A) Fyra prao/sommarjobb jag haft:
1. Förskolelärare
2. Servitris
3. Vägbygge
4. Bonde

B) Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1.  She´s the man
2. Pirates of the caribbean 2
3. Enough
4. Mona lisas leende

Bara mesfilmer, jag vet. Och jag som är ett skräckfilmsfan! Men skräckisar ska ses en gång, sen är dom förstörda.

C) Fyra ställen jag bott på:
1. Valdemarsvik
2. Forsby
3. Edsbruk
4. Helgenäs


D) Fyra TV-program jag älskar att titta på:
1. House
2. Du är vad du äter
3. Medium
4. Top Model

E) Fyra platser jag har semestrat på:
1. Stockholm x3
2. Norrland x2
3.
4.

F) Webbsidor jag besöker dagligen (nästan):
1. Blogg.se
2. diverse bloggar
3. alltomhundar.com
4. Hotmail

G) Fyra favorit-maträtter:
1. Ris, currysås och kyckling
2. Ris och tandoorigryta
3. Tacos
4. Tonfisklåda

H) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:
1. Farmors hus i Spanien
2. Restaurangen
3. Spa
4. Hos icka, med en bra film
Mamma och jag köpte lite gott till Let´s dance finalen igår. Det blev läsk, chips och godis. Vi äter nästan aldrig chips, och har mycket, mycket sällan läsk hemma. I alla fall så provade vi Estrellas nya chipssort, Grain Delight, "fullkornssnacks med smak av sourcream och lök". Supergoda!! Prova!

Begravningen i förrgår gick bra. Josse sjöng jättefint, jag tjöt som en gris varje gång hon tog en ton. På ett positivt sätt alltså. =D
Har ändrat bloggdesignen. Hjärnan är helkokt efter ansträngningen. Så jävla många siffror och grejer. Men det blev hyfsat. Ska fixa en snygg banner bara, sen får det vara nog.
Dags för lite uppdatering. Har inte orkat på sistone, har varit snorförskyld(haha). Men nu minsann!

1. Har bestämt hälsning till morfars begravning. Det blev "tack för alla fina minnen", ville ha något mer personligt men det blev för svårt.

2. Syrran följer med på 9:ornas(min) skolresa till Polen! Party party!

3. Har vikarierat för syrran på en hundkurs när hon skulle på föreläsning och inte kunde vara med med Sambo som vanligt.. Jag är såå stolt över Sambopojken, han var duktig även fast han var med mig o inte matte.

3. Ska på morfars begravning imårrn kl. 14.00. Hoppas det blir bra.
Har valt blomsterarrangemang till morfars begravning idag. Min och pappas fick jag bestämma hur den skulle se ut helt själv. Tycker att rosa och vitt är skitsnyggt så det fick bli det. Handbuketten kommer också gå i rosa och vitt.

Har funderat på vad det ska stå på hälsningen från pappa och mig. Om det bara var min blomma så skulle det stå "saknar dig men vet att vi syns igen" eller nåt i den stilen. Men pappa är inte mycket för det andliga och saknar dig känns inte heller som om det är från pappa. Ska leta lite i låttexter och dikter så att det blir riktigt personligt, men ändå som om det kommer från pappa och mig. Har ni något tips så är ni välkomna att dela med er till mig. Behöver all hjälp jag kan få.

Lucy Liu. Tveklöst.

Fått ett brev på posten från västerviks gymnasium idag. Där står det att alla som har valt bild och form som första eller andrahandsval ska komma till skolan och vara med på en bildlektion och efteråt bli intervjuad av bildläraren och visa upp något konstverk, bild eller skulptur man själv har gjort och är nöjd med. Den 19 april tror jag att det var man skulle dit. Jag har en månad på mig att skapa nåt alltså! Dags att börja skissa, för om jag känner mig själv rätt kommer det annars bli att jag svänger ihop något i sista sekund....

Nervöst!
Blir knäpp på alla kanaler som höjer ljudet när det blir reklampaus. Sitter just nu o tittar på Miami Ink, och bli halvt döv varje gång det blir reklam!  Men det är ett smart drag av kanalägarna, på så sätt kan man ju inte missa reklamen även om man går på toa eller hämtar nåt o dricka.

