Har kommit på fler förslag på saker jag vill ha i julklapp!

Paulo Nutinis album These Streets; festival Edition(eller vanliga albumet These Streets)
 

Scrubs box! Säsong 1,2,3,4 eller 5.


Chris Daughtrys album Daughtry 2007
Daughtry, Daughtry 2007

Både mamma och syrran ville att jag skulle skriva en liten lista på filmer jag kan tänka mig i julklapp, så här kommer några;
-Remember the titans
-En Geishas memoarer
-Enough
-Djävulen bär Prada
-Pirates of the caribbean 3
-The new world
-The last samurai
-Deja Vú
-The fast and the furious, tokyo drift
-Hannibal rising
-Oceans Thirteen
-Annapolis
-American Gangster
-The illusionist
-Take the lead
-Disturbia
Uppdaterar listan så fort jag kommer på fler!

Nu tycker jag att det är dags att uppdatera lite igen, har haft mycket att göra, men idag är jag sjuk(förskyld och rethosta) så idag har jag mycket tid:)

Söndag: Konsert, Peter LeMarc. Var asbra, Maria och jag vrålade och klappade som värsta fansen, även fast vi inte är så insatta i hans musiken, var asroligt:D Som förband var Melissa Horn, en asbra ung tjej som sjöng några låtar akustiskt innan LeMarc kom. (http://www.myspace.com/melissahornmusik)
 
Måndag: Vanlig skola men efter så gick jag och Elin ner på stan och shoppade, sen när butikerna stängt så satt vi på donkan i 45 minuter, och åt och fikade:P Var grymt kul! Yeay!

Tisdag: Vanlig dag, hade dans sista lektionen, och jag betygssnackade med min danslärare, trodde jag låg illa till men fick reda på att jag låg på gränsen till ett VG, tack vare att jag kämpade så hårt och verkligen vill lära mig, trots att jag inte har ett uns känsla i kroppen. Snacka om att jag var glad! Efter skolan gick jag och Elin ner på Marieborgsskolan och började grundmåla, var ensamma där nere och det är igentligen inte så läskigt, med tanke på att det är som en rejäl bunker under marken, med tjock kodlåsdörr och betongväggar, men däremot när man skulle gå därifrån, i blåst och kyla, i mörkret, då skrämde man upp sig själv! Måste också inflika att overallerna vi använder där nere har blivit uppsnyggade av resten av min älskade klass, vita handavtryck pryder nu både boobs and butts! Esteter är bäst, you got to love them<3(är ni nyfikna på resultatet av overallerna?kolla in lav-luvs bilddagbok, den 23:e)

Onsdag: Skoldag, och engelska! Våran engelskalärare är supercool! En riktig drömmare/tänkare/filosof med en massa galna idéer jämt. På den här lektionen kom vi in på musik på nåt lustigt vis, och för att få oss att fokusera och få inspiration så spelade han en låt från sin mobil, haha, och DEN var ju lite annorlunda....En dragqueen sjunger om hans/hennes drömman, typ....Here it is, Billy the Vision and The Dancers; A man from Argentina!


Jackson 5 from a car stereo singing,
"I want you back, I want you back."
Just a year ago I would have danced so crazy
and now I think I want to get back on that track.
If I only could relax in this confusion,
and shake my hips to the revolution,
if I could be naive again.

Catherine says, "Mono's coming on Friday
and I must be the happiest girl in the world."
I'm thinking I wanna be you
I wanna be you
I wanna be you, you, you

So send me a man from Argentina
to make me the happiest girl in the world.
So come to me on Friday, or Saturday, or Sunday,
but I can't wait 'til Monday.
So come to me on Friday, or Saturday, or Sunday,
but I can't wait 'til Monday.

Shit vilken dag jag har haft! Förätit mig totalt!
Höll på att svälta ihjäl första lektionen, sen blev det äntligen engelska! Då kom Per(läraren) med skålar, tallrikar, bestick och glas och typ 10 st 2 liters flaskor med cider(hur törstiga trodde han att vi var? Vi var ju bara 13 pers...) och alla dukade upp sina desserter. Mangoglass, ananas&jordgubbsglass, chokladkaka, banan och jordnötskaka, naanbröd, brödbullar, körsbärskaka, anzac biscuits och fler grejer jag inte minns, från många olika engelskspråkiga länder! Gud vad jag mådde illa sen.....:P

Engelskan slutade vid 10 över 10 och sen så fick jag sitta och vänta tills klockan blev halv två, då hade jag skolkonferensmöte(i cirka 1 och en halv timme) och sen fick jag åka hem! Fick springa bort till stationen och hann precis med den hyfsat tidiga bussen!

