Är nu färdig med svenskan också. Fy vad skönt! Nu är det bara yttepytte NO kvar som inte ska vara inne förens nästa vecka på tisdag. Phuu! Ska göra lite på mitt bildprojekt och försöka lämna in det imårrn idag hade jag tänkt.
Är nu färdig med so:n och har bara lite kvar i no:n samt bilden och svenskan. Sen kan jag andas ut! Men ett arbete är klart iaf. Och ikväll räknar jag med att iaf NO:n ska bli klar. Jag har ju imårrn på mig med det andra*naiv*.Allt ska helst vara inne på torsdag..

Har tittat på Mulan med Maria för att få inspiration till en målning jag gör i bilden. Tror det lyckades faktiskt. De första 10 sekunderna var det som var viktigast, men vi älskar Mulan båda två så vi fortsatte titta. :D Haha

Mors dag idag! Grattis mamma! Älskar dig!

Ska ev. rida idag, härligt väder är det ute. Har skickat sms till Icka men hon har inte svarat än.

Har legat o solat, är jättedålig på o sola, blir så rastlös. Varmt o svettigt o så svider det i ögonen, usch. Är som den där killen i apoteket reklamen som typ gör kullerbytor i sanden och slänger sig runt hit och dit. Tycker man får snyggast bränna om man ör på sig endå så att....

Såg en film igår med Maria, Cabin Fever. En lite dålig humorskräckfilm som var mer äcklig än läskig.
Nu ligger vi o tittar på Den lilla sjöjungfrun 2. Haha. Vilket byte av film:D

Lite bilder på kläderna från shoppingen i stockholm. Näst sista bilden är på shortsen jag köpte i polen. Avslutningsklänningen visar jag inte:P Stora bilden är på hängsmycket jag köpte, älskar det!

                                        image26

            

Var och shoppade i Solna centrum med Mamma och Kurra igår:D Maria gjorde de fysiska testen på polisrekryteringen så hon fick inte vara med. Haha. Vi köpte lite saker till henne som grattispresent alt. tröstpresent. Men hon klarade testen så hon fick sakerna som ett grattis. Ett vitt linne med snörning i sidan(satt jättesnyggt) och ett lyxigt bh-set.

Solna centrum kändes inte så jättstort, jag tyckte det var lite dåligt upplagt hela stället. Butikerna låg hipp som happ och ingen speciell ordning fanns. Vi gick från butik till butik och letade efter nått att ha på avslutningen(festen och kyrkan) men jag hittade inget som kändes helt rätt. Köpte två par leggings på lindex. Tillslut hittade vi GinaTricot! Mitt mekka! Som en uppenbarelse. Hittade mängder med kläder, i provrummet blev det bättre och bättre för varje plagg jag provade. Underbart! Jag blev trött mot slutet och då var det mamma som ensam fortsatte vår totalrensning av stackars GinaTricot. Slutade på en saftig summa och jag hade knappt nån aning om vad vi hade köpt, men mamma, hon hade full koll. Och vi kommer ju från landet, och mamma, jag och Maria har ju samma storlek så det blev ju en hel uppsättning:D

Är så glad för nu har jag kläder till både kyrkavslutningen på avslutningsdagen och till avslutningsfesten. Slipper jag tänka på det. Ska bara ha ett par ballerina som jag kan ha i skolan och till vardags.

Gina Tricot
- En vit tunika med stora knappar och fickor. 149:-
- Tunika med sidenband *3. Beige, svart och blå. 149:- st
- Glansig cremevit klänning. 199:- eller 299:- (till "kyrkavslutningen")
- Hoodtröjor*4. 199:- nedsatt till 99:-st.
- V-ringade tröjor*3. Marinblå, gul och vit. 149:- nedsatt till 79:-.
- Vitt brett bälte. 129:-
- Vita vanliga leggings. 59:-
- Silver hängsmycke med hjärta. 89:-

Lindex
- Vita leggings med spets. ca.80:-
- Svarta vanliga leggings. ca.80:-

HM
- Vit bh*2
- Hipster/boxertrosor.

