Vaknade imorse av solen som sken in genom fönstren och Molly som låg över magen på mig. Hade inte hjärta att flytta på henne så bara på grund av det(yeah sure) så blev jag TVUNGEN att ligga kvar i sängen lite till.

image9
Molly och jag, för ett X antal år sedan.

Det blev inget Miami Ink. Gick en promenad till och åkte sen till hästarna för att dela av hagen inför valborg. Men vi fick se en bit av Rocky&Drago iaf. Säsongens sista avsnitt.
Nu är det Spiderman-3. Har sett den men det är inte så mycket annat. Jag gillar inte Wallander. Och det är för mörkt för att gå ut o gå igen.

Uppdat.
Jag gick ut o gick iaf. =D Härligt men liiite läskigt när de var mörkt.

Ska kolla på Miami Ink nu. Tyckte att jag förtjänade nåt gott efter powewalken med dogsen så jag har gjort chokladmousse*mys*.  Efter Miami Ink är det Rocky&Drago. Vilken kväll! Och jag som skulle hinna med ennu en långpromenad innan det blir mörkt...hmm...offrar en bit av Miami Ink tror jag.

Fruktavdelningen på Lidl, Täby

Man ~35: Jag skulle inte köpa de där jordgubbarna om jag var du?
Kvinna ~70: Och varför inte det då?
Mannen (halvt viskandes): Du ser att de är lite blöta under förpackningarna? Jag har hört att personalen kissar på dem!
Kvinnan: Jaså?! Jaa, det är klart nu när du säger det så är de väldigt blöta under!
Kvinnan lägger tillbaka paketet och går därifrån.
Mannen (till en annan kund): Haha, nu fick jag det sista paketet jordgubbar!

På Sambo och mig. Dock ser jag ut som nåt som rymt från hispan så bilden blir liiiten(för ert eget bästa).
                            image7
Ett tag sen han var så liten;

                       image6
Japps, det är söndag, och jag är ledig i två dagar till=D Icka har åkt hem, Tack Gode Gud!(nejvars, skojar bara;P). Mammsen jobbar, syrran är hemma hos sig och Kurra klipper gräset. Så jag sitter här o lyssnar på musik, fixar till packlistan inför Polen och kollar upp flygregler(nya vätskeregeln o de).

Musiken är föresten Paolo Nutini. Kolla upp hans låtar, tyrvärr kan jag inte skriva en favoritlåt, så det får bli en bunt:
o These streets(acoustic såklart*ryser av välbehag*)
o Jenny don´t be hasty
o Rewind(en snyftare)
o New shoes
o Last request(så jäkla bra, men sönderspelad)

These streets(acoustic)= http://www.youtube.com/watch?v=swIKGLqIitI&mode=related&search
hur det gick på gamlebymarknaden med Sambo! Han skötte sig bra, han är ju bara 7månader så man får ha lite överseende;)
Folket brydde han sig inte så mycket om, men ibland fick han för sig att han var ensam(?) och blev orolig. Då fick man liksom säga "Jag är hääär" och då blev han lugn igen.
Hundtricket fungerar måste jag säga. När man har hund är det otroligt många som söker kontakt och frågar en massa. Hur gammal han är och om det är första marknaden han är på och gamla gubbar börjar prata om alla hundar dom hade förr. Det är trevligt faktiskt! Vi fick höra en massa "Herregud vad stor", "den var inte liten den!" och nån vi stötte på sa t.om "Fuck! Jävlar vad stor!". Folk kunde stå jättelångt bort o titta, peka och se chockade ut, Jag själv är ju van vid honom och tycker inte att han är så himla stor, han har ju fortfarande massor kvar o växa! 
Detta var iaf bra miljöträning, och det blir nog fler marknader.
Icka har sovit över inatt och ska sova över en natt till. Igår skulle vi ju ha sett Rose Red och Ellen Rimbauers Dagbok. Men icke! Jag hittade dom inte. Så det blev Sanningen om rödluvan och King Arthur istället. Lite besviken faktiskt, jag var inställt på att se RR och ERD!

Härlig sol var det i förmiddags. Icka o jag satt o solade och lyssnade på musik.