Men det är uberjobbigt!

Trodde seriöst att både jag o hästen skulle blåsas ner för klippkanten när vi var ute o red igår.  Det var halv storm ute!

När jag kom hem från skolan åt jag egenhändigt lagade havregrynsgröt(yeah, it´s amazing), en stund senare hittade jag en halvfull godispåse och åt upp en stor del av den en liten del av den. Mådde illa och vilade lite. Åt sedan en jätteportion ris och kryddstark wok med quorn. Mums. Knappt hade jag smält det så klämde jag i mig en pollychokladkaka. Allt detta i loppet av tre timmar. Nu har jag ont i magen. Vad kan de bero på?


Nu ska jag dieta resten av veckan för att straffa mig själv. HAHAHAHA!

Synd att det är några år kvar till studentbalen. Annars skulle den här vara min absoluta balklänning, inte så där tråkigt plastig och glansig som en julklapp utan lite häftig. Riktigt cool. Hoppas den finns kvar när det är dags för mig.

Vad tycker ni?
Nu ska jag skriva ett no-arbete om könssjukdomar, trevligare tisdagskväll får man leta efter...



Var ska jag börja?
89-åriga Hilda hoppar fallskärm för att samla in pengar till cancerforskning :
http://www.expressen.se/webb-tv/index.html?serialid=98725 

Härlgt att nån gör nåt drastiskt. Är impad av tanten!

image3
Denna påminner om en skitsnygg svart/vitrutig trenchcoat jag såg på Vero Moda. Den finns på deras sida men dom hade tyvärr copywright på den... Den här var också snygg men inte alls som den på Vero Moda. Kika in på deras hemsida www.veromoda.se och klicka på kollektion och sen jackor.

98885-237
Alla har nog bloggat om dom, men jag kunde inte låta bli. Vill ha!
Har kommit på att det här "spara-inför-resan" försöket går åt helvete. Har just nu lite småpengar men inte så mycket mer än så. Behöver nya ridskor också, dom "gamla" är obekväma att rida i och sen så har hundarna gjort ett försök att snygga till dom. Misslyckat försök, så nu har jag inga sulor kvar i skorna. Har hittat ett par ridskor på hööks som verkar bra att rida i nu i vår, ganska fula, men dom andas och är vattentåliga. 300:- typ, billigt för att vara hööks. Men det betalar pappsen.

Har bestämt mig för att försöka vara så positiv som möjligt, även fast det är svårt. Jag tänker inte bli så sjuk som när Erik dog. Aldrig igen, för då kommer jag nog inte upp igen.

Så, nu är det bestämt. Jag ska såklart sörja på mitt sätt, och aldrig glömma morfar, men jag måste bli bättre på att skärma av. Eriks död påverkade mig för mycket. På ett dåligt sätt, det blev för mycket liksom...



Men hur jävla lätt är det att vara positiv till ett dödsfall? Men ni fattar hur jag menar, inte tänka på det dåliga liksom. Sen ska jag ju inte jubla och vara glad... Det hoppas jag ni fattar..

Efter mycket lidande har nu min älskade morfar dött. Det var nog skönt för honom, han led ju bara. Det är själviskt att tänka att man vill ha honom kvar, för han ville ju dö. Saknar honom, men ska försöka tänka på alla goda minnen från tiden då han mådde bra.

Sitter framför datorn hos pappa. Dom är på långpromenad så jag passar på att lyssna på "min" musik. Älskar pappas monsterhögtalare och baslåda. Spelar musik för allt jag är värd. Dom är ju bara borta i en timme eller så. Men förut släppte jag ut katten och då tittade grannarna lustigt på mig. Dags att sänka? Nejvars, dom sa ju inget....

Tittade på melodifestivalen igår hos några vänner till pappa. En av dom har en dotter på kanske 13 år eller nåt, översminkad och med en ljudnivå på..ja alldeles för hög decibel! Huvudvärken kom smygande och jag hade lust att släpa ut henne i hallen och spöa upp henne. Katig och jobbig, fy fan, har jag varit så?