Din Sko
- Vita ballerina med rosett. 280:-

Det är inte säkert att priserna stämmer riktigt, jag tog dom ur minnet.
Missan kom med en fågel i munnen idag föresten. Den knep fast stenhårt i fingrarna när jag höll i den och Maria och jag försökte få den att flyga iväg, den kunde flyga ungefär 10-20 meter innan den störtade ner i backen. Tillslut gick vi upp i skogen och satte den på en gren. Där satt den och klamrade sig fast. Hoppas att det klarnar i huvudet så att den kan flyga iväg. Ska gå upp senare ikväll o se om den sitter kvar.

Imårrn åker vi till La Stockholma och shoppar, och så ska Maria göra fystesten. Hoppas jag hittar nåt till avslutningen, det måste jag ju göra, det är ju stockholm för sjutton.

      Nån som har en aning om vad det är för nån fågel? (Dåliga bilder jag vet.)
Idag ska jag nog åka till Icka och bygga grund till vinskyddet och rida en sväng kanske. Vi slutar tidigare men jag kommer nog komma hem den vanliga tiden iaf eftersom det är mkt arbete som behöver göras hos hästarna. Hoppas att jag hinner plugga en liten stund iaf. Skulle igentligen ha velat se "Project runway" och "tack gode gud" ikväll men det kommer jag väl knappast hinna. Skulle ha velat se Silent Hill som gick på tv1000action också.

Och sen har jag fått veta att jag och Icka inte kan skaffa lägenhet trots allt. Hennes föräldrar har inte råd. Jag fattar det fortfarande inte men jag skiter i det nu. Orkar inte bry mig. Men summan av kardemumman blir iaf att jag kommer få se fram åt en termin bestående av en timmes pendlande morgon och kväll. När man håller på o spy på dem 20 minutrarna man åker nu. Jag måste alltså åka till skolan kvart över sju varje morgon och eftersom jag tar extremt lång tid på mig på morgonen(har haft panikångest så jag måste)  måste jag gå upp jättetidigt. Och jag kommer hem senare också så det kommer ju bli supermkt tid över till att sköta skolan. Verkligen.
Har massa arbete och göra men tiden räcker inte till! Sköter om hästen hos Icka varje dag efter skolan, och kommer hem vid sju ungefär. Då måste jag äta och duscha och sen kan jag sätta igång. Det är inte alltid jag kan ha datorn heller, och den behöver jag till ALLT arbete, men oftast brukar jag kunna schasa undan Maria.

Arbeten vi har nu som är stressigt med;

Bild: Har varit sjuk och borta så mkt. Jag ligger efter och har lovat att ta ifatt hemma. Har dock inte blivit så mkt med det. Har skjttit så mkt på det. Deadline: 30maj v22

So: Jobba färdigt med ett arbetshäfte som vi fått om andra världskriget. Skriva ett eget projektarbete om andra världskriget. 2-3 datorskrivna sidor. Dealine 31 maj v22

Sv: Läsa ut boken och skriva läslogg. Deadline; Tisdag 5 juni v23(senast 7 juni)

No: Skriva svar till 38 frågor om energi och miljö. Deadline; Tisdag 5 juni v23

Fr:  Jobba med uppgifterna och förbereda muntlig presentation till torsdag. Deadline(presentationen): 24 maj denna vecka!

Pressat schema med andra ord. Lärarna säger att vi inte får lägga av för tidigt med skolan utan att vi måste fortsätta kämpa fram till skolavslutningen. LÄTT när man får dubbelt så mkt arbete som förut! Har aldrig pluggat så här mkt och endå rör sig inte högen av böcker.
Ska åka och se Babel på bio ikväll med Icka och syrran. Älskar den filmen, skrev om den här i bloggen för ett tag sen. Ska försöka hålla mig från att gråta igen! Och försöka att låta bli att berätta för dom andra två(som inte sett den) hur det slutar. Är värdelös på sånt, lyckas alltid slinka ut....

  image21
Icka sov över lördag-söndag.

Har hittat en ny frukostfavorit: Onaka med bananbitar i! Mums! Och till det ett havreknäcke med Cremé Bonjour vitlök. Så jäkla gott!