Såg Schindlers list nu i eftermiddags, i utbildningssyfte såklart inför Polen. =D

Men vi har inte bara ätit och suttit i soffan hela tiden. Mellan filmerna och allt annat så har vi gått långpromenader med hundarna.
Sitter o äter frukost nu. Idag tänker jag gå till skolan no matter what. För just idag så har vi ett svenskaprov som jag är oförberedd på(tack vare sjukdagen)  och så ska jag ha min egna idrottslektion idag(som jag inte känner mig redo för) och dessutom ha utvecklingssamtal efter(som jag inte längtar till). Så när jag klev upp imorse kände jag verkligen att jag hade oddsen på min sida*sarkastisk*.
Nej men ärlgt talat så ska det bli intressant att se hur den här dagen kommer gå, svenska provet är jag 100% säker på att jag kommer få uppskjutet, och resten, tja, det löser sig.

Nu ska jag äta färdigt mina ketchup-på-korvbröd mackor och dricka upp saften. Igårkväll ssparade jag en kårtorpsfrall, med ost,paprika,gurka och hela fadderullan på för att kunna äta den till fruost idag. Men idag var jag inte ett dugg sugen!! Så hela dagen igår gick jag o suktade efter den där jäkla mackan, men höll mig. Jag får vl ta med den till skolan, där lyckas man alltid bli hungrig, hur ycket man än ätit.

Är sjuuuk idag!*snörvel* Lite bitter är jag med tanke på att det var roliga grejer i skolan idag...

På fredag blir det en toppendag! Det har jag bestämt. Först är det matteprov hela förmiddagen(som kommer gå bra, det har jag också bestämt) sen så slutar vi och då kommer Någon med Sambo. Sen så ska jag gå nån timme eller två med Sambo på marknaden för att miljöträna honom tillsammans med Icka och hennes hund. Efter det så ska vi hem till mig och titta på film när min familj har stuckit till vallonen. Vi ska nog titta på Rose Red och Ellen Rimbauers dagbok alt. Sanningen om rödluvan. Såklart käkar vi gott. Jag har tänkt mig hemgjord dipp, grönsaker och fullkornschips att dippa och smoothies och läsk. Början var nyttig iaf=D

                               

                                               

Har studiedag idag, Skojsigt! Mamma jobbar och min bitch är på hästmassagekurs hela veckan så jag är ensam hemma. Det innebär både ris och ros. Ingen god mat(pasta hela dagen, förhoppningsvis kommer jag på nåt bättre senare), men så får jag ha datorn för mig själv! Definitivt ett +.

Ska käka frukost nu(pasta...euhm) och städa sen. Jättefint väder ute så det blir nog en rejäl promenade med hundarna sen.

Ska påminna mamma om att vi måste köpa nya köksredskap. Står just nu och rör om i pastan med en osthyvel.
Var hos pappa i helgen. Vi var i Norrköping på lördagen och jag köpte ett par shorts(Vero Moda) och en ny spraydeo. Shortsen var ett riktigt kap. Bara 129:-  Perfekt när det blir lite varmare snart(förhoppningsvis).

Vi gick på bio också. Wild Hogs. Trodde verkligen inte att den skulle vara så himla bra men det var den. Jag satt o garvade mest hela tiden. Lite "over the top" bara, men det har jag överseende med.

Ska gå ut med Sambomannen nu. Vi behöver träna lite innan han för följa med till vårmarknaden med mig.=D
Var ute på prommis med Mollan idag. Det blåste storm men det sket jag i. Kurra skulle hämta Maria på jobbet, så jag hängde på med Molly och hoppade av där och tänkte gå hem. När vi kom över stora vägen och in i den mörkaste delen av skogen gick vi på en ny stig där vi inte gått förr(kurras idé) och jag släppte lös henne. Efter en liten stund så springer hon tillbaka där vi gått och jag tappar henne ur sikte( Stigen var väldigt slingrig och smal och kurvig med en massa träd). Hon börjar skälla, lite skrämt sådär, som om hon sprang in i en människa, jag ser henne ju inte så jag kan inte veta. Jag ropade och hon kom in i sikte igen. Då stannar hon och vände sig om och började skälla, denna gången argt mot något bakom träden där hon nyss var, kanske 30 meter bort på stigen där vi redan gått. Jag(panik) skriker på henne och hon kommer springandes. Väldigt uppjagad. Jag kopplar henne och börjar småspringa hemåt. Hon vänder sig om och morrar dovt lite då och då. Jag håller på o göra i brallan av rädsla så jag sliter med henne och far fram som en antilop på den slingriga stigen som känns ändlös. Vart slutar den? Borde jag inte vara framme snart? far genom mitt huvud. Och tanken på att jag håller på att gå(springa) vilse slår mig men då kommer den lite större stigen fram, som jag gått på många gånger förut. För en sekund så släpper skräcken men jag inser snabbt igen att jag är en bit hemifrån iaf. Jag saktar inte ner tempot utan ökar nu när jag vet var jag är så astman sätter igång. Molly börjar bli trött och benen känns som bly men jag slutar inte springa. Känner att jag knappt får luft men ser huset. Saktar ner och försöker tänka klart.

