Hahaha, skulle fota Remi(råttan) lite idag, sååå söt, men han vill helst sova i marias kläder, lockade dock ut honom ibland med lite youghurt :)


Men det roligaste var nog kattens reaktion, jag skulle inte sova gott om natten med honom i huset. Lite falsk månne?
 
Söt och oskyldig som alltid...                                                   När han såg råttan..


Cujo katt?

Hallå! Nu har jag varit här i stockholm ett par dagar! Har sällskap här i soffan av Sören, min syster Maria och Daniels katt, han blev inlämnad på syrrans jobb(polisen) och hon tog hand om honom. Norsk skogskatt, 1-2 år, social och go, älskar att leka. Jättefascinerad av kameran som ni kan se haha.


Sören


Sören

Igår var vi på Ikea, med Marias polisaspirantkollega Madde, och sen mat på Pizza Hut innan en fika här hemma. Fick nästan tvångstankar av sådant sällskap, att göra nåt olagligt bara för att det är en så extremt dum idé. Usch ja, och värre blir det för det ska bli middag med flera polisaspiranter nästa helg tror jag haha.

Kommer hem igen om några veckor, men det är så skönt att se något nytt, fun times! 

Hahaha, svullnaden i ryggen har snart försvunnit, men igårkväll skulle jag böja mig efter ett glas och det knäckte till i ryggraden(högt!) och sen dess har jag haft ont.. Jag skrattar för att jag är för ung för sånt, måste börja träna igen! Det brukar hjälpa det mesta. Tränade lite allt möjligt förr men sista året på gymnasiet fanns det varken tid eller lust. Men jag har provat det mesta tack vare idrott i skolan och en bra träningskompis.

Är så tråkigt att bara gå promenader(med hundar har man inget val), och jag kan inte springa så mycket för astman och hälsenorna som bråkar direkt. Jag gillar gym dock! Intensiv träning, omväxlande och man blir riktigt trött. Simma gillar jag också, tränar hela kroppen men blir lite långtråkigt efter ett tag, och så är det så omständigt med ombyte, dusch, simma, dusch, ombyte och sen hem med blött hår. Provat gruppträningar(core, bodypump, aerobics) men det är ett stort No No! Haha, jag klarar inte riktigt av auktoriter, eller att bli tillsagd vad jag ska göra, så för att slippa bli våldsam väljer jag bort dom. Yoga gick jag faktiskt ganska länge, som faktiskt är riktigt bra! Trodde det bara var en massa meditation och humbug men man blir fysiskt trött, musklerna får verkligen jobba. Dessutom blir man rikitgt pigg och vaken mentalt tack vare "humbugen"... Jag hade en jättebra instruktör som såg både mitt problem med höften och ryggen direkt, men tyvärr hjälpte det inte. Nåt jag älskar är boxning, och jag fick en boxsäck och handskar förra julen men det har inte blivit av att vi hängt upp den. Och klättra, jag vill prova att klättra nån gång! Även fast det inte är nåt man kan göra varje dag så vore det kul.

Men så är det ju så illa när man bor på landet utan körkort, att inget av detta finns i närheten. 40 min till simhall och gym tex, inget man vill åka var och varannan dag...
Idag har jag strukit(hatar det ordet, strukit..strykit?..strykt?) och hängt upp julgardiner i restaurangen, och så gör jag och mamma om förråden, målar om väggar, hyllor och golv. Är jobbigt för det är så mycket saker därinne. Frysboxarna och kylskåpen måste flyttas runt hela tiden och utöver det är det alla hyllor, lådor och drickabackar som ska fösas runt. Men resultatet blir nog bra.

Imorgon eftermiddag ska jag nog dit igen, försöker trycka in så många timmar som möjligt, bra med lite extra cash :D
 
Katten har så skön stil, nu ska nog jag göra likadant och sova lite.

