I förrgår skulle vi alla historiker på humanistiska samhällsprogrammet ha ett möte med vår programansvariga för att snacka om terminen som gått. Men han är lite förvirrad och hade tagit fel dag, så vi satt och väntade och väntade i cafét men han dök aldrig upp! Som tur var hade en av oss med sig fika, ordentligt med fika... Chokladtårta, bullar och snickerskaka.. Så det gick ingen nöd på oss. Vi hade det mysigt! 
Låg i solen utanför skolan innan mötet... 
 
 
Här är vi! Alla tre årskullar... Stort gäng.(denna bild skickade vi även till programansvariga)
 
Flera cykelturer till Nydalasjön har också hunnits med, sol, bad och slappande. 
 
Idag for vi iväg till Arvids mamma på morsdagsfika, smörgåstårta och glass! Hon bor på andra sidan stan men cykelvägen dit är himmelsk. Man slipper alla tallar och svishar istället fram genom lövskog och förbi åkrar och hästhagar. Känns som hemma!
 
 
Vi stannade också och tittade lite i en skulpturpark som finns bredvid hennes bostadsområde i Umedalen. 
 
 
 
(Kolla noga på den här bilden och finn ett fel)
 
 
På vägen hem stannade vi på Cafe Göteborg och hittade fina vänner!
 
 
 

Hon är så jäkla duktig, på precis allt. Hon är stark, och smart, och har ett så öppet sinne. Hon kan erkänna när hon har fel, men kämpa när hon vet att hon har rätt. Hon vet när hon ska backa, och när hon ska gå på. Hon prioriterar de rätta sakerna. Hon är så otroligt kreativ och ser möjligheter när andra ser motgångar. Hon är den mest givmilda person jag känner och hon är den minst egoistiska jag träffat.

Tack mamma, för att du är så otroligt inspirerande. För att du ser allt det bra i mig, för att du stöttar, för att du inte dömer, för att du peppar, för att du tror på mig och litar på mig. För att du alltid gått med på knasiga idéer, och kanske gett mig några. För att du under 21 år lärt mig så bra saker. 

Jag är så tacksam för att du gör mig trygg, jag är så glad att du gett mig möjligheter. Jag är också ödmjuk nog att förstå, att du gjort det lite för lätt för mig, ibland. Jag är intelligent nog att förstå när du drar största lasset men sedan låtsas att det var min bedrift. Jag önskar att fler var som du. Jag önskar att fler har någon som dig. 

"För världen är du bara någon men för någon är du hela världen"

 Och när jag är historieprofessor, eller arkivarie eller jobbar på konsum och du och Kurra har gått i pension ska jag ta hand om er. Ett hus i Barcelona kanske. Eller Gamleby åtminstone.

Grattis på mors dag!

Det har varit riktigt riktigt varmt ett tag nu, och guuuuu så härligt. Häromdagen cyklade jag och grabbsen ut till Nydalasjöns badplats och slappade i solen. Men badade ICKE, nej så roligt ska vi inte ha, vattnet är fortfarande kallt som attan. 
 
 
På kvällen hjälpte vi Annelie att flytta en soffa till soptippen, vilket även innebar att hyra släpvagn, koppla släpvagn och backa med släpvagn. Och tack pappa för alla gånger jag fått vinka, veva och varit med på liknande ting, för inte sjutton kunde någon annan ur sällskapet göra något av det. 
Jag sa till Annelie efter 10 minuters sparkande på släpkärran: "Hämta mack-gubben så han får kolla att jag inte gjort fel!" och tillbaka kom hon med.... Erik Saade..? 
 
Saade-kopian sparkade också lite på släpkärran och sa att det var okej. Så iväg for vi alltså med något som jag egenhändigt kopplat ihop. Riskfyllt. Helt klart. Men vi klarade det, och efter att ha kört runt bostadsområdet ett dussin gånger för att klura ut ett sätt att få på soffan UTAN att backa med bil och släp, fick vi även på den och kunde åka till tippen och lasta av. Även här utan att backa en endaste gång. 
 
 
Gårdagen spenderade jag såhär. Hur härligt som helst! Sen mötte jag upp Arvid och vi cyklade till centrum, strosade runt, och tog en gofika. Helt klart godkänd dag!
 
Nu på morgonen gjorde jag äggmackor och brownies och gick över till parken bredvid Arvids lägenhet så vi kunde käka frukost i solen. En spontanpicknik innan det var dags att återvända till plugget!

 
 
 
Ja Kulturnatta här i Umeå brukar vara underbar. Dans, musik, evenemang, mat, och aktiviteter i hela staden. Jag gick ner och trängdes med alla människor redan vid lunchtid och var kvar under hela eftermiddagen. På kvällen hade våran studentförening bokat in en middag på finrestaurang, och sen hade en av mina bästa vänner fått erbjudande om att göra stand-up på sagateatern, så vi gick och kollade på det! 
 
Här sitter min klasskompis Einar i den 25 gradiga värmen och njuter i full mundering. (ser inte ut så i vanliga fall, han hjälpte till vid en utställning)
 
Vi lämnade honom och satte oss vid älven istället. 
 
Och jag åt sommaren första mjukglass!
 
Erik och Rebecca!
 
På restaurangen REX käkade vi med föreningen. Gott, lite överpris kanske, men det var mat som föreningen betalade för och som fattiga studenter slickade vi ju tallrikarna såklart. 
 
'
Jag tog rostad kyckling... 
Arvid tog någon special, "slaktarstek". 
 
Daniel kör stand up. JAG var skitnervös, men det gick bra för honom. Pjuuuh.
 