The Ark vann, fair enough. Dom är ju kända utanför sverige så dom har väl bäst chans. Personligen tycker jag hela gruppen är så jävla söt. =D
Vilket härligt vårväder! Gick med pappa och Johanna till fågeltornet och fikade. Vi såg fem havsörnar och en massa gäss o änder.  Vi ska äta nu(lax och bulgur) och sen ska jag rida igen. Måste fixa kondisen på Millie(och mig själv?) innan jag flyttar henne till lofta. Hon ska få gå där med Ickas två hästar senare i vår så att Icka o jag kan rida ihop... Och när man har sköna skogsvägar o rida på vill man ju kunna köra hårt liksom. Slippa ta det lugnt o "bara skritta".
Icka fyllde 16 år igår så vi åt pizza ock fikade i centrum. Mmmm...mumsigt va det...Jag tog den gamla vanliga, prosquito(stavning?). Han i kassan skrattade när jag försökte uttala det och sa att det skulle uttalas "proschutto", och att det betydde skinka på italienska. Där ser man...

Red ut igår med Lisa och Jennifer. Hääärligt väder, lite blåsigt bara. Millie hon var pigg, försökte ta bettet och sticka några gånger när vi red runt gärdet, jag fick sitta och försöka samla ihop henne hela tiden, släppte jag lite grann så galopperade hon praktiskt tagen på stället av iver=D Man kan inte annat än älska den hästen.

Åkte till pappa sen också, och gjorde ingen speciellt på kvällen... Såg på så ska det låta typ... Jag läste illustrerad vetenskap under tiden....

Har hittat min drömfrisyr.. Ja det ÄR sant! AJ i topmodel är så jävla cool och hennes frisyr, ja vad kan man säga?! Want it badly!! Grämer mig nu bara över mitt runda ansikte... Om man hade ett smalt, vackert ansikte med fina linjer skulle jag boka tid hos frissan direkt, men mitt ansikte är runt! Jag är inte överviktig( 170 lång, 60 kilo) men mitt ansikte är runt, runt och plufsigt. Faan.
Vill ha en drastisk förändring, bort med det bruna halvlånga håret, in med nåt nytt....
Så precis som övertexten lyder. Ge mig ny frisyr, bitte!

Gillar älskar verkligen dessa handcremer från Body shop. Har i fyra olika dofter och är så bra mot mina vintertorra händer. Me like!

? Höger- eller vänsterhänt: Höger
? Humör just nu: Trött och besviken(på vädret)
? Favoritgodis: Wienergum
? Kläder just nu: Mjukisbyxor, brottarlinne och collegetröja
? Musik just nu: Crazy med Gnarls Barkley
? Sommarplaner: Jobba, rida, bada, sola gå långpromenader med hundarna...You name it!
? Hur många kuddar sover du med: Har två men använder bara en.
? Spelar du nåt instrument: Har spelat piano, kan spela gitarr och trummor
? Morgon- eller nattmänniska: Det är olika. Ibland morgon, ibland natt.
? Vem är viktigast för dig: Nä vilken jobbig fråga... Är väl igentligen päronen men min syster är väldigt viktig för mig.
? Bio eller promenad: Bio
? Är du kittlig: JAA
? Snarkar du: Nej
? Stjärntecken:Kräfta?
Äckligaste insekten: Myggor, sprider sjukdomar!!!
? Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Magiska krafter!
? Vad vill du jobba som? Inredningsarkitekt(ska börja utbilda mig till det nu)
? Stökigt eller välstädat? Välstädat
? Skulle du nånsin få för dig att hoppa bungy-jump? Jaa, om nån betalade
? Gillar du att sjunga? Har gått i kör men höll på att dö av uttråkning, men jag gillar att sjunga högt och ljudligt när jag är hemma.
? Anser du att du är stark? Ja för fan! Alla timmar på gymmet har lönat sig!
? Vad gör du om du får hicka? Väntar ut den...
? Vad längtar du mest efter just nu? SOMMAREN! ligga på stranden och köka glass o läsa en tidning...mmm...

