Den helkfreaky veckan som gått;

Tisdag: Tog bussen in till stan och hann äta i skolan innan samlingen började:D AHHH vad kul det var att träffa alla igen!!! Galet! Vi fick scheman och lite information sådär, och just det, USB-minnen! Våran klass föreslog innan sommarlovet att varje elev på skolan ska få varsitt USB-minne på 2GB för att kunna bära med sig sina dataarbeten jämt utan att behöva skicka dom via mejl och sånt skit. Så alla SKA få såna(det har kommit till min kännedom att vissa inte har fått det, men det ska ni kräva!).
Gick hem till elin sen för att fördriva tiden tills bussen gick, åt mitt standard mellanmål där, Wasa-knäckis och coca cola xD

Onsdag: Nu börjar det riktiga schemat, bild på förmiddagen, sen samhällskunskap på eftermiddagen, det var intressant för det är nytt ämne och ny lärare! Men läraren var kul och helt okej, passionerad för det han lär ut vilket är asviktigt för att man ska orka lyssna!!

Torsdag: Åkte ut till Ryvenäs för att träffa dom nya estet-ettorna, körde nåt slags korsord där lärarna spelade musik som hörde till olika tv-serier och filmer och vi skulle vara i små lag gissa rätt. Gick väl sådär för vårat lag xD Kom inte på Dallas och MASH men annars så... Var fri tid och sen skulle vi äta och det var så GOTT!!!!! Grillspett, majskolv, potatissallader, vanliga sallader, baguetter och mängder av cashew- och valnötter att strö över hela skapelsen... Fanns mängder med mat alltså! Inte ransonerat som det brukar vara på skolgrejer, alla skulle kunna äta sig mätta 5 gånger om! Grillen gick för fullt i flera timmar... Och faktum är att grillen började brinna, på riktigt! Var ett träskåp under grillen som tog fyr och rätt som det är står allt i lågor... Men dom släckte och fortsatte med maten, slängde bara det som blev svart xD Vid åtta nån gång så var det prisutdelning och sen var det öppen scen, så några band gick upp och spelade, nåt som liknade linedance förekom också, haha... Vid tio åkte vi hem, mamma kom och hämtade mig resten fick skjuts till tåget tillbaka till stan. 

Fredag : Som sagt, jag skulle ha självförsvar, jag hade självförsvar.. Men jag blev besviken:( Började med presentation av sig själv, visade sig att alla killar valde kursen för att dom trodde dom skulle få slåss, och alla tjejer för att dom trodde det var slappt. En kvart efter lektionen börjat så fick vi diskutera i små grupper ett antal frågor vi fått, känsliga grejer. Helt sjukt, vi känner ju inte varann!!! Sen så var det en genomgång på härskarteknikerna(5 av dom), och efter det så skulle vi göra sketcher på hur det kan se ut när dom används. Okej, det var skittråkigt och det kändes som om man var på ett dagis, allting var på en sån låg nivå! Jag lärde mig härskarteknikerna när jag var typ åtta år! Jag vill veta hur man försvarar sig mot en mördare i parken, inte hur man säger emot om nån inte visar en morgondagens läxa(härskarteknik 3 -undanhållande av information).... Vi går på gymnasiet FFS! Vi har frågat och vi kommer inte få lära oss några grepp, ingenting som är värdefullt i en nödsituation... Underbart.. Men jag ska fråga SYV om man kan byta individuella valet såhär sent, eller tidigt, beror på hur man ser det.. Jag måste för jag pallar det inte, jag vill lära mig nåt!

Blev superlångt inlägg nu men jag eldade upp mig lite över självförsvaret XD
Vi hörs, hej då

Sitter och käkar lite frukost nu, gick upp vid 9 så det är inte riktig frukost men jag har skjutit på det för att slippa fixa lunch innan jag drar^^ Har bara en lektion idag, självförsvar! Så jag tar bussen hemifrån vid fem i tolv, jätteskönt att kunna sitta i myskläder på förmiddagen och titta på Jay Leno Show istället för att stressa runt okristligt tidigt på morgonen, haha. Ska bli riktigt intressant att se hur självförsvaret är, hoppas det är kul(ska ju hålla på med det 2,5 timme varje fredag).

Igår var vi ute på Ryvenäs och umgicks med dom nya ettorna, berättar mer om det och min första skolvecka ikväll eller imorgon, nu måste jag göra det sista inna bussen går, bye bye!

