Ute och tränar, 07.49, taget med mobilkameran..

Söndagsmorgnar i en studentstad. Har det varit apokalyps, eller kanske ett farligt virus? Jag ser spår av mänsklighet men inga överlevande.
Har varit lite sur och inte velat blogga för det tar evigheter innan inläggen kommer upp. Ändringar i designen tog också jättelång tid. Men nu verkar det ok. Så jag kör på. Det ska alltså vara en totalt julfri design nu, och en grå låtlista----->

Har börjat på nya kursen, Historia B! Den har ett totalt nytt upplägg:
  • Varje vecka: Man läser en bok och har litteraturseminarie.
  • Varje månad: Läser en separat bok och gör analys
  • Under hela terminen: Skriver B-uppsats
Vilket innebär..... Inga tentor!! YIIIIHAAA!

Det led mot jul och Louise hälsade på hos mig i Umeå. Det var fjärde advent och vi bestämde oss för att baka, pepparkakor kändes lätt och tryggt.


Så brända blev de naturligtvis. Men fina att titta på.

Adventljus togs fram och tändes. Jag tycker nog min nödlösning kan kvalificeras som adventsljustake, det är fyra ljus och på rad helt enligt regelboken.Härligt med fina Louise på besök, och skönt med en gäst som sköter sig själv. En bunt filmer, några avsnitt av Top Gear och en klapp på huvudet var allt som krävdes när jag behövde smyga iväg och studera lite..

När hon åkt hem var det en dag kvar i skolan och sen var det dags att resa söderut mot de småländska skogarna den 22e. Jag vaknade samma morgon och mådde jätteilla, kändes som om jag skulle kräkas men envis som sjutton med icke ombokningsbara och dyra biljetter pallrade jag mig iväg. Min förhoppning var att kunna hålla mig i schack tills jag åtminstone var i stockholm, att sitta ensam och magsjuk i en lägenhet i Umeå hela julen fanns inte med i planerna. Det var några kritiska minuter i en fullpackad flygbuss som kunde blivit tom riktigt fort i värsta fall men jag klarade det utan spyor. Sen gick det över på eftermiddagen och jag kände mig helt okej. Lustigt.
Har varit hemma i Småland/Östergötland(rätt ska va rätt) över jul men nu är jag tillbaka i verkligheten igen. Ingen snö alls där nere men här är det ett winter wonderland, Norrland kan man lita på. Pulsar till skolan i en halvmeter pudersnö och 15-.

Jag ligger efter med en massa bilder, börjar med lite från när jag var i Stockholm innan jul.

Syrran visade prov på nyfunna bakkunskaper till min stora ätarglädje.


Lata dagar i soffan framför MasterchefJag dokumenterade Elins minsta förehavande. Bäst och passa på medan hon är medgörlig, sen säger det bara tjoff så är hon i trotsåldern och vill inte bli fotograferad.