Hittade denna hos Kelly( kellybellybutton.blogg.se)
Imårrn ska jag rida ut med Lisa och Jennifer, var jäkligt länge sen jag red med dom senast....Lisa lånar syrrans häst och jag rider Millie. Hon är grymt otränad nu efter vintern(is+inga skor/broddar=HALT!)... Hade tänkt rida henne idag men då började det ju regna. Var jättefint väder i förmiddags men när man väl bestämmer sig för att göra nåt så sätter det igång o spöregna! Jag måste verkligen sätta igång henne nu så att vi kanske kan vara med i nån tävling i sommar. Har lite dåligt samvete, tycker att jag har försummat henne lite i vinter. Studierna har tagit för mycket tid.

image2
Min lilla Millie i höstas, rund o go om magen efter att ga gått på grönbete.

Vilket är ditt tydligaste karaktärsdrag?
- Min ledarskapsattityd, jag är ledartypen. Hatar att springa efter någon, vänder då tvärt och går åt andra hållet.

När är du lycklig?
- Jämt, jämt, jämt! Nejvars, jag vet inte.

Vad ville du bli när du var liten?
- Advokat. Jag hade läst i en bok som min storasyster fått från SYV och advokat var ett av dom bäst betalda jobben=D

Vilket är ditt starkaste minne från barndomen?
- Min första skräckfilm

Vem var ditt livs första stora kärlek?
- Grannkillen som jag låtsasgifte mig med

När sa du; Vet du inte vem jag är? senast?
- Oj ojoj, så katig är jag inte.

Vilken har varit den värsta dagen i ditt liv?
- När mitt älskade kusinbarn dog i cancer, bara 3 år.

Vad handlade ditt senaste utbrott om?
- Min gympalärare

Vilken är din värsta skräck?
- Att bli gammal, glömma bort min familj och sitta i ensam på ett ålderdomshem tills jag dör. Jag har en stor skräck för att bli gammal.

Vilken är den sämsta affären/köpet du gjort?
- Vet inte riktigt. Min ena katt som är ungefär lika sällskaplig som en porslinsfigur?

Vad är det mest slösaktiga du gjort?
- Jag är en väldigt sparsam typ, och har ingen egen ekonomi så det är nog mina föräldrar som har varit väldigt slösaktiga i sånna fall.

Hur vill du helst transportera dig?
- I fin bil

Vad är det närmaste döden du kommit?
- När jag joggade med min syster i skogen en kväll och hon sprang ifrån mig. Indirekt blev jag då lämnad tillsammans med våldäktsmän och mördare. Seriöst, en hjärtinfarkt var inte långt ifrån då. Om inte annat så var spurten för att komma ikapp rent av dödlig.

Vilken är din största last?
- Hmm?

När googlade du ditt namn senast, och varför?
- Det var några månader sen. Och då var det för att se hur mycket det stod om just mig. Mest för att kolla hur mycket mammsen skulle få reda på(hon googlar på mitt namn ibland, fast bara när hon tror att jag inte ser)

Vilken modetrend var du tidig med att upptäcka?
- Stuprörsbyxorna
 Kända människa du talat med och varför?
- Inte pratat med nån känd människa, men serverat några stycken, dock bara"hoppas det smakar"

Vad smugglade du in i landet senast?
- Har aldrig varit utanför sverige, lite svårt då.

Vilket är det värsta kok stryk du fått?
- Av min syster, har fått plåtiror och ett jack i läppen. Börjat med skojbråk, slutat med blod som sprutar.

Vilket är det märkligaste sms du fått?
- "Hej längtar efter att träffa dig". Visar sig att personen i fråga hade fel mobilnummer. Synd;)

Har du nån gång blivit förföljd?
-Inte som jag vet om iaf.
Nämn en bok som du sagt att du läst, men som du i själva verket aldrig tagit dig igenom.
- Har inte skett, jag har flera gånger gett upp böcker men aldrig ljugit om det.

Vad skäms du mest för hos dig själv?
- Jag vet inte faktiskt...får tänka på det....

