Är hos pappa den här helgen, och pluggar mest faktiskt. Har historiaprov på måndag, så jag måste plugga till det. Och så ska kladden till reportaget i svenskan vara klar också, men den har jag redan gjort klart, igår t.o.m.:P
Så kvar att göra är matte, som jag har hamnat lite efter i sen jag var sjuk, och kanske spanska, men jag behöver nog spanskalärarens hjälp till det.

Måste ut på stan nån dag och handla lite nytt till spanien, grejen är ju att det bara finns en massa höstkläder i butikerna såhär års, men jaja, nåt kanske går o hitta. Annars finns ju alltid internet:D
Igårnatt till idag sov jag över hos Bea tillsammans med Millan! Först så gick vi från skolan hem till bea, där fotade vi en massa, kollade vi lite på internet(min blogg bl.a) och kikade i gamla skolkatalogen från 9:an. Herregud, sånna man satt o tittade på i skolkatalogen o hade en massa förutfattade meningar om delar jag typ klass med nu! Jaja, sen kom Sofia, och då åt vi friterade chicken nuggets och ris med en massa grönsaker, mums! Efter maten gjorde vi alkoholfria drinkar, popcorn och så drog vi igång en skräckfilm(Valentine). Bea o Sofia skrek som dårar, Millan blev inte så hysterisk men jag satt mest o skratta, hahaha...

Jag är helt slut i kroppen idag! Jag hade konditionstest sista timmen idag, så mina ben är helt gelé! Jo, o just det, jag har slarvat bort min skåpsnyckel, både originalet och extranyckeln, fattar inte vad det är med mig:P Måste leta, annars får jag klippa upp låset(för typ 517:e gången i mitt liv).

Det är bara 4 veckor kvar till jag åker till spanien, wihoooo! Kan inte fatta det! Får lite smått panik, hjälp!

Vi som går bild håller på med värsta roliga grejen. Vi ska få designa 5 rum(uppehållsrummen) på marieborgsskolan i stan, och få pengar för det till skolresan! Eftersom vi är så få i bild så jobbar man två eller tre personer o delar på ett rum. Vi ska på våran fritid jobba i våra rum på den skolan, så det kommer bli en del sena kvällar i stan då jag måste sova hos Elin. Vi ska spackla, slipa och måla golv, väggar och tak precis hur vi vill! Om tre veckor ska alla grupper lämna in en fin skiss på hur dom vill att deras rum ska se ut och redovisa det för en ansvarig på marieborgsskolan för godkännande. Sen är det bara att sätta igång! Just nu ser det förjävligt ut, det är nere i en källare, mörkt och dystert, en massa hål i betongväggarna och trasiga heltäckningsmattor på golven. Uppehållsrummen i källaren kallas för "Mysis", felfelfelfel namn! "Bunkern" kallar vi det, för det liknar verkligen en bunker("i väntan på world war 3 ungefär", sa en lärare:P).

Idag måste jag plugga, för vi har historiaprov imårrn, och så måste jag packa... Suck, jaja.....

Helgens festligheter gick jättebra, jag fick t.o.m en försenad födelsedagspresent:D

Idag så fick jag mitt buzzador paket, skulle ha kommit i fredags men paketet hade tydligen gått sönder så jag fick det idag istället! Den här gången är det spraydeo från Rexona Girl jag ska prova, och så ska jag givetvis ge bort några hit o dit. Fick 10 deos, 9 i doften "Tropical Power" och 1 "Fun Spirit". Förstår inte varför dom kunde ha tagit 50/50 istället? Jaja....Dom var i originalstorlek iaf! Icka o jag diskutera det, och vi chansade på att jag skulle få små provflaskor, men dom här var normalstora!

På onsdag har vi skolfotografering, hjälp, och värsta historieprovet också, gulp..... Men på kvällen så ska jag och ett gäng gå o äta på kinarestaurang, hyra film o så ska jag sova över hos Bea. Vilket avslut på en jobbig skoldag!

Fun Spirit

Tropical Power
Har varit en sån där jättetråkig dag idag. Hade två lektioner på förmiddagen, 3,5 timmes rast mitt på dagen, två lektioner på eftermiddagen o så slutar jag vid 4. Så jäkla trist! Vi är typ bara 5 pers i min klass som måste gå så länge, resten får sluta vid 10 över 10(dom som är i datagrupp 1 och inte har språk, jag är i datagrupp 2 o har språk)!
Man är helt uppskruvad sista lektionen(datakunskap), men våran lärare är snäll o brukar låta oss gå tidigare för att hon tycker synd om oss(eller för att hon själv vill hem tidigare?:P).