Nu i efterhand tänker jag på hur lättskrämd jag var. Det kanske bara var en gammal tant på promenad(jo visst, i storm?) men just då var det lättare att tro att det var en möjlig mördare eller våldtäktsman. När det blåser och knakar i träden, stigen är trång och grenarna nästan griper tag i en, hunden e livrädd och stigen är okänd så kan det spöka väldans i hjärnan. För att inte tala om hur mörkt det var där inne i skogen, trots att det var mitt på blanka eftermiddagen.
Nu ska jag snart till skolan med min nya frisyr. Spännande! Dock regnar det så vi får se hur den håller sig....
Blir trött på att bloggen stör sig. När jag skriver ett långt så kan jag inte publicera det sen. Utan då kommer det upp att jag måste logga in igen. Och när jag sen har loggat in så är inlägget borta. Har hållit på så i flera dar nu.

Igårkväll under en skräckfilm.

Mamma: Jag tror att Matilda ser oss som tryggheten i hennes liv, en stadig familj hon kan luta sig tillbaka på.

Maria: Är du säker på att dom här strumporna verkligen andas? Det nästan blaskar när jag går och jag har ju aldrig fotsvett!

Jag(den enda som faktiskt bryr mig om filmen): Men fy vad äckligt, släpar dom runt på liken? Kan dom inte bara lämna dom där?

Alla snackar om det, alla tränar inför det, alla oroar sig för det, alla bantar inför det.  Vad är det? Jo, beach 2007!!!

Själv låg jag i hårdträning i vintras, men nu, när det verkligen behövs, börjar jag ana en viss plufsighet runt midjan.
Kan jag frammana energi nog att starta igen?
Har tittat på Pearl Harbor nu. Var många, många år sen sist och jag mindes knappt nånting. Resultatet blev att jag tjöt som en gris när Rafe(Ben Affleck) dog utan att veta att han lite senare skulle komma tillbaka. Jag menar, vilket skit, jag fick hänga ett helt örngott på tork p.g.a mina tårar, SOM VAR HELT BORTKASTADE!

Men slutet, fy fan, jag försökte hålla mig men det gick inte. Tårarna sprutade hejdlöst. Jag sa till mig själv -" Be a man!..öhh...women! Suck it in!" Men inget hjälpte.

Nu ligger Pearl Harbor på 2:a plats i min sorgligaste film-lista. Som stadig etta ligger forfarande "den gröna milen".
Nu ska jag laga mat till Pappa och Johna. Ska försöka få tag i Icka o säga att jag älskar henne innan hon dör i krig eller nåt. *böl igen*

I lördags firade mammas sambo. Det var sjukt stelt inne i lokalen till en början. Hans släkt satt på ena sidan och mammas släkt på andra. Men vi hade jäkligt kul iaf, Maria och jag var på vårt bästa "skratta-åt-ingenting"-humör och försökte ignorera trycket.  Hans släkt var lite, hmm.. Lustig? En svartrockare som var mesigare än jag vet inte vad, en kille typ 17 som bara åt hamburgare(?), en kille också ca 17-18 år som var typ två decimeter längre än alla andra där(jag svär, han var säkert över 2m) och en halvsjuk man som när han hälsade sa till alla -" Det är JAG som är Johan".(vilket Maria och jag skrattade länge åt) Jag tyckte han var lite creepy. Han försökte prata politik med min mormor bl.a. Ingen människa vid sina sinnes fulla bruk skulle våga ge sig på en sån uppgift.
Nu nämnde jag bara en liten liten del av de 30 pers från hans släkt som kom, just so you know.

