Sitter här och pluggar, Louise sover, men jag måste göra klart uppgifterna till metodövningen. Om midsommarkrisen 1941. Alla ministrar hade olika historier om vad som hände i den svenska regeringen när beslutet skulle fattas, och speciellt kungens roll i kalaset. Så vår uppgift är att källkritiskt utvärdera uppgifterna för de mest trovärdiga. Och det är 14 st. Jag kommer få sitta imorgon också men det skulle vara skönt att få bort lite plugg innan morgonen :)

En läkare ringde i fredags(klockan kvart över åtta på kvällen, vafalls?) för att berätta resultatet på alla prover. Min gamla läkare har slutat, och den här nya hade en hel hög med uppgifter och patienter att föra över på sig själv så det var därför det dröjt så länge. Men jag är glad för den här nya är superbra. Jag hade bra ämnesomsättning, blodvärde och allt men hög sänka(då är det ofta någon inflammation/infektion i kroppen fick jag lära mig). Första blodprovet i oktober hade hög sänka och därför fick jag komma tillbaka fler gånger för nya. Och nu sista gången(2 mån senare) var det fortfarande högt. Han var lite konfunderad för det stämmer inte med det andra och var tvungen att extrakolla så jag inte hade reumatism eller nåt sånt..
Jag kollade upp inflammationen i visdomstanden men den var 4 veckor efter första provet och skulle dessutom inte stämt med sänka-nivån.

Nåja jag ska tillbaka IGEN(ja ni läste rätt, 5e gången) för nytt blodprov. Men han kunde med säkerhet säga att det är IBS eller liknande jag har. Han ville också skriva ut mediciner som kunde hjälpa. Jag hämtade ut det igår och det ska hjälpa med en del av problemen och den låga/molande smärtan. Har bara provat det ett dygn men det verkar fungera ganska bra. Känns så konstigt.. man äter mat och liksom.. inget händer. Haha jag menar ska inte magen kännas? Ska det inte värka ens litegrann?

Nuuu ska jag sova, är trött men för övrigt en mycket bra dag!
Nu är jag och kusinen här hemma i lägenheten, har varit på stan i eftermiddag! Tittade på julklappar(och hittade en) även om jag inte kan köpa så mycket iår.  Men papper och snören hittade jag så det roligaste av allt, att slå in, kan jag göra!

Jag har precis lagat tonfisklåda(min och Louise konstiga favoriträtt) och nu har vi mat-koma..


Louise

Umeås bästa butik, retroinspirerad musikhandel. De har allt! LP, samlingsboxar, skivor, gammalt och nytt. Jag såg Screaming Jay Hawkins och The Doors(gamla "people are strange" singeln!) i förbifarten när jag var där inne, är säker på att de har det mesta. Rekommenderar ett besök!

Tonfisklåda
Som säkert dyker upp här.. Det är sinnersjukt mycket att göra, vi har föreläsningar med olika lärare från 9-16 varje dag, en hel trave med ny kurslitteratur, metodövningar, seminarier i källkritik och 24 instuderingsfrågor. Moment ska kopieras och böcker letas. Man går upp klockan 7 och lägger sig klockan 2 som bäst, disken travas upp och tvättkorgen svämmar över. Igår åt jag en kebab medans jag sprang hem för att kopiera uppsatsen. Hann inte handla så det blev resterna av samma kebab till middag. När någon i skolan påpekade: "Det är ju ganska mycket arbete, och jul?" så sa läraren "Nej jul är på en lördag, mellandagarna räknas som en 40 timmars arbetsvecka". Åhh man vill bara slå dem med nåt hårt...
Men för övrigt är de coola, lärarna. När de byter av varandra efter 3 timmar(för så länge orkar en lärare hålla koncentrationen uppe) är de alltid imponerande, men jag kan tänka mig att när tredje föreläsaren dyker upp och vi redan suttit i en 5-6 timmar ser vi ganska matta ut.

Jag sliter som ett djur nu för min älskade fina Louise kommer på torsdag och jag vill ha en lugn helg, och sen också slippa studera så helvetes mycket vid jul.

Trots denna jävla press jämt så är det ju roligt! Vi har haft och ska ha mer ekonomiskt historia denna gång, vilket är min favorit. Vi gick igenom svenska krisen på 20 och 30-talet, inflationen i Tyskland och börskraschen i USA i måndags.. De lär oss att förutspå trender baserat på hur det gått tidigare i historien, se risker och konsekvenser, placera kapital och aktier.. Trodde aldrig jag var den typen men det är himmelriket, åter igen för att det är ganska logiskt. Föreläsaren vi har är dock inte riktig lärare, utan en människa som vanligtvis hänger på ställen som Wall Street.. Så lektionerna är lite ostrukturerade men nog kommer poängen fram! Och ur ekonomihistorisk synvinkel baserat på tidigare trender, ser framtiden ljus ut ;) (Så länge inte politikerna gör nåt förhastat vilket också har hänt).

Idag bockade vi av två tunga föreläsningar, mellankrigstiden och totalitära regimer. Imorgon blir det andra världskriget och norden under 1900-talets första hälft.
Nu är jag hemma i Umeå igen! Flyget var försenat("någon ehh...teknisk grej" som piloten förtroendeingivande sa) men tillslut kom jag fram, dock missade jag den enda flygbussen på ett par timmar så det blev taxi hem(3-4 km bara så det blev inte så saftigt) Vilket var tur för om jag tog flygbussen hade jag varit tvungen att pulsa fram med resväskan sista biten från hållplatsen, och det är snö här och blåser storm!

Har massor av bilder att visa, de kommer pö om pö när jag hinner:) Har en hel del plugg att ta tag i nu i helgen. Nästa vecka börjar nytt supertufft schema, sen är det långhelg, metodövning, omtenta och JUL!
Lever det goda livet här i Stockholm, tittar på tv i pyjamasen, lagar god mat, går promenader och underhåller världens sötaste systerdotter(dock i någon slags 8-veckorskris, skrik och panik).

Elin och syrran påväg ut i blåsten. Det är inte vinter här heller, men lite kyligt börjar det bli.