Gick på valdemarsviksytställningen från 11-11.30. Fanns inte så mkt att se men jag åt årets första strömmingsburgare. Har saknat det! Efter gick vi ner till stan och kollade lite i en videobutik, men hittade inget och sen låg vi typ på båtbryggorna och stirrade ner i vattnet resten av tiden. :D Åkte vid två till Kårtorp, och där var jag till fem nångång.  Åt ris, dragonsås och kyckling(mycket mat det blir!:)) men är jättesugen på det nu igen! Att det kan vara så gott! Cyklade en sväng och benmusklerna bara darrade när jag kom hem. Stegen från dörren till soffan kändes som flera mil!

Köpte fyra stycken tidningsbilagor som jag ska läsa igenom, ahh, så härligt.
image20
Är inte så imponerad av programmet som har ersatt mitt älskade Rocky & Drago på söndagskvällarna. Yippee ki-yay eller nåt heter det. Nja, verkar lite off. Programledarna som ska utmana varann i vem som
 är den bästa actionhjälten. Bra idé men dååliga programledare. Tråkiga som bara den. Tittar faktiskt hellre på sveriges smartaste barn.

Är iaf glad så länge Miami Ink är kvar på tablån. Det är ett skönt gäng de.

Sov hos Icka inatt och åkte till Västervik med henne och hennes mamma idag. Letade mest efter presenter till Ickas lillasysters kompisar som fyllde år. Älskar att gå o leta bland barnkläder, vill inte ha något barn själv men vore jag rik skulle jag shoppa loss bland barnkläderna och ge dom till nån grannunge eller nåt:D

Red Millie också för första gången på Loftas marker. Så skönt att ha en harmonisk häst för första gången på jättelänge. Visserligen var hon lite pigg men jag är van vid att aldrig behöva driva.

   image19

Herregud så underbar tavla. Foto av Catharina Grahn. www.pavaggen.se

image16Räkningshållare från www.plutoprodukter.se 169:-

image17Duschdraperi från www.plutoprodukter.se 249:-

image18Änglaspel med dödskallar från www.plutoprodukter.se 69:-


Finns en massa coola grejer på plutoprodukter, kika in!
Har precis ätit frukost. Ska enligt smhi regna idag men jag har inte sett nåt än, vill inte ha regn när vi ska flytta Millie. Känner mig lite nervös, länge sen hon åkte transport, ett år eller mer sedan sist.

Gissa vad, jag vaknade halv sex imorse, och var hyperpigg! Med tanke på att jag igårmorse sov ända till halv tolv(p.g.a att jag hade en mycket trevlig dröm och varje gång jag vaknade knep jag ihop ögonen för att få lite lite längre tid med drömmen. haha) så var det inte vad jag hade förväntat mig.

Skickar med lite kort från Polenresan. Första är på mig och syrran i Birkenau. Jag är till vänster. Andra är på den mest mättande efterätt/dessärt jag nånsin ätit. Gelén måsta ha svällt i magen, för efter två-tre skedar var jag illamående mätt. Tredje är på flygplansvingen. Alla planlösa, helt onödiga kort som togs på denna resan var tagna av mig. När jag tittade igenom skivan såg jag några kort där man absolut inte kan se vad fotografen har tagit kort på. Sen insåg jag att dessa kort var tagna av mig och då förklarades allting. Min kamera som bara jag har använt var ännu värre, väldigt lätt sen när man ska förklara vad man fotograferat.

     
Har hållt avstånd från bloggen i väntan på att jag ska orka skriva om polenresan, men den orken vägrar infinna sig så jag skiter i det. Det var bra iaf, ni kan alltid läsa min kompanjon Ickas(marzz.blogg.se) redogörelse.

Har hänt en massa sen jag skrev senast. Men det orkar jag inte ta upp, ska iaf flytta Millie till Icka imårrn eftermiddag!! Så vi kan rida ihop där o så:)

Har varit hos farmor sen kl 18.00. Har ätit potatisgratäng och rabarberpaj och följt med och välkomnat gäster till vandrarhemmet två gånger.(!)

Har just fått veta att Cari-dee vann Top Model 7! Halleluja! Love her! Måste se reprisen på fredag, no matter what.
          

Blev lite knivigt igår då vi både ville se ESC och Hot Shots. Vi löste det så att när det kom dåliga låtar(vilket det var ofta) så gläppte vi över till HotShots. I ESC så hejade jag på Ryssland, by the way. Men den irriterande lilla rosaklädda docktjejen som inte kan snacka engelska var jäkligt jobbig!