Nu kommer snart pappa och hämtar mig, så ska jag vara där i helgen.
Har suttit och skrivit klart grupparbetet i engelska nu(om matkulturer, vi har australien) och Elin slavar i köket och gör kakorna tills imårrn, längtar dit! Sitta och svulla goda desserter från världens alla hörn, på lektionstid!
 
Idag hade vi en massa lektioner, flitigaste dagen i veckan brukar det vara. Fick dock ledigt från idrotten, för att dom bygger om i gympasalarna, så jag kom hem lite tidigare än vanligt, jihoo!

Jag har ju mejlat till Kick´n box tränaren i Västervik(Icka och jag vill ju börja i vår) men har inte fått nåt svar än, hoppas det kommer snart! Kick´n box får bli min uppvärming, tills jag får möjlighet att gå en riktig boxningskurs, Kick´n box är ju kul så det är ju ingen dålig uppvärmning!


The biscuits we are making for the english lesson tomorrow

Over and out!

Hade ett matteprov idag, som jag missat när jag varit sjuk, och gissa vad som händer, jag får en black-out! Vi hade prov på kapitlet vi jobbat med den senaste tiden, saker som jag har haft väldigt lätt för och fixat utan minsta problem. För att vara säker har jag även pluggat på bussen så ofta jag kunnat, även fast jag kände mig 100% på att jag skulle klara det lätt. Tar en sista koll i boken innan jag går in till lektionssalen, yes, det satt perfekt fortfarande, nemas problemas tänkte jag. Sen får vi provhäftena och jag förbereder mig på att bara fylla i och lämna in, lätt som en plätt. Haha, men i den sekunden sprang hjärncellerna och gömde sig och jag mindes absolut ingenting! Helt sjukt! Även dom lättaste uträkningarna stirrade jag på som om jag aldrig sett förr! Satt där i 55 minuter och försökte leka fram uträkningarna, men det hade låst sig totalt i huvudet. Sista 5 minutrarna började jag minnas igen, och fyllde i så snabbt jag kunde, men jag hann inte mycket. När jag lämnade in till läraren, så sa jag det, att kapitlet var aldrig nåt problem för mig(har lätt för matte, och är hyfsat duktig i det, inte för att skryta eller så:P), men hjärnan låste sig precis nu. Han förstod på ett ungefär och sa att det var ju bara ett prov av många. Tur det! Blir mitt första IG prov nånsin, i nåt ämne! Satt och fnissade åt mig själv där inne under black-outen, för i det ögonblicket kunde en hop dagisbarn utklassa mig, utan några som helst problem. Så nu har jag berättat för alla, och skrattat gott åt mig själv ett bra tag:D Ska bara tillägga att det var flera som fick IG, av helt normala skäl, så provet var inte helt busenkelt heller!   

Åkte skridskor sista lektionen, åkte inte omkull, utan gled omkring och såg allmänt proffsig ut faktiskt(från min synvinkel). Men nu har jag ont i ben och fötter! Och har fortfarande ont i revbenen efter dansträningen igår(försökte på Elin att erkänna att hon smugit in i mitt sovrum och kört revbenspolka medans jag sov, men hon vägrade:P).

Idag hade vi bild hela dagen, förutom sista lektionen då vi hade dans. Dansen var askul, fick göra egen koreografi(som vi hållt på med ett tag nu) och spela upp den.. Vi brukar bara få en kvart på oss att göra dansen annars, men idag fick vi 40 min! Min grupp gjorde en asgrym psyko-dans, haha, bäst... Hade styrketräning på slutet också, uff, jobbigt! Märks inte ett dugg att jag har varit stammis på gymmet in the good old days... Måste poängtera att jag är heelt efterbliven vad gäller dans, har noll kordinationsförmåga, jag lovar! Finns inte en bit känsla för dans i min kropp. Vill börja boxas! Vill börja boxas! Vill börja boxas! Dock finns det inte boxning i Västervik, min vanliga tur, ska se om jag kan mjukstarta med boxersize, kick n box eller nåt liknande tills jag blir gammal nog och flyttar till nån annan stad. 

Känner verkligen att boxning skulle vara min grej, verkligen. Längtar efter en sport jag kan utöva, och må bra av!
Yes box, blev utmanad av min syrra att skriva önskelista, so here it comes...

