Åh, jag är helt slut xD Bokstäverna hoppar lite här på skärmen.. Ska gå o lägga mig strax:) Har sovmorgon till 7 imårrn så jag kan unna mig att vara uppe till 10 minst:)

Idag hade vi engelska-NP reading and listening. Gick nog riktigt bra:D På träningsproven vi gjorde igår så hade jag MVG;) Hoppas att det riktiga gick lika bra.

På sista lektionen gick vi(jag och två till) och pratade med en knäpp lärare vi har haft som nu helt spårat ur. Försökte prata med henne men hon var ju galen så vi fick gå till rektorn och boka möte med honom och personalansvarige nästa tisdag. Hon var riktigt kränkande alltså! Konstigt att sånna får vara lärare. Rektorn förstod precis och var jättebra och tillmötesgående. Jag menar vi har tagit tag i orättvisa lärare förut men hon tar ju priset...

Sitter och lyssnar på Paolo Nutini och försöker relaxa...I juni kommer nya plattan! Troligtvis inte till inskränkta sverige men endå... 
Paolo har ju samarbetat med Puma, med en ny kollektion skor och en reklamfilm bl.a. med hans gamla låt "new shoes". Reklamfilmen syns redan i vissa delar av europa och asien, och kanske att den kommer till Sverige när hans ny album släpps:D Vadå "vad vad det jag sa?";) Visste väl att ödet hade nåt mer i tanken åt denna grabb:D Take a look at it; 

 
I´m so proud! *airkisses*

Nä nu orkar inte jag mer! Imårrn är sista dagen innan min maffiga mega jumbo superstora 4-dagars helg(jag är inte sarkastisk!). Ahhhh, vad skönt!!!
 

Dagen igår var så myysig! Eller, eftermiddagen iaf. På spanskan var jag väldigt slö och osocial men det funkade iaf:) mötte upp Elin på stan och sen så gick vi i lite affärer. Jag måste köpa lite nya kläder till spanien, så det var bäst att kolla utbudet i affärerna så man hänger med:) Kort därefter blev jag ashungrig och tvingade med Elin till donkan;) Jag blev halvt ihjälskrämd av en unge på vägen men jag klarade mig! Vi tog med maten upp till stadsparken och hade piknic i gräset, så myspysigt:D Kom några ungar sen med gammalt bröd från Hemköp och matade änderna med, kan påpeka att jag gillar inte hemköp längre! När Millan frågade Hemköp om hon kunde få lite gammalt bröd till änderna så fräste dom till att så gör dom inte på den här matbutiken. Men ungarna går bra att ge bröd till?
Vi satt i alla fall där tills vi tröttnade och då gick vi till lekparken och åkte karusell:D Eller jag vet inte vad den heter, asläskig grungbrädegrej fast endå inte, jag höll på att flyga av flera gånger(fattar inte att dom sätter småbarn på såna dära när Elin och jag höll på att ta livet av oss själva). Men tillslut fick vi överge den, snurriga och illamående, för det var barn som ville ha den:P Vi fortsatte i lekparken med en cykelsnurra, sån där klassisk när man cyklar runt runt på ett spår tills man typ kräks:) Också en sån där sak jag inte förstår att barn får vistas på. Bilder kommer senare!

Vi låg i gräset och lyssnade på musik tills vi blev sugna på glass, då gick vi till donkan igen:) Satte oss med glassen vid hamnen och snackade tills klockan blev så pass mycket att vi kunde gå och handla och pallra oss iväg till Ellen. Väl hemma hos Ellen så gjorde vi tacos, och åt ute på deras superfina inglasade veranda, så fint det var..
Efter Tacosen tittade vi på The eye, den var asbra! Första gången jag tittat på skräckfilm med folk som skriker när det är läskigt:D Höll på att få en hjärtattack i inledningscenen när Lisa och Becka skrek på 240 decibel.. shit..