Älskar HotShots filmerna, dom e ju så dåliga att dom är bra. Bästa scenerna är ju dels när dom står vid ett litet vitt trästaket med en vanlig låshake på insidan och säger med hopplöst tonfall "det är låst, från insidan" och alla suckar. HAHAHA, BÄST! Men det jag skrattar mest åt är nog när dom ska frita en av gisslan och tappar nyckeln så att det hamnar nån meter eller två utanför buren som gisslan sitter i. Gisslan i sin tur kliver ut ur buren, hämtar nyckeln och kliver in igen! Sååå dååligt... Skrattar så tårarna sprutar när jag ser det!.

Nu är jag tillbaka från Polen. Kom hem kl halv 1 nångång i fredagsnatt. Det var häääärligt, jag ville inte åka hem juh! Älskar Polen. Kommer skriva mer om resan på onsdag, eller tisdagkväll, då har jag fått bilderna från Ickas kamera.
Sista tjuvlyssnat på ett tag, nu drar jag till Polen!

Lisebergskaninen säger nog samma ska om henne...

Röda linjen från Mörby Centrum

Några killar och tjejer ~25 till 30 sitter och pratar.
Långhårig kille: Alltså, hur kan man inte gilla alver?
Skäggig kille: Ja, hur kan man inte gilla alver, de är ju typ den perfekta rasen!
Tjej i kaninörondiadem: Jo, men sen kom Orlando Bloom och förstörde allting.


image12
Nu är det inte långt kvar!

Så här ser schemat ut;
17.00: samling vid skolan
17.30: Bussarna går
19.30: Bussarna kommer fram till flygplatsen
22:00: Flyget går
24.00: Landar i Krakow eller Katovice(jag har verkligen full koll!)
01.00: Checkar in på vandrahemmen/hotellen

Det är vår kväll och natt idag! Sov gott inatt, jag själv kommer att få drygt fyra timmars sömn.=/
http://www.kyguiden.se/Docs/Test.aspx
Gjorde testet för att se vilken utbildning jag borde söka.

Jag fick svaret handel/ekonomi/försäljning. Beskrivningen passade in bra men jag har ju valt estetiska bild och form för att kunna bli inredningsarkitekt. Jag får väl använda säljargenen i mitt arbte som iredningsarkitekt=D
Lite coolt att beskrivningen var så träffande;
Du är en extremt utåtriktad person med en osviklig förmåga att vinna över människor på din sida i en diskussion. Inte helt oväntat bor det en liten säljare i dig. Faktum är nog att du skulle kunna kränga vad som helst till vem som helst. Detta personlighetsdrag kan du självklart utnyttja i allehanda försäljningssammanhang och inom marknadsföring. Inom dessa områden kan du dra nytta av din inställning att ett nej faktiskt inte alltid behöver betyda nej, och att ingen stängd dörr inte går att öppna. På vilken arbetsplats du än hamnar kommer du att ansvara för att det blir många personalfester och framför allt att du har kul på dem.

Min förmåga att "prata bort" andra tills dom knappt vet vad dom heter har jag definitivt fått efter mamma! Haha, stämde asbra tycker jag. Att jag är extremt utåtriktad stämmer inte riktigt. Utåtriktad, ja, men inte extremt.
 
Gör testet vetja!
Kläder
Linnen(ett för varje dag)
Skjorta
Två jeans
Shorts
Två tröjor + det jag har på mig på flygplatsen(är varmt i Polen nu)
Strumpor
Trosor
BHar
Trenchcoat
Svart eller vit T-shirt(till dansen)

Övrigt
Necessär
Smink
Hårspray
Hår"creme"
Plattång
Parfym
Deo spray+roll
Shampoo
Balsam
Duschcreme
Tandkräm
Tandborste
Mobilladdare(kommer garanterat glömma, varför ens skriva upp?)
Medicin

Handbagage
Mobil
Mp3
Pass
Plånbok med zloty och försäkringskassekort
Inhalator
Det man köper i taxfree

Har vägt min väska nu och den väger 7.7 kilo. Maxvikten är 20 kilo. Haha, klarar dte med marginal!