Ikväll var vi på middag hos Arvids goa mamma igen! 
 
MUMS! 
Ni missade väl inte chokladbollens dag 11 maj?! Själv firade jag med olika hembakade sorter både dagen innan och fram tills...nu. 
 
Helgen spenderades sedan delvis hos vänner i Teg. Och trots regn och storm kom solen fram och strålade in  på deras balkong under kvällen. "Solen skiner alltid i Teg". 
Såg på bio i söndags, Star Trek: Into darkness. Inte min genre, men hyfsad ändå. Och såhär fint såg det ut på vägen dit! Klev upp i en rabatt, och bad Arvid hålla utkik efter "kommunen"...
Sen dess har det varit otroligt varmt och skönt, och så ska det tydligen fortsätta! Jag har morgonsol ute i loftgången mellan 8-10 ungefär och det är ju perfekt att sitta där ute med frukosten/mellanmålet, läsa lite nyheter och göra lite nytta. 
 
 
 
Och efter frukosten sitter man kvar och läser en bra bok. Den här är den nya jag påbörjat. JÄTTEBRA.
 
Har lyckats hitta mig en lång spegel. Alldeles gratis! Har klarat mig bra med lilla badrumsspegeln i två år men nu får man se sig själv i helkropp haha. Blir en chock. 
 
Iikväll var det grillfest för att fira en klasskamrat på hans födelsedag! Dövarmt ute! Han fick bland annat Njals saga, dikter av Jonathan Pope och Nils Oscar-öl. Ja vi är ju humanist/historiker trots allt. 
 
Grillade marshmallows. 
 
Jag har turen att bo precis bredvid ett jättefint fritidsområde, och nära Nydalasjön som man kan gå runt på några timmar. Jättehärligt, så tänkte slänga in några bilder från de senaste promenaderna.
 
För ca en vecka sedan:
 
 
En morgon med jätteskumt väder, som ni ser står solen ganska högt ändå, men det är dimmigt som tusan!
 
Bilder från idag! Första tussilagon jag ser, och isen har smält bort: 
 
 
Några har också varit lite nyfikna på hur jag bor.. Och det är väl inte mycket att visa egentligen, men jag är inte knusslig så slänger ut ett par bilder. Alltid kan det roa någon!
 

 
 

 
 
Ja vafasen, jag trivs! 25 kvadratmeter litet, men det räcker och är större och fräschare än de flesta studenter har. Dessutom guld värt med eget kök. 
Måste också säga att ALLA bilder nuförtiden är tagna med mobilen, även de från stockholm och tidigare. Sorgligt men sant, det är för jobbigt att släpa runt på systemkameran och man glömmer den oftast, men ska bli bättre på det!
 
Ja fy tusan nu börjar man längta hem och till sommaren! Sitta och gosa med hundarna på farstubron, dricka morgonkaffet när det fortfarande är svalt och disigt ute, somna i solen, vakna av lillasysters lek om morgonen, ro i båten, kanske vandra lite, pyssla lite med örtkryddorna, GRILLA, äta melon en riktigt varm dag, åka ut till bondekrok, sitta och småprata med mormor i hennes trädgård... Ja listan kan göras lång. Men snart är det dags.
 
Det kommer dock kännas lite tomt och annorlunda hemma, då våran Molly har fått avlivas. Saknaden är enorm! 
 
I fredags morse kl 06.35 satte sig två halvsovande studenter på flyget mot Stockholm, och efter vad som kändes som en evighet på flygbussar och pendel kom vi fram till min syster med familj! Vi åkte från hagelstorm och snöblask till ett fantastiskt vårväder och satt och njöt med kaffe och bulle lääänge i solen på systers veranda. Sedan en god snabblunch med vegetariska burgare och allt möjligt gott, lite slappande med katter och systerdotter i trädgården innan vi åkte mot solna och Friends Arena för att se bossen spela! Köade endast två timmar ute + två timmar inne och fick perfekta platser. En helt fantastisk upplevelse, JAG ÄR SÅ NÖJD, känns overkligt.
 
Dock ett riktigt kaos efteråt. Hela arenan tömdes och ALLA skulle åka pendel eller tunnelbana hem. Det var så galet mycket folk, jag och Arvid blev tvungna att gå till solna centrum och vänta ut folkmassorna på ett snabbmatställe. Sen försöka finna vår väg tillbaka till syster i Järfälla, ca kl 04.00 var vi hemma igen.
BÖRJAN på kö till pendeln: 
 
På lördagen masade vi oss upp, åt en superlunch i solen igen(jag tjatar men man är inte bortskömd med sommarväder och egen trädgård i lägenheten här i Umeå) och satt och småpratade. Sen stressade vi iväg för att hinna besöka Rönnells antikvariat som vi hört talas om. Sveriges största tydligen! Och vi blev inte besvikna, jättetrevlig personal och de hade verkligen ALLT, och till bra priser. Hittade flera utgåvor av Utvandrarna-serien som jag haft som projekt att införskaffa. Vill ha min egna lilla samling med mysiga exemplarmen köpte dock ingen av dem då jag inte hittade de perfekta, men ett mysigt citat på förstasidan till en förgyllde dagen "Utvandrare är vi allihopa- på något sätt".
 
Sen gick vi på stan, åt middag och väntade ut vår nattbuss till Umeå! 9 timmar skulle det ta och det gick superbra, kommer säkert åka buss hela vägen till valdemarsvik när det är dags att resa hem för sommaren. Både billigare och enklare med mycket packning. 
 
Tack älskade syster, och tack Bruce!