Äntligen! Har väntat hela sommaren på det här, jag älskar hösten. På sommaren får jag svårt att andas(astma), 
solen är skitjobbig, och värmen gör mig konstant illamående. Dessutom är det massor insekter ute som jag måste passa mig för annars svullnar jag upp av sticken. Bad har tydligen också sommaren till(som om det inte var illa nog) men kallt, mörkt, smutsigt vatten eller en liten pool man måste dela med 45 andra undviker jag helst.

Min idealiska ute-temperatur verkar vara 10-14grader, precis lagom för ett par jeans och en mysig tröja. Höst är en kopp choklad eller thé under en filt med en bra bok, kantarellmackor, frisk kvällsluft på en hundpromenad och en sprakande brasa i öppna spisen. Perfekt.
Fotade en bålgeting (vespa crabro) häromdagen och läser nu följande på wikipedia;

Bålgetingen anses vara den lugnaste av alla getingar. Sticket är sällan farligare än en vanlig getings, och eftersom den är ganska svårretad attackerar den sällan människor. Schysst!

Bålgetingen använder gadden för att döda byten. Genom att getingen inte förlorar gadden vid sting kan de upprepa stingen till dess att bytena är döda. ????? Vänta nu, det är ju en fulländad mördarmaskin!! Jag kände det på mig, i dom lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna..

Jag vikarierade på hemtjänsten igår igen, och vilken dag! Började med att byxorna sprack när jag skulle sätta mig i bilen. Och inte "ritsch´-åh en liten reva" utan "KRASHBOMBANG -där exploderade alla sömmarna". Kan ju ha haft nåt och göra med att jag haft dem sen högstadiet och de var så slitna att man kunde se igenom dem och kaaaanske för att jag inte är strl 36 längre(men troligtvis inte, de var nog bara gamla och slitna). :) Så det var bara att springa in och byta till ett par andra, ännu äldre men knappt använda, förmodligen för att dom var för små redan då.
Ser jag ett mönster här? Note to self; Köp jeans! Eller tvätta dom du har..

Usch ja, så efter att ha gått hela dagen med uppknäppta byxor och en stickande känsla i fötterna gör jag kvällssysslorna och somnar.. och försover mig! Så istället för en och en halv timme får jag en halvtimme innan nästa assistent kommer och byter av. Och jag är jättedålig på att stressa, istället för att använda tiden väl brukar jag frenetiskt springa fram och tillbaka och svära(det fungerar inte, bara så ni vet). Men idag var jag skitduktig! Jag blev klar med allt och hann precis sätta mig och se nochalant och bekymmersfri ut när avbytaren knackade på.

Tog en tur med Millie på förmiddagen idag, härligt, trots blåst och lite dugg!

En några veckor gammal bild, men antagligen den bästa jag någonsin tagit om jag får säga det själv.

Tandläkarbesöket igår var riktigt lindrigt! Dom tog bara röntgenbilder och sa att "allt såg perfekt ut som vanligt" och påminde om att det var sista gången jag kan gå gratis. Sen fick jag en kortlek med tandvårdens snygga tryck på, och tillåtelse att gå hem! Jay!

Tog sen en promenad med Millie, som troligtvis är lite stel eller kanske har sträckt sig i vänster bak, men efter lätt massage och stretching verkar det OK. Får ha lite koll så det inte är fångkänningar men jag tycker inte det verkar som det.

Nu måste jag göra mig iordning, slänger in några gamla bilder där jag fotade med en grön plastpåse knuten över blixten, blev lite häftigt;


Idag var jag på körskolan, jag blev försenad pga alla dessa vägarbeten och snubblade in preciiis i tid men gottgjorde det direkt genom att vara den enda som visste hur och i vilken ordning man använder startkablar. Först röd mellan batteriernas pluspoler och sen den andra kabeln först från den strömgivande bilens minuspol till en jorddel(jordpol eller metalldel på karossen). Sen plockas dom bort i omvänd ordning tror jag. Visste inte att jag visste det, fantasiskt vad det undermedvetna snappar upp.

Imorgon ska jag till tandhygienisten(djävulens påfund) tidigt, är ganska jobbigt, tror jag börjar få tandläkarskräck. Dom startar ju alltid med att säga att dom sällan ser så fina tänder och jag är lyckligt lottad, men så ska dom ändå peta, skrapa, sticka, slita, klämma och slipa tills man är nära gråten. Då beordrar dom "du kan skölja nu". Skölja vad? Munnen? Finns det nåt kvar av den??! Och den förbannade "pastan" dom smetar runt det sista dom gör vars smak sitter kvar i veckor och ger en kväljningar går jag inte med på en enda gång till. Usch jag hatar tandhygienisten(jag svär att dom hittade på det ordet för att man inte ska kunna referera till tändläkarskräck "vaddå det är ju bara tandhygienisten". En inkörsport till helvetet har jag hört).