Imårrgon drar vi! Min väska är redan packad. Har varit det i ett par dgr nu. 
                                           
                                                               Min:

                                image10
Men Marias, den är fortfarande ekande tom.
                  
                                                                    Marias:
                                image11
Har genen "välorganiserad och planerad" hoppat över alla generationer fram till mig? Jag klarar inte av att göra saker dagen innan. Förberedelserna är det roliga.

Har mött flera idag som har sagt "jag såg dig i tidningen idag!!" och liknande. Kul att känna sig viktig på nått sätt. Haha.

Var i västervik idag med Icka och hennes mamma. Icka skulle få massage och sen så skulle hon köpa en väska och en pyjamas. Jag skulle bara ha två stoora necessärer(a la tant-style) och tandkräm. Hittade två fina necessärer på HM, och tog dom såklart. Tandkrämen hittade jag också, efter en tillfällig sinnesförvirring då jag länge trodde att jag hade köpt tandkrämen. Men så var inte fallet.....

Massören Icka gick till var lite...njaa... Icka ville att jag skulle vara med, eftersom det var första gången hon var hos massör, så när vi kom dit och träffade honom så frågade Ickas mamma om hennes kompis(jag) kunde följa med in också. Och då sa han" njaa....jag vet inte....helst inte". ! Hade han sagt "javisst det går jättebra, välkommen in." då hade jag kanske nöjt mig med att sitta utanför. Men när han sa sådär, då tänkte jag att över min döda kropp att Icka får gå in dit ensam. Ickas mamma verkade tänka samma sak så hon propsade lite och Icka likaså. Och jag tänkte bara på vad han hade att dölja när han säger sådär. Sen satt jag där i 40min och bevakade, lite kul för varje gång han bytte kroppsdel att massera så slängde han en snabb blick på mig för att se om jag skulle protestera. Jag hade nästan svårt att hålla mig för skratt. Är jag verkligen så skräckinjagande?!
Inte blev det bättre av att han såg ut att vara 60+. Ska bara tillägga att denna man masserade inte "privat", utan jobbar på ett större företag med spa och sånt.

By the way. Bara två dagar kvar tills jag åker till Polen. Söndag eftermiddag/kväll. drar vi. Först två timmar med buss till flygplatsen. Bussarna går halv sex. Sen flyger vi kl 10 eller nåt. och landar vid tolv och sen åker vi buss till hotellen/vandrarhemmen.

                        

pp. Jag kommer att vara med i den lokala tidningen imårrn. Jag är nämligen något så fint som klassrepresentant för Å-laget inör polenresan. Haha. Fick reda på det två minuter innan reportern kom och skulle intervjua mig och dom andra två klassrepresentanterna. Innan dess visste jag knappt vad klassrepresentant var. Det är ju bra. Vår klass är alltid efter i allting. Likadant med avslutningströjorna och diverse andra saker. Likadant idag när klassrepresentanten valdes. Sent, som alltid.

Men iaf. Reportern pratade om Polenresan med lärarna, och frågade oss vad vi hade för förväntningar och vad vi såg fram emot m.m.. Jag var lite annorlunda i svaren än dom andra, ska se hur det ser ut i tidningen imårrn. Läste ett utdrag ur artikeln på internet, och där stod det inte exakt som jag sa det=/ Är lite nervös för hur det kommer se ut, mina åsikter kanske har förvrängts totalt. Men har jag tur så har han inte skrivit så mkt av det jag sa.
       
Jag är trea från vänster. Bild lånad av VT. Kolla utdraget från artikeln på http://www.vt.se/GEN_Sok.asp?ArticleID=1513637&ArticleOutputTemplateID=70&mode
Top Model ikväll! Ska woka lite, gjorde chokladbollar nyss men dom blev inte goda. Vet inte hur jag har lyckats med hemkunskapsbetyget, jag måste liksom bli förbytt när jag kommer inanför hk-salens dörrar. Det enda goda jag kan svänga ihop är tandoorigryta(kanske för att den innehåller färdiga kryddpåsar man bara blandar i), och det är jag BÄST på. Men i övrigt...njae... Men på nåt sätt lyckas jag alltid i hk-salen. Men jag klagar inte. Jag menar, så länge min lärare inte läser det här så är jag nöjd.