Var jättetrevlig kväll, jag kom hem framåt tolv och såg en ny fin blänkande flatscreen HD-tv stå där den gamla brukade stå. Love it already. Och en dammsugare och högtryckstvätt hade det också investerats i;) Nu ska huset vårstädas på både utsida och insida!;)

Första lektionen idag var naturkunskap, vi färgade och hällde svavelsyra i behållare med sjövatten, vet inte varför vi gjorde det men nåt nyttigt var det väl, lite småkul faktiskt. Jag och Millan var värsta speedade och blev färdiga lååångt före dom andra:D Sen hade vi engelska. Vi ska ju ha NP reading and listening snart så vi håller på o tränar med gamla prov just nu. Reading delen är grymt lätt om man bara orkar koncentrera sig, men listening får jag alltid panik på och glömmer bort vad dom sa och sådär xD 

Hade matte också, även där tränade vi på gamla NP-prov:) Kändes rätt bra, tror jag fixar det här:P

Imårrn är det två lektioner på morgonen, NK och matte. Sen skitlång rast och sen spanska. Efter spanskan(som slutar 14.20) ska jag och Millan försöka fördriva tiden fram tills klockan 19.00, då ska vi till Ellen för klassmyset(vi är inte för gamla för mys!). Mamma hämtar mig nångång på natten(japp, det ska börjas tidigt förstår ni), nej men natten är väl kanske o ta i, men 11 kanske? Kunde ha sovit hos nån, men då drar det bara ut på tiden på lördagen, o så kommer jag aldrig hem(vet ju hur det gick när jag sov över hos Ida)!

Hmm, tror det får räcka såhär:D See ya soon

Imorse vaknade jag kände mig rätt förskyld och trött i huvudet, men jag pallrade mig iväg till bussen iaf för det brukar alltid bli bättre efter några timmar. Klev av bussen hos Elin för att göra henne och Millan sällskap till skolan, sen kände vi oss lite spontana och hoppade in hos Emily och beskådade henne när hon åt sin frukost, efter en stund kom Linh också. Jag kände mig grymt slut och ville inte gå på första lektionen, sen fick jag reda på att historian var inställd, och att vi bara hade idrott kvar på dagen(mellan 3 och 4) och den hade jag endå inte planerat att vara med på eftersom jag inte kände mig frisk. Så jag ringde och sjukanmälde mig och tog 2 bussen hem istället. Innan det så satt jag på donkan med Linh och Emily länge och väl, åt mat och glass:) Sen köpte dom pennor och papper och så gick vi till stadsparken. Var jätteskönt att ligga på scenen och vila i vårsolen:) 
Ett ankpar kom hälsade på oss när vi satt vid scenen, assöta!


image133
 

Senaste tiden:
- Fredag-Lördag var jag hos Elin och hade filmkväll:D Var askul, svullade en massa mat(blev till och med över som vi fick ta dagen efter:P). Vi åt chilinötter så var så starka... Hela ansiktet hettade och jag kunde knappt svälja:0 Men vi gjorde visst slut på en påse iaf, hehehe...
- I söndags var det jobbardag på Edsgården, vi satte staket runt en hage och grejade:D Jag och Annie lagade maten. Hamburgare med en jättestor grönsallad och sås(asgod, vet inte vad den heter men ingridienserna är creme fraiche, äpple, rödlök, mango chutney och curry). Var så jäkla gott! Kunde ha ätit ihjäl mig.... Åkte traktor med Annie också, det var lite nervöst! Men coolt att hon kan fast hon är några år yngre än mig;)
-Haft NP i Engelska, writing. Jag brukar vara jättebra med uppsatsskrivningarna, skitbra till och med. Men den här gången kändes det inte riktigt hundra, den blev nog bra men inte riktigt i min vanliga nivå kanske.. Berodde säkert på årets tema-Årstider. Jag menar; går vi i 4:an eller? 

