Nu drar vi till spanien, syns nästa vecka!

/Matilda och Icka
Nu är det inte långt kvar! Pappa kommer och hämtar mig och Icka vid två imårrn, sen är vi där tills på natten, då åker vi till Arlanda.
Schemat:
ca 03.00= Åker från Hagby
ca 06.00-07.00= Kommer till Arlanda
ca 09.00= Planet lyfter
ca 13.00= Landar i Alicante, blir hämtade av farmor och farfar och åker till Torrevieja
Tadaaa! (Har inte dom exakta tiderna utan har fått gissa mig fram lite, och avrundat kraftigt)

Vädret i Spanien nu då. Alla prognoser säger olika, och ändras var och varannan timme så man vet ju inte säkert. Kommer troligen regna en del av tiden, inte vara stekhett, men varmare än här iaf. Men varför i herrans namn haka upp sig på vädret när man ska till ett annat land och en annan stad??!! Finns så mycket fint att se och göra utan att solen grillar en! Jag minns en kväll i Krakow, när regnet stod som spön i backen och vi sprang över stora torget och folk hejade på, var helt underbart, och sen kom man tillbaka till hostelet, dygnsur men glad och skrattandes. Fantastiskt!! Älskar regnet, det var upplyftande faktiskt. Och både Icka och jag har snackat om det och vi ska väl inte sörja om vädret inte är det som anses perfekt, ok? Regnar det så springer vi en sväng och skrattar, finns ju inget bättre!:D Det blir vad man gör det till, right?
(är nu inte säkert att det kommer vara "dåligt" väder, men jag ogillar endå tanken att man ska vara besviken om det är det)

Så nu ska jag packa det sista, tvätta och kolla allting, shit, kan inte fatta att det är så snart?

Love you Icka, vi ska ha så jäkla kul! Whiiiihooo!!
Idag har vi haft bild och form hela dagen, förutom sista lektionen då vi hade dans. Härligt. På förmiddagen fixade vi färgprover till marieborgsskolans uppehållsrum, och vi fortsatte med våra självporträtt. Lyckas asbra med mitt faktiskt*skryt skryt* Dansen var okej, vi tittade på film, jätteinspirerande faktiskt.

Nu har jag skrivit klart min engelska historia också. Puh! Är väl inte 100% nöjd direkt, men vadå, får duga för tillfället:D Imårrn blir det sovmorgon till *trumvirvel*, håll i er! 06.45!!!! Jihooo!! Är jag lyckligt lottad eller vad??

Dagarna går skitfort nu för tiden, och det är askul i skolan. Grejen är att det går maginfluensa i hela estetlinjen nu, läskigt! Jag vill inte bli sjuk till spanien!! Bara onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag kvar tills vi åker till dit!! Skojsigt, skojsigt! Var minusgrader ute i morse, så jäkla kallt, tänk att istället ligga på en varm strand i spanien, under en palm med en iskall smoothie i handen.....Ahhh....Måste börja packa nu, annars står jag där dagen innan med nada rena kläder och en tom resväska. Får inte hända.

Fint väder idag, kallt men soligt:) Har handlat med pappa idag, ska ju få gäster ikväll så vi handlade lite till det. Jag köpte Ellen Rimbauers dagbok (alias Rose Red2) på dvd. Vi ska ha både Rose Red och Ellen Rimbauers dagbok på film någonstans men båda är försvunna sedan en tid;( Älskar dom filmerna och Icka har velat se dom lääänge. Nu orkar jag inte leta längre så jag köpte den på hemköp, tänkte att Icka och jag kunde se dom kvällen innan vi åker till spanien. Vi kommer endå inte kunna sova nåt tror jag, vi måste typ börja göra oss iordning klockan 2 på natten, och försöka sova dom få timmarna innan är ju lönlöst, sover nog i bilen eller i planet istället. Perfekt att sitta och titta på den filmen innan vi åker till Arlanda:D


Now hear the gost´s story in her own words....

Nu har jag precis kommit in efter att ha krattat löv, vad nyttig man känner sig:D

                
Idag har pappa födelsedag! Grattis grattis!

Har bara haft vanliga lektioner idag. Musiken var extra rolig, vi har bildat band nu som vi ska repa med resten av terminen, träna på låtar och spela upp dom och så. Vår första låt är The Cardigans- Erase/rewind. En riktig klassiker.:P



Idrotten var också kul, spelade badminton.
Idag hade vi bara två lektioner:D Först matte vid 11(en och en halv timme strötid på morgonen, kommer dit halv 10) sen så cyklade vi till Marieborgsskolan och presenterade våra förslag till uppehållsrummen för elevrådet. Dom ville inte ändra på nåt så vi ska bara köpa material och köra igång. Vi har asmycket skolarbete att göra nuförtiden, hela klassen har det jättejobbigt, men vi har tillsammans med våra mentorer snackat med lärarna så dom saktar ned lite. Ett exempel är datakunskapen, vi ska ha prov på fredag, och vi fick 107 frågor förra fredagen som vi skulle plugga på, för 10 av dom kanske kommer på provet. Och svaren får inte vara ja eller nej, utan långa och detaljförklarade! Vi har alltså 107 frågor med invecklade svar vi måste plugga in på en vecka! Och samtidigt har vi miljarder andra skolarbeten som bara väntar... Jisses, vi är inga maskiner!