Jaja, Top Model var det ja. Hejar på CariDee eftersom jag alltid gapskrattar så saliven flyger när jag ser på henne. Men hon åker väl ut ikväll. Det gör alla jag hejar på. Dom jag vill ska åka ut, tja, dom klarar sig alltid.
Jag inte bitter, inte alls.

                          
Har packat lite smått nu. Mamma och Maria var precis i stan o hämtade våra pass, sen så köpte dom två skjortor och två linnen när dom endå var där. Nu behöver vi bara två stoora necessärer. Dom hade tydligen hittat två st i stan men den ena var mörkrosa och den andra ljusrosa, och mamma fick för sig att vi skulle bråka om dom! Hur kan hon få för sig nåt sånt? Vi bråkar ju aldrig! Så det hela slutade med att dom inte köpte några necessärer. Men vi har kommit överens om att köpa typ i byn eller nåt så fort vi får tid.

Känner mig aningen nervös inför det här. Jag menar, Polen, det är inget turistland direkt! Men jag har bestämt mig för att spela lugn när vi väl är på flygplatsen. Ska sitta där på bänken med mp3 i öronen och läsa en tidning eller nåt. Som en kontrast mot Icka och Maria som kommer vara dunderhisiga och fråga mig om allting eftersom jag har flugit förr och sen kommer dom beundra mig för mitt lugn och jag kommer fortsätta vara iskall. NOT!

Om jag letar djupt inom mig kan jag kanske hitta ett visst tvivel angående det jag nyss skrev. Första gången jag flög så var jag kollugn. Jag trodde det skulle bli underbart och jättekul o allt men så blev det ju inte. Så när det var dags att flyga hem ville jag inte åka med, jag bad om och om igen att få ta tåget men icke. Så jag säger bara såhär Icka; Good luck to you my friend! Och nej, detta är inte ett ondsint försök att göra henne mer nervös än mig. Skulle jag aldrig göra.

                           
Tittade på Babel igårkväll till kl halv två. Det bästa jag någonsin sett. Så stark, så rå och så vacker. Låg o grät för mig själv där. Mitt i mörkaste natten. Jag kan fortfarande inte förstå hur människor kan spela så ohyggligt bra. Dom utstrålade riktiga känslor, inget verkade fejkat. Hela filmen slår en som en knytnäve i magen, och jag skulle inte frivilligt vilja se den igen. Det är en film man ser en gång och har sen i bakhuvudet resten av livet. Bar ni när jag tänker på den så går det en rysning genom hela kroppen.

Brad Pitt och Cate Blanchett är stora namn, men dom är en förhållandevis liten roll och gör trots det såååå mycket till filmen. Aldrig förr har jag sett två skådespelare förmedla så mycket känslor, så äkta.
Och för att inte tala om dom små bröderna från Marocko med sin pappa som jag tyckte så synd om. Vilket skådespeleri!. Alla andra filmstjärneungar från hollywood kan ju slänga sig i väggen.
Och Rinko Kikuchi, var väldigt stark som desperat och dövstum.

Jag kan fortsätta i all evighet, men jag slutar nu. Regissören Alejandro González Inárritu har gjort en mästerlig film.

                      
Firade valborg hos Johannas syster och hennes familj. Åt jättegod mat! Potatisgratäng, grillspett med kyckling och lax, sallad, sås och efterätt; blåbärspaj med vaniljglass. Tittade på brasan sen också, och fyrverkerierna. Kunde inte sluta tänka på våra stackars hästar o hundar där hemma dock. Kören sjöng hemskt dåligt, men det verkade bara vara jag som tyckte det. (?) Antagligen var det dålig kvalitet på högtalarna eller nåt för det skärde sig i mina öron. Och rätt som det var så började alla applådera, jag hängde med bäst jag kunde men jag hade ingen aning om vad jag applådera åt. Någon höll ett tal och berättade en dikt men dikten var väldigt...hmm... speciell? Kunde bara uppfatta; "kasta hatten i sjön för nu ska flinten blottas" eller nåt sånt. Var dock bara jag som skrattade åt det. Är tydligen inte så bra på det här med poesi.