Scrapbookprylar. Allt som hör till Scrapbooking! Material, album, verktyg, stickers och plock! (osäker på vad för utsmyckningar jag vill ha? Köp ett fint album...)

Al Gore-En obekväm sanning Vill ha den boken so badly!

Filmer! Ojojoj. Spelar inte roll om den är bränd eller köpt i butik, jag tar allt! (I genre väljer jag bort romantik dock)

Biopresentkort. Var så länge sen jag var på bio! Älskar bio, men det är ett dyrt nöje och jag är sparsam, så något liknande skulle vara underbart att få!

Jaa, detta är ju bara förslag, som sagt, fick tänka länge och väl innan jag kom på dessa grejer! Blir glad av allt!
Åhh, vad jobbigt! Den jäkla huvudvärken släpper inte, och till på köpet mår jag illa och magen krånglar. Jag kan inte vara sjuk nu, var sjuk förra veckan 2 dagar!! Tog en tablett och somnade nu på eftermiddagen, men visst f*n var huvudvärken kvar när jag vaknade. Jag är trött och ledsen på det här nu... Vill vara frisk och slippa oroa mig över frånvaroprocent..

Så, i och med detta så har jag inte fått nåt gjort idag, roligt roligt.

(p.s ska försöka skicka in ett lite positivare inlägg senare ikväll, om jag inte däckat då vill säga)
Vaknade klockan halv 10 idag med värsta huvudvärken, ush, förskylningen har inte riktigt släppt än märker jag. 

Ska plugga lite svenska idag har jag tänkt, går nog ganska fort när jag väl kommer igång, men det är ju alltid det som är svårast, att komma igång

Ska lägga in dagens låt också, gud va bra den är! Linkin Park- Shadow of the day:Kommer troligen en recension lite senare, kanske, och en uppdatering av dagen, see you later!
Apocalypto
Ja, den såg jag häromdan, och var jätteförväntansfull! Hade hört att den skulle vara storslagen, ett mästerverk! Den har fått en massa reklam eftersom regissören Mel Gibson har haft en lång paus sen Passion of the christ (ingen favorit hos mig). Jag blev dock något besviken, men det är nog mitt eget fel då jag förväntade mig för mycket, tror jag. 
Handlingen i korthet(kopierat från MovieZine):
"Apocalypto" handlar först och främst om Jaguar Paw, en ung jägare med son och höggravid fru. Deras fridfulla liv tar en annan riktning när deras by blir attackerad av en annan stam. Många av deras vänner dör och andra blir tillfångatagna, däribland Jaguar Paw. En lång resa tar sin början, till ett fiendeland och en oundviklig död. Jaguar Paw lyckas dock hålla sig levande, allt för att rädda sin hustru och son som lyckats gömma sig i den gamla byn.
Skådespelarna pratar det riktiga maya-språket, på både gott och ont! Det är ovant att höra dialekten, och det kan störa, men samtidigt känns det så mycket mer äkta, om dessa infödingar i maya kulturen hade pratat engelska hade det troligen stört ännu mer! Ja, det tål att tänkas på.
Filmen i sin helhet känns ganska rå och nästan grotesk. Alla våldsamheter får stor plats och det draaas ut, kändes som att hela filmen gick åt till att se offeritualer och mord i slow-motion.
Men jag gillar verkligen filmens effekter, hur dom har fått det så realistiskt och levande, väääldigt snyggt!
Kan sammanfatta det så att i början var jag väldigt tvivlande om den här filmen kunde bli nåt bra, började med grisjakt och lite snuskhumor ute i djungeln men sista hälften utvecklade sig till nåt riktigt bra. Mycket känslor. En  stark 3:a blir mitt betyg!
  <---På den goda sidan, "Jaguar Paw."
<--På den onda sidan, "nånting-nånting"(..*host*..spännis...)


