Har hänt massor men vet inte var jag ska börja. Nåja, här är min utklädnad till halloweenhelgen, gjorde succé som NINJA!
 
Svepte in mig i hundra lager svarta kläder och tog på mig mina snörkängor, klart! Eller nej, jag gick till leksaksaffären och köpte en katana också, men den har jag bakom ryggen på bilden.
 
 
Vill nästan ha kostymen lite oftare, ha typ en ninja-torsdag då jag går till skolan i det här.
 
Efter en tågresa helt enligt tidtabellen(tack norrtåg!) landade vi i Älvsbyn, blev upphämtade av Cissis mamma och åkte hem till dem i Korsträsk. Käkade lasagne och stupade i säng..
 
Många promenader gick vi för att visa mig runt byn, men man fick också spana efter björn, Cissi var ständigt på sin vakt vilket gjorde mig nervös. Hon kunde slå i bromsen och ställa sig blickstilla när som helst vilket skrämde livet ur mig varje gång. Men vi klarade oss helskinnade varje gång som tur var. Vi gick även till cissis farmor två gånger, som gladeligen tryckte i mig bakverk, och som jag gladeligen åt. Likaså hos hennes mormor i Manjärv; "jaaa jag har ju knappt nåt att bjuda på... bara kanelbullar, och rulltårtorna, och chokladmuffins och drömmar och russinkakor och hallongrottor". På hennes morsmors födelsedag åt vi först en fantastisk smörgåstårta, sen älgköttgryta, potatis, ris, potatissallad, sallad, marinerad grillad kyckling, köttbullar och till sist tårta och 9 sorters kakor! Uschamej vad jag åt. Jag åt så hemskt mycket(till alla tanters glädje). För att inte tala om blåbärsgröten och tunnbröd. Herrejösses. Blåbärsgröt var det godaste jag ätit på länge!
 
 
Vi tog också bilen till Storforsen, som är europas största oreglerade fors. Så himla mäktigt var det, vi följde hela forsen dess 5 kilometrar och det var öronbedövande!
 
 
 
Så här såg det ut längst ner, alldeles fridfullt. 
 
En MYCKET lyckad resa. God mat, fin natur(men dåligt väder med mycket regn och blåst) och roliga upptäcktsfärder.
Jag klarade uppgiften så ni kan sluta oroa er. Gick bra. Var heelt slut sen, men det gick bra. Sen dess har jag gjort lite allt möjligt men inget överdrivet spännande. En kampsport/filmkväll förgyllde veckan häromdagen. Först ett par matcher UFC och sen Alien med pizza och glass. Imorgon ska jag till cissi och plugga inför ett seminarium, och så på kvällen blir det filmen om Palme på bio. Jag är jättetaggad, får rysningar av trailern bara.
 
 
Och på torsdag, åker jag till Älvsbyn! Cissi ska hem och fira sin mormor som fyller år på söndag, och eftersom hennes släkt tycker det är väldigt märkvärdigt och spännande med den där smålänningen så får jag följa med. Så kul! Tåg hela vägen, cirka 2,5-3h. Ska försöka fota massor, Cissi säger att det är fint ute på gården i Manjärv.
Dock ska det vara tråkigt väder och alla träd ska ha tappat löven redan, men jag håller mig positiv. På kartan nedanför ser ni vart älvsbyn ligger, i höjd med Luleå ungefär.
Lovar dyrt och heligt att jag ALDRIG ska skjuta upp ett arbete igen. Inte den här månaden i alla fall. Är mitt liv så tråkigt att jag måste ha den här spänningen i tillvaron varenda jäkla gång? Dumma fan.

Hörs när jag är klar och fått sova ikapp.
I lördags kväll satt jag uppkrupen i långkalsonger och raggsockor, med håret i en otvättat knut på huvudet och åt grillad kyckling samtidigt som jag tittade på det senaste, sorgliga, avsnittet av min favoritserie. Så det förekom en del snorig fulgråt. Bakom mig tornade tvätthögen och disken upp sig, som sig bör en helg. Då ringer ett gäng från klassen och frågar käckt; "Ska vi inte hitta på något? Kan vi komma till dig?".
 
??
 
!!!!!
 
Så jag lyckades avstyra den planen och så träffades vi på närmsta pub istället så fort jag hade hunnit snygga till mig. Hade jättekul där och sen gick vi vidare till skogshögskolans bar som endast är öppen en kväll varannan månad. Vi var dessutom där tidigt och hamnade mitt i avslutningen på en sittning för något lantbruksprogram. Och jösses, det var som att hamna på en logdans hemma i småland! Spelades Black Jack.. Arvingarna.. Ja vad alla dansband nu heter. Och jag var en av de få på stället som kunde dansa bugg. Och foxtrot! Jag menar hallååå? Har de aldrig varit på ett bondbröllop? 60-årsfest? Nä de kan ingenting dagens ungdomar... Hur som helst var det jäkligt kul. Sista timmarna var det vanlig klubb och innan hemgång lite allsång till gyllene tider. Inget slår 200 fulla människor som hänger på varandra och skrålar per gessles bästa.
 
Ja skogshögskolan var vi ju på, fullt med byten på väggarna, t.o.m en uppstoppad huskatt satt ovanför kakelugnen. Det var lite skumt.. Hela grejen kändes lite som att jag klivit in i någon slags illusion. Dansband och 80-talspop i centrala Umeå, på stadens häftigaste studentbar(just för denna kväll), i något som liknade en alpstuga/mormors vardagsrum.