Idrotten idag var skitkul, dansade linedance, bugg och vals. Dom andra har haft dans på idrotten i flera veckor nu, men saker har alltid kommit ivägen för den lektionen, så jag har inte varit med tidigare. Ska nog skriva ett tackbrev till ringeltaubska skolan för att vi hade dans 1 timme i veckan 1-6:an.(även fast jag hatade det då något olidligt) Det mesta fanns kvar i huvudet nu och hjälpte mig verkligen nu när jag missat så mkt. :P Jag var jätteskuttig och full av energi då, även fast jag var trött innan, otroligt!:D

Sen åkte jag med Elin hem till henne, där pluggade vi på svenskan. Vi har ritat upp drömhus på några lektioner nu och imårrn så ska vi "sälja" dom till klassen, med dom vanliga säljarknepen som används. Klassen ska rösta på vilket hus dom helst vill ha sen efteråt. Får väl se hur det går, hehe.
Fick kramp i benet inatt! Halvsov ju då och låg bara o kved och var helt borta i skallen så jag kom inte på att man ska räta ut benet när man har kramp. Haha, sen efter en bra stund smärta så kom jag på "ja, just det! man ska ju sträcka på benet!" och då gick det över. Minns första gången jag fick kramp i benet, och Maria fattade tag i benet och bara "ta det lugnt jag ska bara trycka upp foten, då går det över" och jag fick panik och var sååå nära att ge henne en snyting för jag trodde det skulle göra jätteont:D Men inatt iaf var jag så trött att jag sket i att strecha ordentligt och somnade med benet i halvkramp, jäklar vad ont det gjorde i morse när jag klev upp! Benet känns fortfarande jättekonstigt...

Idag är det lördag, så underbart! Igårkväll ville jag titta på film sent bara för att fira att jag var ledig men så blev det inte, men ikväll så! Först är det "the wedding date" klockan 9 till 11 och vid 11 är det "phone booth" till klockan halv 1. Phone Booth är såå bra, jag får panik varje gång jag ser den:D

Icka är på körskolekurs(?) med sina föräldrar nu, håller tummarna för att vad dom nu gör går bra, haha.
Härliga härliga fredag! Har gått i skolan idag, till 4. Sen cyklade Elin och jag(eller rättare sakt, elin cyklade och jag satt bakpå och klagade:P) ner till pizzeria Acapulco och väntade på resten av klassen. Pizzabagarna fick o göra när vi kom, haha, 13 pizzor sådär bara på en gång:P Sen så käkade vi och stojade i nån timmen, sen gick jag, för jag var fast besluten att köpa den jäkla hatten på H&M som jag trånat efter. Nu eller aldrig liksom. Sen tog jag bussen hem(som hade trasiga dörrar så chauffören fick stänga dom manuellt varje gång nån gått av, så jag blev sen också). Nu har jag skrivit klart min del av grupparbetet i historian, och skickat in det till Emily. Skönt att bli av med det! Nu ska jag njuta av fredagskvällen bara! Känns inte som fredag, man tänker hela tiden på att man ska till skolan imårrn(vilket jag såklart inte ska).
Nu har jag fått min och syrrans nya resväska! Har inte riktigt vetat vad jag skulle packa förut, eftersom jag inte hade en aning om hur stor väskan var. Men den var lagom stor tror jag! Lite större än den jag hade till Polen, så det blir nog lagom. Nu kan jag börja tänka lite på vad jag ska ta med mig..hmm...

Har hittat hatten jag letat efter också, visst visst, hattar är ute! Men det är ursnyggt så det skiter jag i:P Fanns på H&M´s herravdelning(har ni föresten sett att Mads Mikkelsen är modell för H&M?) , för bara en hundring eller nåt, ska köpa den så fort jag får chansen! Ser mig själv i min vita skjorta, halterneckväst(som jag använt på tok för lite), en lös fläta och den hatten.

Idag har jag haft bild hela förmiddagen och halva eftermiddagen(på fm hade vi ingen lärare för hon var bortrest) och så hade vi dans mot slutet av dagen. Dansen gick bra faktiskt, tror det eller ej:D

Imårrn har jag sovmorgon, till halv sju. Kan ni fatta det? Till halv sju!! En timme längre får jag sova än annars...WOW....*sarkastisk*
Var ju på dom tre desigmässorna igår, "hem07", "hem&villa" och "digital home". Var askul!! Trodde aldrig det kunde vara så stort! Igårkväll så fick mamma massera mina ben för det kröp, pirrade och värkte i den som sjutton! Man har ju gått så himla mkt på hårt underlag utan att sitta ner.