Älskar den här reklamlåten, kan hela utantill nu och kan inte sluta sjunga den, haha. Se videon och låt er hänföras:P
Igår hämtade mamma och Maria mig efter skolan, sen åkte vi ner till stan och shoppade lite:D Hittade en klänning på b-young till bröllopet, en svart med guld-beige sidenband, och ett par svarta ankelboots(till samma ändamål) på Wedins. Mamma är toastmaster och fixar program och sånt så vi köpte mer material till det på bokia också. Sen gick vi runt och strosade, fikade på tant grön och sen så skjutsade vi Maria till Vimmerby. 
 Bootsen:D

I helgen nu planerar jag att va mycket med Millie, som vanligt dom helger jag är hemma, och titta mycket på film:D Hade lite hysteri för ett par månader sen, då jag prickade in alla datumen då bra filmer gick på tv1000-kanalerna, almenackan var ju full, haha. Sen la jag av ett tag men nu har jag börjat så igen. Har sett lite intressanta filmer den senaste veckan, recensioner kommer givetvis, och det blir fler i helgen.
Ja, kanske dags att börja blogga igen, har inte riktigt haft tid eller lust på ett tag:) Men nu har syrran startat upp sin(mariatheoneandonly) så jag tänkte pröva att hålla igång här igen:)

Lite bilder från spanien(klicka på bilderna för att förstora):
 Jag uppe i Castillo de Santa Barbara, ascoolt....
 Sandslott i Torrevieja, fanns en massa proffs som stod o gjorde konstverk i sanden, blev jättesnyggt!
Fiskar som syntes genom plexiglasgolvet i turistbåten vi åkte med till Isla de Tabarca. Icka och jag slogs med barnen där nere för att få se fiskarna, haha.
Tabarca!! Så himla vackert!
Strand nånstans mellan Santa Pola och Torrevieja(?)
Kort taget från terassen på huset, tycker jag lyckades bra där;)

Tja, det får väl räcka så länge:D
Buenos dìas!

Jaa, som rubriken lyder sa var varat favoritcafè var fullt, sa det blev ett annat, bara 50 meter bort eller nat, praktiskt. Har gjort en massa kul, i forrgar var vi i Alicante och kikade, akte buss upp till Castillo de Santa Barbara for hissen var trasig. Var ashaftig utsikt dar uppifran! AHHH! supercoolt. Och igar akte jag och Icka(sjalva) till Isla de Tabarca. Ocksa jattehaftigt, det var saaa underbart vatten dar, alldeles klart, klarare an annars alltsa:D

Imarrn aker vi hem:( Klockan halv 1 gar flyget. Lite hemlangtan har man ju saklart, sa det ska ju bli skont att komma hem, men anda...Det ar ju sa underbart har... Langtar jattemycket efter hundarna, buhuu... ar van att sova tatt intill Mollymumsan, ar svart att sova utan henne faktiskt. Och Sambo, han kommer bli overlycklig nar jag kommer hem tror jag, lilla bebisen.... Och Willie, pensionaren, sotnosen... Nej usch, nu far jag sluta tanka saa...ar ju snart hemma. Ar underbart har ju! Ska njuta av sista dagen har i varmen och solen, har blivit lite solbrand tror jag:D

Idag sa ska vi till Santa Pola och bada och ga pa marknad, alskar marknaderna har, asmysigt...
Hola! Sitter pa ett internetcafè har i spanien, ar asnara dar vi bor, en kort kort cykeltur bara. Har varit jatteharligt vader har enda sen vi kom, men nu i eftermiddags blev det mulet och blasigt, usch.

Har badat en massa ocksa, vagorna drankte en praktiskt taget, haha, var askul! Sanden var saa finkornig och len, ahhh.... Jag har inte solat sa mkt, man blir solbrand aven fast man inte solar med flit.

Nu har vi precis varit i Torrevieja och gatt pa marknaden och kollat i butiker, var en massa afrikanska saljare som var ascoola. Dom bara smickrade en massa tills man madde daligt av att saja nej, smart! Kopte solglasogon av en och precis efterat kom han fram igen och sa "surprise surprise!!" och jag tankte att han var knapp som forsokte salja till mig igen, men da sa han" no no, only kidding, have a nice day!" sen fick jag en klapp pa axeln. Nar man gick dar pa marknaden kande man sig lite utsatt, det syndes val tydligt att man var turist, sa alla overfoll en med grejer dom ville att man skulle kopa. Men som sagt, afrikanerna var coolast:D Sa mkt smicker alltsa, jisses.

Har atit paella ocksa, och nationalefteratten Flan. Flan gillade jag inte! Usch, men paellan var okej.

Icka och jag missbrukar doritos, som tortillas med tex-mex smak. Ahhh, sa gott! Vi ska cykla och kopa det nu nar vi ar klara har.

Imarrn ska vi nog till Alicante, kolla Santa Barbara slottet och st. Mary(?) kyrkan.