Lite roligare är att det på torsdag är födelsedagskalas för Vendela, kul! Och sen på lördag hoppar jag in och vickar på hemtjänsten igen, väldigt bra med jobb då och då!


Bergin hahahahaha....

Igår morse flyttade vi Millie från gamla stället till pappa&johanna! Efter lite trugande gick hon in i transporten och sen blev det en lång timmes väntande medans dom hämtade den andra. Sällskapshästen Bergin och Millie klickade väl inte direkt haha. Dom är så olika, men nu går det bra, Millie är envis ;)

Och såklart, kameran är alltid med, är så jäkla kul att fota hästar igen!;


Bergin

Och igår kväll var det inflyttningsfest hos farmor och farfar. Över 60 pers, och de va döve, blinde, halte och sjuke och sen bjöd farfar på sprit och då blev de fulla med. Men vi blir alla så en dag..

Och jag gick och röstade idag också, förstod inte varför människor tog så många valsedlar när man bara behöver 3st och sen visade jag hela rummet mina lappar(3st) innan jag insåg att det här med politik är lite hysch hysch och man ska vara diskret.

Nej, det är Lisa!


Mormors överenergiska lektokiga hund som Inte. Kan. Sluta. Springa.

Är sjuk idag, hostar och fryser, så jag spenderar dagen tryckt mot hundarna för värmens skull. Sambo lät mig efter lite grymtande(som jag vänligt men bestämt ignorerade) sova bredvid honom i hans hundkorg. Nu blir det citrongräs och basilikathé från guatemala(..?..skumt..) mot hostan!

Nu har vi äntligen hittat en sällskapshäst till min Millie! En vacker (stor!) ponny från en gård i närheten, och världen är bra liten för där i skogarna har jag ridit mycket med Millie(på den tiden då vi hade kondition och kunde ta oss så långt).
Just det, nämnde jag att jag samlar på the?

Take the world in a love embrace
Like a true natures child, we where born, born to be wild"

Ikväll har jag varit på körskolan och skrivit in mig och haft teorilektion! Det var första kvällen sen dom bytt ägare så det var massor med folk där, och för första gången så kände jag mig gammal. Förutom att dom andra är 16 åringar eskorterade av sina föräldrar, så kikade trafikläraren på mitt personnummer och undrade om jag bott under en sten dom senaste åren. KUL.

Att läsa böckerna kommer bli kul men teorilektionerna kommer vara slutet på min intellektuella utveckling och jag kommer långsamt dö inombords känner jag på mig. Citat från mina nya teoriklasskamrater; ”Vad betyder folkbokföring?”, ”Kommer det här kosta nåt?”, ”Har vi teori varje tisdag i 7 veckor??Jag har inte tid med sånt!!”, ”Åhhh måste man läsa också, och SKRIVA, jag orkar inte skriva nåt!”

Min älskade kusin Louise är nere från Norrland ett par dagar för att.. ja jag vet inte.. men hon är här i alla fall :D Och eftersom hon gillar att fotas(en underdrift, har du en kamera är chansen stor att hon är framför den) och jag aldrig får chansen att fota människor(alla är precis lika skygga som jag) så passade vi på att plåta lite.

Känner mig lyckligt lottad som får vakna upp och se det här på morgonen, såå härligt!En annan vanlig morgonsyn; Sambo vet hur man håller sig ung, trotsa tyngdlagen!Har varit hos pappa&johanna och ordnat med hage och vindskydd, och imorgon kör vi igen och hoppas få det någorlunda klart! 

P.S Håller på att slå ihjäl mig när jag klättrar upp och ner i skogen med diverse hagmaterial och genar över ställen där ingen människa satt sin fot tidigare, i tron om att jag sparar in på besväret att gå runt. Nu sitter jag här med vrickade knän(egen medicinsk bedömning) och tycker inte det var nåt smart tänkt, alls.  Note to self; better safe than sorry.

P.S Igen. Det är värt allt besvär här i världen för att få Millie flyttad. Punkt.


Säga vad man vill om Molly (vanligtvis &^2″#&%¤&?=*/%^#!!!!) men hon har sina ljusa sidor hon med :D


Första testet med nya kameran! En något motvillig modell men man får ta vad man har... Söt som få endå ;)
Allt här nedanför är flera år gammalt och jag skäms lite(det har hänt mycket sen högstadiet), men att radera 263 inlägg om mitt liv får egot att göra kraftfullt motstånd, så det får vara kvar:)

Scrolla upp gott folk och lev i nuet istället!