Hem&villa var mest basic grejer, kaminer, kök- och badrums interiörer och massor och åter massor av pooler! Det måste ha varit det stora temat på hem&villa. Jacuzzis, bubbelbad, badtunnor, pooler, och alla överdrivet flådiga och lyxiga med lysdioder, vinglashållare, högtalare(cd, mp3 och Ipod man kan koppla in såklart) ja allt man kan tänkas behöva när man ligger i badet(eller inte behöver, men det med). Fanns i alla former och färger och i alla modeller. Jag hittade den största bubbelbadet på hela mässan, såg ut som en vanlig stor pool man kan gräva ner i trädgården, rektangulär, jag såg precis över kanten men så var det bubblor i! Man får säkert plats 10-15 pers i den.
Hem07 var min sorts mässa:P Där kom inredningen och det ungdomliga stuket. Temat för i år var "åh vilket party!", så det var discobollar i taket och dj´s på höga piedestaler och mycket musik och part, haha. Här signade jag upp för en prenumeration på en designtidning by the way. Massagestolar fanns det också, överallt, en gjorde skitont, jag bara kastade mig runt i stolen!! AAJ!

Digital home där fanns all teknologi, jättestora plasmatv´s, dataspel(en massa dataspel, som man kunde prova på) värsta högtalarna, kameror och allt möjligt.

En soffa jag blev kär i, men som ser aningens obekväm ut....Rosa och svart är SÅ snyggt.

Tittade först på Timon&Pumpa med Ronja, men jag blev lite besviken för filmen var ny men det var avsnitt i den som jag redan sett, hmm... Vi åt pizza också, med ananas och tonfisk såklart, Icka fick böja sig för halv-vegetarianens önskningar, hihi. Sen så såg vi Prestige, en ny thriller om magiker. Den var mycket effektfull, men förvirrande och lite svår att förstå och hänga med i, men som sagt, alltigenom väldigt effekt- och stämningsfull. Sen såg vi Them, en ganska ny rysare, som man hört både ris och ros om. Jag tyckte inte att den var så farlig, det är en sån där "jaga-runt-i-skogen-och-inte-veta-vad-som-följer-efter" film, och det berör mig inte så mkt. Det är så olika från person till person vad man tycker är läskigt dock, Icka och jag blir inte skrämda av samma saker överhuvudtaget. Tror att Icka klarar splatterfilmer bättre än mig, medans jag klarar psykiska stressfilmer bättre än henne. Minns första splatterfilmen jag såg med henne(Hostel) då satt hon o beskrev in i minsta detalj vad som hände, helt seriöst!(Minns du Icka?Trodde du var känsligare men icke..)Them var en sån film där jag bara satt o gnällde på vad karaktärerna gjorde, att dom inte sprang snabbt nog, att dom var osmarta som gjorde si och så, och varför mördarna inte gjorde så istället, sån är jag. Skrattade så jag grät vid två tillfällen till och med, när man ser på rysare och är lite spänd redan så blir allt roligt, och jag får sådär korkade minnesbilder lite då och då som jag kan skratta åt för mig själv.

Vi åt hur mycket som helst då också! Herrgud, tror jag la på mig 10kilo bara på några timmar, haha. Först pizza, rejält med pizza. Sen så lastade vi fram hemgjord dipp, grönsaker att dippa, två chipssorter(lantchips och fullkornschips) och godis. Och så en banan-blåbär smoothie till rysaren. Omg!

Nu ska jag renskriva svenskan som ska vara färdig på måndag, och imårrn åker jag till stockholm!

Läser nu i datakunskapboken:

"Detta ska du göra innan du börjar skriva:
1. Starta word(mycket lämpligt)"
                                    
Ahaaa!! Sarkasm!!! Skrattade högt här inne på lektionen när jag läste det...hahaha

(Jag har tråkigt nu, märks det?)

Idag ska jag till Icka o ha filmkväll! Åker ifrån skolan vid 4 och så hoppar jag av i gamleby, handlar till ikväll och hyr film, sen skjutsar Kurra mig till Icka. Hoppas, hoppas, hoppas att pressbyrån har Blair Witch Project, annars blir jag sulig:P Ska se timon&pumba med Ronja också, vi måste ju vara lite barnvänliga nu när Icka är barnvakt..:D Ronja är nog den sötaste ungen som finns!

Kommer vara borta typ heela helgen, och på söndag åker jag på designmässan, jippie!!
På söndag ska jag till hem07 i Stockholm! Vilken chans för mig som vill bli inredningsarkitekt! Ser jättecoolt ut på hemsidan, temat för i år är "åh vilket party!"
Inträdet är på 140:-(och den gäller för alla tre delmässorna), trodde det skulle kosta mer, men det blev ju en glad överraskning.:D


Idag har jag bara varit i skolan, badat Molly, och gett Tindra en riktig rensning med borsten, den katten har så mkt päls....