjöng o gjorde rörelserna med en sån entusiasm jag aldrig sett förr.

Måste fortsätta plugga nu, har so-prov imårrn.

Mamma, Maria och jag ska vara barnvakt en vecka eller så åt min kusins yngsta medans dom är i Kreta, vilket fusk! Han är en rolig prick, blott tre år(?), och snacka det kan han. När vi åkte förbi ett ställe där dom skulle bygga ett jättehotell eller nåt sånt(OBS! bara stålramen var uppe!) så sa mamma"-Titta vilket stort hus! Där kan man sova över sen. " då svarade han snabbt med viktig ton"-Ja men där fryser man väl?". Det hade han iofs rätt i:D

Är hos pappa nu, temperaturen har kämpat sig upp till 15,5 grader och jag hoppas den fortsätter att STIGA! Än är det liiite kyligt..... 

Får gäster kl. 3 så det är väl bäst att man duschar o gör sig iordning... Snacka om att jag har morgonfrilla nu, ser gästerna mig såhär så vänder dom i dörren skulle jag tro.