Idag:
-Har varit en massa åttor från olika skolor på besök dom senaste veckorna, och alla grupper går ju igenom våra bildsalar, och vanligtvis gör vi ingen nytta precis när dom kommer in. Nångång så låg några av oss och sov på bänkarna, andra åt och drack läsk och resten spelade musik och kollade videor på datan. En annan gång så jagade Linh och Johan varandra med nåt. En gång så satt jag och några till och sjöng(skrek) ikapp till en japansk punklåt.. Jaa, så fortsätter det i all evighet, aldrig har vi öppfört oss ordentligt när klasserna har klivit in. Men idag tror jag vi gjorde det! Vi är ju estet och kommer ju aldrig vara riktigt normala, men vi skämde inte ut oss totalt idag:D 
-På scenografin lyckades vi förstöra både spånskiva och sticksåg dock. Vi gör ju allt själva och det är väl både dåligt och bra:P Trots allt går vi estet och inte bygg, och kan inte förväntas göra precis allting perfekt, så dom jättelika lådorna och trapporna blir ju lite sneda och vinda, och lite saker kommer ju alltid gå förlorade när vi med stor ovana gör dessa grejor. Man får bara hoppas att det ser bra ut på scen:)
   
På fredag är det klassmys hos Ellen! Vi ska käka tacos och titta på skräckfilm(the eye). Ska försöka hitta ett sätt att lösa hemfärden också. Antingen kan jag åka hem på kvällen(om jag har skjuts förstås) eller så får jag sova över hos nån(om "nån" har plats) och åka hem på lördag morgon. Jaa, det tål att tänkas på! En sak är säker och det är att jag tänker gå på fredag, har avböjt alldeles för många tillfällen senaste tiden, känner mig dötråkig:P   
                          
Har skrattat grymt mycket idag, haha.. Tack, tack, tack alla ni som fått mig att skratta:D Love it.

Jagade toffeldjur med mikroskop på nk-labben, och på engelskan så pratade vi om asien och mänskliga rättigheter! Fick läsa igenom alla paragrafer och sen skriva några rader om vad vi tyckte, för att göra oss mer medvetna:)

På idrotten körde vi indianleken och hade orienteringsteori. Vi ska börja orientera nästa vecka och det gillar jag iiiinte... Har gått illa andra gånger(på Åby till exempel) med astman och pollenallergin. Men jag ska prata med läraren och se om jag kan göra nåt mellanting, varför måste man springa en orientingsbana till exempel, grejen är ju ändå att man ska kunna läsa karta och kompass och fatta sig på sporten, och det kan jag.

Imårrn så är dom två första lektionerna(alla för de som inte har språk) inställda och istället ska vi gå till bryggaren och kolla på dansuppvisningen. Ska bli askul. Tror den slutar vid 10-tiden ungefär, och sen har jag läskigt lång tid att spendera innan spanskan vid 20 över två...åhh...dessa fredagar tar kål på mig... Men jag och Elin ska gå o handla lite iaf, innan hon har franska vid 12.

Vill så gärna dra till USA(ja det var lite kärvt med spelningar i europa) och se Paolo live, men för mina futtiga 1500:- kommer jag knappt till Arlanda:) Herrejesus vad svårt det kommer bli att vänta till nästa sommar. Tiden går så snabbt just nu, snart är det lov, men endå går det så himla långsamt! Fortfarande ett år kvar! SJUKT!


Har värsta retard-konversationen via sms med Elin(vi är bäst på sånt):
Elin- plopp
Matilda- plupp
Elin- De e ju en seriefigur
Matilda- Plapp då...
Elin- Fluff
Matilda- Floff
Elin- Neongrön anka!

ger mig sakta... Elin är för bra på sånt här.....

Fy fan vad läskigt! En tomte har synts i argentina och skrämt upp en hel stad!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article2208821.ab

Rorelsemönstret, hur den står vänd, usch ja... Jag är helt uppskrämd xD Kan vara trixat, men det lämnar jag till experterna, jag är rädd! Ska sova med Sambo under kudden och slänga på tomten om det kommer....  