Nu måste jag skaka av mig all trötthet o sätta igång o städa, syrran har fyllt åt så vi ska fira henne hela helgen o vi ska ha en massa gäster. Som det ser ut nu kan vi inte ta hit nån!
Vilken dag det har varit! Började med en föreställning gjord av Hassela på gotland, ett kollektiv för ungdomar som försöker komma ur sitt missbruk(teatern handlar om just det). Dom har satt upp den här föreställningen sen 1995, och visat den på Västerviks gymnasium i många år. Den var jättebra! Dom hade mixat humor o allvar, så man satt typ o skrattade o grät om vart annat:D När man skrattade, skrattade man hysteriskt, och när man grät bara forsade det. Dom sjöng också, en massa sorgliga sånger o det klarar ju inte jag! Jaja, jag skulle kunna se den hur många gånger som helst, gick ännu en gång nu vid sex, men jag kunde inte stanna kvar så länge. Superbra i alla fall! Ungdomarna var jättebra skådespelare, helt otroligt.

www.hasselagotland.se om nån vill kolla.

Hade musik sen på eftermiddagen, lärde mig två riff faktiskt, det är inte illa för att vara mig:P Och engelska då vi tittade på film.
Gjorde vegetarisk chili con carne till slut:) Blev supergott, även fast jag inte hade nåt riktigt recept utan pytsade i lite vad jag kände för, haha. Orkade inte hacka löken så noggrant så när man åt kunde man få en stoor bit i munnen som man fick sitta o tugga på en stund. Men slutresultatet blev helt okej!

Har tittat på Dr Phil nu, handlar om ungar som runt hemifrån, först var det om en pojke, som stulit 3 bilar, kört ifrån polisen, och lyckats ta sig ombord på två flygplan och när polisen återfann honom så var han på andra sidan landet(USA)! Han hade lärt sig att köra genom ett bilspel. Helt otroligt, ett dygn efter mamman upptäkt att han var försvunnen hittades han på en flygplats flera hundra mil hemifrån!

Nu har jag precis gjort en riktigt äcklig varm choklad, hade inte så mkt mjölk så det blev en halv kopp, sen så hade jag i för mkt kakao och för mkt vaniljsocker. Uuhh, nu kommer jag inte dricka varm choklad på länge(med tanke på hur mkt jag har druckit den senaste tiden är det kanske bra:P)

Är hemma idag också. Känner mig någorlunda bättre, det börjar lossna nu:D Näsan är inte lika täppt, har fortfarande ont i huvudet, men det är inte lika illa i halsen längre. Gick en lite längre promenad med Molly)lugnt tempo såklart) i grandalen förut, för att se hur mkt kondition jag har tappat under den långa tiden jag varit sjuk. Gick ganska bra, näsan rinner ju i ett menmen, jag är ju inte frisk än.

Är så himla sugen på att laga god mat! Tänkte mig en vegetarisk chili con carne och ris, mums! Men än så länge har vi knappt nåt i kylskåpet, så jag lagar kanske till nåt ikväll istället, när mamma har handlat.

Rensat kameran har jag också gjort idag, en massa gamla kort jag glömt att lägga över till datorn.
Från båtresan från valdemarsvik till gryt(det var inte så dåligt väder som på bilden hela tiden)
Vår utsikt från hotellrummet i Kristianstad

Idag vaknade jag helt febersnurrig klockan 11, rafsade ihop täcket o kudden o la mig i soffan istället, minns inte riktigt vad det var för nåt jag tittade på men nåt. Mamma åkte till jobbet lite senare, jag ringde receptionen o fick mentorernas jobbnummer, försökte nå dom i två timmar o tillslut fick Martin rast o jag nådde honom. Lagade pommes, vet inte vad jag fick för ryck men jag kryddade dom som en galning, kanske för att jag inte känner så mkt smak nu när jag är förskyld. Har inte plockat undan disken än o jag ser knappt vad pommesen har för färg, så täckta av grillkrydda är dom. Jaja, resten av dagen har jag bara legat i soffan o tittat på Oprah och Dr Phil tror jag. Har inget klart minne. Nu känner jag mig inte riktigt lika febrig, lite klarare är det allt:) Men fortfarande ont i huvudet, täppt/ont i näsan, ont i halsen, lite hostig....

Låtarna som hållit mig vid liv idag: Hard Fi- Suburbian nights    Maroon 5- Wake up call   David Guetta- Love is gone   Yves Laroche- Rise up   och slutligen  Plain White T´s- Hey there delilah

Jag missbrukar varm choklad sånna här dagar när jag är sjuk o bara ligger o tittar på film. Idag så tog vispgrädden slut(ingen varm choklad utan äkta lättvispad grädde) , så jag tänkte, vad ska jag ha i? Går ju inte att dricka bara kakao, mjölk o socker.... Slog upp skafferidörren o det första jag såg var vaniljsockret. Tjaa, varför inte, pytsade i lite, och det smakade himmelskt!! Trodde jag verkligen kommit över nåt unikt, men när jag kollade på internet så är varm choklad med vanilj en klassiker=D Typiskt... Jaja, men jag tänkte tipsa om det iaf;) Varm choklad(kakao, socker, mjölk) med vaniljsocker alltså. Supersmarrigt!(uttryck från Icka, hon använder det mycket:P)

Jag måste ha världens sämsta immunförsvar! Är ju aldrig frisk, blir knäpp på det. Fick åka hem igår efter första lektionen, höll nästan på att svimma. O idag är jag vara värre. Har hållit på o forskat runt om det finns nåt sätt att stärka immunförsvaret, eller bara tips på hur man kan hålla sig frisk. Hittade litegrann.