Vad irriterar människor sig på hos dig?
- Min ledarskapsattityd antagligen, och att jag kan prata mycket om mig själv?

Såg Saw III häromdagen föresten. Bättre än tvåan men jag tror knappast att den slår ettan. Har inte riktigt bestämt mig än... Början var hemsk, sen blev det bara medelhemskt och nånstans i mitten kände jag kvällsmaten komma kanandes uppför halsen. Det var när en advokat höll på att dränkas i ett kar med ruttna grisinälvor. Mums säger jag bara. Tja, efter det så fortsatte det som det brukar göra i saw filmerna, döda lite människor här, döda lite där....

Och jag såg The departed igårkväll. Maffiabossar och poliser undercover som skjuter huvudet av varandra, DiCaprio var snygg iaf, det måste jag erkänna med ett uns av förvåning.

Ja, som sagt, nu vet jag. Jag ska inte ha varken min egna idrottslektion eller aerobicspasset imårrn! Tack gode gud och maria och josef och jesus! På torsdag så ska jag ha aerobicsen, lite mer tid iaf.

Idag såg vi en skitbra film på no;n. Första gången suger hette den. En del i sex och samlevnaden vi jobbar med nu. Men vi hade en torr vikarie som tyckte att vi skulle vara tysta, den människan har aldrig haft 9Å förut, det märks...

Undrar om jag ska ge mig ut o jogga, bland våldäktsmän och mördare. Har ju visserligen ett pack hundar med mig men inte ens det hjälper ju längre. Den där "joggarmannen" som springer förbi folk i mörkret och hugger dom med knivar skräms inte ens av hundar läste jag i tidningen. Han hade tydligen huggit nån i låret även fast personen ifråga hade en schäfer. Man kan inte ens känna sig säker med Sambo(syrrans grand danois). Jag ska faan i mig börja med kampsport, tälja mig ett par knivar och skaffa mig pepparsprej och överfallsalarm. Sen om det kommer  nån äcklig våldtäktsman så ska han få ett helvete. Men tills dess joggar jag på dagarna.....
Idag har jag inte så mycket att berätta. Ska gå på The departed med syrran, Icka, och Louise ikväll. Syrran är bakis så vi får väl se om hon följer med. 

För övrigt....Mamma och jag har klippt klorna på alla hundarna*stolt* och jag är lite stressad för jag måste ha min egna idrottslektion redo på tisdag och jag vet inte vad jag ska ha än.... Basket tror jag.... Om jag inte har min idrottslektion på tisdag så måste jag redovisa mitt aurobicspass, och det vill jag INTE än....Men om jag har min egna idrottslektion på tisdag så slipper jag redovisa eurobicspasset, utan kan skjuta upp det några veckor.
Så det står mellan alt:
1= Ha egen idrottslektion, och slippa eurobicspasset för några veckor
2= Redovisa eurobicsen och slippa egna idrottslektionen för några veckor


Lutar mot alt. 1 för att det är enklast..... F*n vad svårt det ska vara.......

Vi i franskagruppen i skolan spelade idag upp en franskapjäs för 7:orna. Nämligen Askungen, alias Cendrillon. Jag var kung(såklart=D) , men det var ett helvete att försöka ha inlevelse, spela manlig och proper och samtidigt prata högt och tydligt med mansröst. Svårt också att känna sig manlig och faderlig när personen som ska spela min son och därmed prinsen är två decimeter längre än mig. Men det var skitskoj iaf. Ett enda härligt kaos=D
Efteråt på engelskalektionen ska vi vanligtsvis vara halvklass men massor av folk var sjuka så vi var bara fyra och två av dom skulle göra muntligt NP så jag och Chrille satt o snackade skit hela lektionen, på svenska(hysch!).

Nu är det snart helg! Imårrn kommer kusinen från norrland, och på söndag ska jag på bio igen. The departed! Ska bli askul att se den. Nästa film på min "vill-se-lista" är Blood Diamond. Det är premiär för den imårrn men jag har ingen möjlighet att se den då....Sååå dyrt att gå på premiärer, jag väntar hellre nån vecka o ser den för halva priset:)