Idag har jag varit så sjukt trött! Vet inte hur jag sov inatt... Hela förmiddagen hade vi bild/photoshop och jobbade med skolkatalogen, och vi är en grupp som jobbar med ett förslag, så man kunde växelvis sova och photoshopa:D Sen en uberkort matrast där vi fick stå i matkö i en halv evighet, bara för att inse att såsen var slut... Great, men vi har ju kontakter i personalen så vi fick laktossåsen som var kvar(alla laktos hade redan ätit):D Tur det annars hade jag fått äta ris, enbart, eftersom jag inte äter nuggets.. Hade blivit lite torrt:P Sen hade vi svenska. Läraren var försenad dessutom så hon fick en avhyvling, men mest för att det bara var 45 sekunder kvar tills vi fick gå, haha. Vi får ju gå därifrån om läraren inte kommer inom en kvart, och vi var jättesugna på att slippa svenskan eftersom den enda rast vi får på tisdagar är 20 minuters lunch. Men hon kom insnubblande när vi alla stod redo att kasta oss iväg mot friheten:D Jaja, så kan det gå. Vi hann med att diskutera lord of the flies iaf, det skulle vi igentligen ha gjort igår men då var vi bara 6 pers eller nåt, blir inte så mycket till diskussion:)

Sista lektionen var scenografi, vi bygger kuber, trappor och allt möjligt som dom behöver på scen. Jag, Emily och Elin byggde en hel kub, vilket innebar att såga, skruva och mäta en massa! Men vi fixade det, tre bildtjejer kunkurerar ut bygg, hehehehe... Med tanke på att det mest avancerade vi gjort tidigare var typ...smörknivar? så lyckades vi asbra:D Skulle det rasa ihop när dom dansar runt på det så skyller vi på virket!:P 

image130
Tyckte det såg hysteriskt kul ut när Elin skulle skruva ihop den inifrån så jag var tvungen att springa och hämta mobilen och fota(troligen är det inte hysteriskt kul men i trötthetsdimman så var det det). Här har vi bevis på vår skicklighet:D   

Nä nu måste jag gå o lägga mig, men jag måste bädda om sängen för Molly och jag var ute och plaskade i regnet och sen sprang hon in och fick tuppjucket och täcken och kuddar flög åt alla håll.. Hmm... Men det var kul i regnet:D
Imorse vaknade jag av alarmet klockan 08.30, fortfarande halvsovande gick jag upp och fixade till mig, sen så åkte vi till stallet. Jag red sen ut till grandalen med Fredrik och Maria(inte syrran). Millie är ju jämt som en kuttapärkaboll och blir bara värre med årenxD Hon trippade, tuggade på bettet och drog som en stolle fortfarande när vi var på väg hem:) Sen åkte vi till restaurangen, jag målade och mot slutet gjorde jag även lite mat, plockade läskflaskor och städade. På vägen hem så åkte vi och gav hästarna hösilage, och jag tog ut Tessa som bara äter vanligt hö, men en sådan synd som att ägna sig åt en annan häst är inget som Millie accepterar:S Varje gång jag tar ut en annan häst får jag en så förkrossad och besviken blick från Millie att jag håller på att dö av dåligt samvete... Sen repar hon sig snabbt och går istället helt in för att sära på mig och hästen som stulit min uppmärksamhet. Man får springa för livet från min avundsjuka pålle med andra ord xD 

Millie!  Tessa!
...The war has begun...

Imårgon ska vi äntligen ha debatten:D Ahh, nervöst! Hoppas hoppas hoppas att det går väl...

  

Jag har slagit sönder gamla skrivbordet här hemma, plockat ner datorn och satt in det nya, så jag har inte haft dator på några dar:D Men igår så satte jag ihop allt igen, och det verkar fungera;) Tur det!