Hur man kan förbättra immunförsvaret på lång sikt;
-Motion(hur lätt är det när jag är sjuk all the time?!Annars motionerar jag riktigt duktigt)
-Bra kost(mkt råa grönsaker o frukt)
-Stressa mindre
-Solljus(särskilt höst&vinter)
-Dricka mkt vatten

Är ju ingen nyhet direkt, bara vanliga "så ska du leva" regler. Men jag är glad endå, för jag behöver ju komma i form till spanienresan, och då är det såhär jag tänkt göra. Så om det kan hjälpa fler saker är jag bara glad. Läste också att det fanns immunbristsjukdomar, brist på gammaglobulin A&B, och att det är ganska vanligt. Men så allvarligt är det nog inte. O så läste jag att allergiker har större risk för nedsatt immunförsvar.

Nu sitter jag o käkar mango o äpple, måste vitaminbomba för att få bort den här förskylningen, och så dricker jag en massa vatten, har nog varit ganska dålig på att dricka vatten.
     

Idag är jag förskyld igen! Näsan rinner och halsen svider, usch. När jag skulle hitta på en rubrik så kom jag o tänka på barnspelet Snorbobban & Kråkan på apotekets hemsida, haha, trodde inte det fanns kvar men det gjorde det:D
http://www.snorbobban.pipistrello.se/
Så nu när jag fick återse det så är jag lite gladare igen, haha.

Idag måste jag tvätta, så jag förtjänar min nya mobil, och så måste jag skriva klart datakunskapläxan o mejla den till läraren(vilket också innebär att jag måste hitta hennes namn och mejladress, vilket jag inte har en aning om:P) och fortsätta med matten, eftersom jag missade en lektion i det i fredags. Är väl bäst att jag startar nu då, om jag ska hinna nåt.

Over and out(snott from min favoritbloggare:P)

Okej nu är det bara, vänta få se nu, 45 dagar kvar till vi åker till Spanien! Lite mer än 6 veckor med andra ord och av det bara 30 skoldagar! 30 skoldagar, det är ju typ ingenting! Hola Espana, here i come!

Här kommer ännu en onödig grej jag bara måste blogga om, en ny kamera, från Kodak, designad av Lindsey Pickett. En kamera man kan ha som hängsmycke, och bilderna man tagit visas på två lcd-skärmar inne i berlocken. Snyggt, men det finns inga funktioner eller inställningar, trycka av o bläddra är det man kan göra. Skulle kunna tro att den här idén skulle kunna bli stor, om bara tekniken fick en chans att hinna ikapp oss. Om några år finns säkert möjligheten att göra den ännu mindre, och med fler funktioner.


Gissa vem som ska sitta bänkad när Sweeney Todd kommer ut på bio i jul? Jag! Blir nog första gången jag ser en musikal thriller, ska bli riiiktigt intressant. Tim Burton har regisserat, och han är ju lysande så det kan ju inte bli annat än bra:P
Johnny Depp and Helena Bonham Carter
Lite intressant fakta är att Johnny Depp och Helena Bonham Carter som har huvudrollen i den här filmen, även gjorde rösterna till Tim Burtons animerade film Corps Bride(huvudrollerna även där). Lite kul att dom båda dyker upp igen(Johnny Depp hade ju även huvudrollen i en annan film av Tim Burton, Sleepy Hollow, favorisering?:P)

Älskar Tim Burtons filmer, så ingen chans att jag missar den här!

Visst skulle det kännas mindre tråkigt att tvätta om man hade en sån här i sitt hem! Supersnyggt!

Samsung har gjort en specialversion av tvättmaskinen hauzen, designad av Andre Kim. Hon är ett geni, varför är alla tvättmaskiner enfärgade igentligen?
Ska även finnas airconditioner, ugn och micro i samma stil(lite andra mönster och färger), om det är nån som är intresserad.

Japp, det är fredag idag, och vi har fått internet igen! Härligt härligt! 3 veckor utan internet,helt otroligt! första veckan var värst, då hade man abstinens, men sen tänkte man knappt på det längre.

Så, vad har hänt under de här veckorna?
-Molly har tuggat sönder min mobil, hon är inne i en period då hon går in för att förstöra för mig till 100%.
Kill everything, spare nothing!
-Jag har tagit tillbaka Millie till Edsgården, det ösregnade den dagen, ett tecken?
-Förskylningen har drabbat mig, så jag var borta några dar från skolan.
-Maria har flyttat hem, så vi har möbler överallt, och jag menar överallt.

Hm, jaa, det var nog den tiden i stora drag:D

Jag kommer antagligen bloggbomba den här helgen, men jag ber om usäkt för det:P