Åkte till pappa dagen efter och åt sen middag hos farmor. Ingen påskmat, men väl en rejäl middag med förrätt, varmrätt, efterätt och fika.

Har insett att jag inte ätit nån påskmat på hela påsken. Jippiejayjey!

Årets tema:
Självkänsla!
Livets njutningar prioriteras under året. Du vågar ta för dig på ett helt nytt sätt och offrar dig inte lika mycket för andra längre. Självkänslan växer!

Kärlek:
 Kärlekslivet blomstrar, särskilt under sommaren! Du som är singel ska hålla ögonen öppna redan under vårvintern.

Pengar:
Ekonomin kan svaja under vissa perioder och du bör inte ta några större risker i affärer. Prova gärna med en lott i slutet på september.

Se upp för:
Att slarva med hälsan.

Mamma och jag har gjort en massa smörgåstårta tills imårrn. Jag gjorde en helt själv. Seriöst! I´m really impressed. Alla kommer vilja ha min smörgåstårta, för att den är så god. Mamma påpekade att det är ju faktiskt samma ingredienser. Same shit but different, säger jag.



Min är godast iaf.

Ett gäng ungdomar ~17 har suttit tysta en lång stund. Plötsligt börjar en av dem prata.
Kille 1: Visste ni att det är olagligt att pantsätta ett krematorium i Sverige?
Folket vid bordet mumlar några ointresserade svar.
Kille 1 (ihärdigt): Man kan även dömas för försök till medhjälp till pantsättning av krematorium!
Kille 2: Vad är ett krematorium?
Kille 1: Ja, det är väl som ett solarium, fast kanske lite starkare, tror jag.


(Kan inte låta bli att skratta åt den här, även fast jag inte borde. Jag som ska till Birkenau och allt....)
Jag orkar helt enkelt inte skriva hur hela min vecka har varit med inlevelse, så det får bli änny en snabbuppdat.

1. Spelade trippelboll i måndags. Såå jävla tröttsamt. Vårat lag bestod av 7 tjejer. 4 med astma, en med nyopererat ben, en som varit på nåt camp hela helgen och  var skittrött redan innan och resten var typ förskylda. Men vi klarade osshyffsat iaf.

2. Var på påskparty på skolan igårkväll. Kul!

3. Idag har det varit dagsverke. Jobbade på Kårtorp hela dagen.Har så jäkla ont i benen nu. Kommer aldrig kunna kliva upp ur sängen imorgon.

Imårrn är det äggrace hos Pia och Calle, och på lördag ska vi fira mammas sambo som fyller år.

Gud vad trött jag är nu.
Maria fick med mig ut mig på en långpromenad idag. Försökte använda tillf'ället till lite träning men insåg att Molly lider av elakartad hörselnedsättning på båda öronen när jag tränar fotgående. Men det kändes bättre när jag upptäckte att Sambo också lider av samma sjuka, om än lite mildare... Molly fick sitt första dopp detta år iaf. Bortsett från att det var ett kärr med grönaktig sörja som det tog tre tvättar att få bort som hon badade i så var det härligt att se henne så glad. Hon är fin den hunden.

1 april idag föresten. Har inte blivit lurad(inte som jag vet i alla fall) och har inte lurat någon. Trist.

Pendeltåg mot Märsta

Propert klädd man ~20 har pratat i telefon i ca 10 min. Plötsligt börjar han klappa lite på fickorna som om han letar efter något. Han ser snart mer och mer panikslagen ut.
Mannen (i luren): Vänta ett tag.
Mannen (högt, till övriga passagerare): Vart är min mobil?! Har någon sett min mobil?! Hjälp mig hitta den, snälla!
Mannen börjar krypa runt på golvet, medan övriga passagerare betraktar honom med allt större skepsis. Efter en liten stund rycker han till, tittar på luren i handen och för den mot örat.
Mannen (i luren): Ja, hallå igen. Det var inget.