Torsdag: Alla estet-ettor åkte till Norrköping. Vi började med att kolla i verkstäderna där dom gör scenografin, coolt! Sen fick vi sitta och vänta på bussen ett tag på trottoaren, men tillslut kom den. Då åkte vi till Matteusskolan och åt lunch(asläskig mat), sen kollade vi på klädförrådet! Lätt roligast av allt:D En massa dräkter, skor, kläder, hattar och allt möjligt:P Sen fick vi fri tid att shoppa och äta, men vi hittar inte i stora staden så Elin fick ringa en vän som bor där, haha:D Jag ska inte dra hela historien men jag lyckades skrämma upp Millan till den grad att hon var nära att springa ivägxD Men vännen, eller Johan som han heter, var helt okej:D No serial killer*asg*
Vi gick och käka iaf, var så hungrig att jag typ åt upp tallriken, men det var gott, lax och klyftpotatis. Sen gick vi på shoppingrunda:) Jag köpte ett dyyyyrt "I love earth" linne, men 10% gick till UNICEF eller nåt, så det kan det väl vara värt:P Och en ny svartvit scarf! Har ju tappat bort min andra..hmm... Jaa, sen sprang vi runt och flummade enda tills det var dags för föreställningen, Romeo och Julia:D Den var bra, och helkul!xD Den var delvis moderniserad, skådespelarna bar lite gamla och lite nya kläder, scenografin innehöll både gamla och nya saker, språket var delvis gammalt och nytt. Det var lite speciellt faktiskt:) Trodde att den skulle vara jättetråkig, men jag satt och skrattade många gånger, hahahaha....

  
image126Millan is doing the evil eye, haha...

Fredag: Bara att pallra sig upp till skolan efter att ha kommit hem sent sent sent.... Men det gick hyfsat bra iaf, lite hjärndöd på spanskan(sista lektionen) men annars helt okej:D Under lunchkonserten(nya generationen hade en show med sång och street) så gick brandlarmet pga rökmaskinen i aulan och skolan utrymdes, men sen när dom insett att det bara var den så släppte dom in oss igen:) Konserten var bra, så kul när dom har lunchkonserter, älskar allt som har med sång och dans att göra att jag inte kunde missa det här tillfället:D
Följde med Icka när hon skulle hämta ut sin iPod, sen sov jag skönt på vägen hem.... När jag väl var hemma så gick jag och busade med Willie på gärdet, han tröttade ut sig helt på att jaga pinnar:D

Blogg.se har ju legat nere i två dygn nu för serverbyte, så jag har inte kunnat blogga nåt. I helgen så jobbade jag och Icka hos pappa:) Igår var det ju måndag och det vara lika smärtsamt att gå upp på morgonen som alla andra måndagar:P Var helt slut sen när jag åkte hem, råkade sätta mig på en dams handväska och sen så sov jag som en gris hela vägen hem, zzz.... Idag så hade vi ju bild hela förmiddagen, håller på med omslaget till skolkatalogen i photoshop, är rätt kul:) Sen så hade vi en liten svenskalektion, då diskuterade i bara filmen vi sett och boken vi läst (lord of the flies). Den filmen/boken var helsjuk. Barn(mellan 6 och 12 år) som krachar med ett plan och hamnar på en öde ö, där börjar diktaturen härja och dom mördar varann i väntan på räddningen! Wow, påminn mig om att inte krascha med ett plan och hamna på en öde ö med 20 småbarn...
Sista lektionen idag var scenografi, vi exprimenterade med belysningen i aulan mest:) Nästa gång ska vi måla av modeller, som kroki fast dom är påklädda:D Ska bli askul, att måla av och måla realistiskt är det jag är bäst på..

På torsdag ska vi i Es07 åka till Norrköping, se på teater(Romeo och Julia) och shoppa:) Bussen släpper av mig vid E22:an vid 10.45 eller nåt på vägen hem sen, så praktiskt att jag bor här just då:D Bussen hämtar upp mig vid E22:an på vägen dit också. Så jag har sovmorgon till åtta! :D Whihoo! Men jag hade lagt undan 1500:- den här månaden, eftersom jag inte trodde att det skulle komma några speciella utgifter nu, men så dök ju det här upp! Äta mat ute, kanske handla nåt litet... Lite av den pyttelilla sparkassan jag har får jag nog ta av...=/