Inatt(xD) kom jag på en grej, jag tänkte på videon här nedanför, att jag hade hört att det var jamicanska atleter i ansiktsmålningarna bakom paolo, men när jag såg dne första gången(några veckor sen) tänkte jag inte på det. Men nu har jag ju tittat på OS hela helgen, och jamaica tog ju hem rubbet så då kom jag på det! Puma har ju värsta reklamgrejen i beijing just nu, och Paolo och dom jamaicanska atleterna är deras ansikte utåt, tillsammans. Här är Paolo med Usain Bolt, jag är sjukt imponerad! Världens snabbaste man(100m), yeah!!



Nu är det inte många dagar kvar tills skolan börjar! Jag har ett urdåligt schema, jag börjar sent en dag och slutar tidigt en dag, men bussarna går så dåligt att jag inte kommer få njuta av det iaf! Men det som nästan känns värst är mina oändligt långa hålor. Runt lunch har jag mellan 1,5 och 4 timmar, det suger när man vet att man skulle kunna gå hem jättetidigt om bara all lektioner var ihoppackade.... Så jag kommer få stå ut med "gå-upp-klockan-6-och-komma-hem-klockan-6" den här hösten, borde inte klaga, men det känns skit. Och dessutom har bussarna mellan Edsbruk och Helgenäs slutat gå på kvällarna, så jag är beroende av mamma när jag ska till stallet. Dom uppmanar alla att åka mer kollektivt, men kan dom inte göra en rejäl satsning och utöka turerna då, eller iaf behålla dom gamla? Alla priser går upp också, nu kostar det 12 kr att åka dom 4 minuterna mellan Ed och Helgenäs, jag höll på att få en hjärtattack, det är typ dubbelt mot innan!

Tjaa, mkt klagan blev det nu, men jag försöker iaf njuta av dom sista sommarlovsdagarna! Spenderar all tid i stallet känns det som, hemma finns inte så mkt och göra än att gå långpromenader med hundarna. Jag har bl.a byggt ett hinder till hoppbanan på Edsgården(ett sånt klassiskt alla har), tvättat alla mina täcken, ryktborstar, schabrak och vojlockar och sorterat en massa. Vi letar sadel till Orion också, han kommer ju hem om några veckor och då ska vi ta hit en sadelprovare(redan pratat med henne) så han får en så fort som möjligt. Vi har redan hittat två modeller vi ska välja mellan, vi får se vilken som passar bäst.

En möjligt stödryttare kom och provred Millie i förrgår, det såg bra ut men jag är så extremt kräsen när det gäller Millie bara, vill inte gärna lämna henne i andras händer. Men den här tjejen får jag bara acceptera(kommer aldrig hitta nån som känns 100% förutom Icka) för vi behöver nån tills Orion kommer hem. Igår tyckte jag att Millie var hängig så jag longerade, stretchade och masserade jag henne. Pga alla åsikter och skräckhistorier jag hört om sadlar och ridning har jag fått för mig om att Millie ömmar i ryggen dessutom, på veterinärens(och massörens) rådan rider jag ju barbacka eller i barbackasadeln men nu har det gått många år och hon skulle behöva en riktig sadel. Men vi får se, ska kanske testa några när utprovaren kommer till Orion... Tills dess ska jag hölla ett öga på min lilla älskling och be nån utomstående känna på ryggen(som inte är lika mkt hönsmamma som jag är). Kanske be syrran massera osv... 

Nu måste jag sluta innan det här inlägget blir till en bok, hej då!
Jag har tjatat länge om hur bra det skulle vara om Paolo Nutini skulle göra en cover på en bob marley låt. Jag flippade ut när jag hittade den här!

Det är ju grymt bra!! Bob Marleys "One love" framförd av Paolo, de två bästa inom musik came together!
Bloggen är sista prioritering såhär på sommarlovet, får hoppas att motivationen kommer upp sn när man går i skolan och det händer saker;) Men nu kommer iaf två filmer från Spanien:D Kvalitén är skit, det såg bra ut innan jag laddade upp dom men jaja...

Här får ni vrida på huvudet! En benjamin-i-morgonsoffan inspirerad recension av Santa Barbara, jag pratar, maria och daniel är offer:D


Det här var världens coolaste film, innan den blev så grynig och konstig, jag är värsta naturfotografen hihi. Den här är på den närgångna duvan i spanien, let´s name him Ragnar:D