¨
Bilden är från igår, då vädret var jättefint och allt var täckt av frost

Det har dock regnat och blåst här hela natten och idag snöar det! Det är tyvärr stormvindar och och ganska ljummet ute så det flyger sidledes och smälter direkt, vilket förstör känslan lite.

Jag har föresten blivit svullen i ryggen(?), vänster om ryggraden är den stora muskeln där liksom hård och tjock. Gör inte särskilt ont, mer obekvämt eftersom den är stel och "ivägen" när jag rör mig. Lustigt, så jag vet inte om jag ska träna bort det eller vila. Igår jobbade jag lite på restaurangen, och det blev inte värre... Men inte bättre heller.. Jaja, det stör ju inte så mycket så jag låter det vara så går det bort snart(min vanliga universalproblemlösning, fungerar på det mesta!).

Jag läser mycket, så jag gjorde en ny kategori för det och idag tänkte jag slänga upp den senaste boken jag läste. Jag har ganska stor bredd på det jag läser, men jag gillar filosofi och livsåskådningar speciellt mycket, då jag är en riktig grubblare.


The art of war
"Krigskonsten" är skriven av den kinesiske generalen Sun Tzu som levde för cirka 2 500 år sedan, den beskriver taktiska knep att ta till för att påverka utfallet av en konfliktsituation till sin fördel. Det äldsta exemplaret av "Krigskonsten" är skrivet på bamburullar runt år 350 f.Kr och analyserar krigets väsen på ett rationellt sätt och trots åldern på verket har den visat sig användbar i både militära och civila situationer än i dag. Grundtanken i skriften är att kriget vinns långt innan kriget börjar och framhåller vikten av förberedelse i form av att lära känna sina egna och fiendens svagheter, och avvisar all övertro och jakt på ära. Skriften innehåller 13 olika kapitel där läsaren kan följa krigets praktiska överväganden och förklarar användandet av manipulation, manövrer och spionage, allt för att vinna slag med så lite strid som möjligt.

Jag blev intresserad när jag läste på Newsweek att den inte bara blivit populär i militären och hos politiker, utan vanligt folk som en guide i ledarskap och framgång. Lät inte riktigt klokt. En 2500 år gammal kinesisk krigsherres tankar, har ingenting i ditt huvud att göra, spring! Men fördomar till trots köpte jag den, och det finns faktiskt lite läsvärt där! Den är upplagd lite konstigt, den består bara av citat från den mystiske Sun Tzu, och efter varje citat 1-10 andra citat som andra kinesiska ledare/generaler/viktigt folk präntat ner som kommentar på hans citat. Lite jobbigt då dessa människor oftast inte tillfört så mycket utan snarare bara omformulerat det han sa från början. Känner du att du fattade poängen första gången=bläddra framåt. Hur som helst, jag gillade den, och gillar du kryptiska citat, filosofiska tankenötter eller kanske vill hämnas på någon stackars sate? Läs den.

Master Sun- "To unfailingly take what you attack, attack where there is no defense. For unfailingly secure defense, defend where there is no attack"

Master Sun- "Using order to disorderly, using calm to deal with the clamorous, is mastering the heart."

Var hos mormor nu ikväll och åt soppa(med klimp!), som hon som vanligt beskriver som "inte särskilt god" men "ni kan ju komma och äta i alla fall". Tror det är ett släktdrag för mamma gör också så, drar ner på förväntningarna och sen överraskar. Smart ju.

Jo och så hjälpte jag Fredrik att ta in hästarna i stallet, börjar bli ruggigt om nätterna så dom får stå inne. Sen gick vi till gammelmormor, gammelmorfars och morfars gravar och ordnade med ljus och ris. Var helt stjärnklart och kyrkogårdarna var jättevackra med en massa ljus tända. Minns när jag var liten och följde med mormor och morfar till kyrkogården och älskade det för det var så rofyllt i mörkret (fast jag höll fortfarande ett säkert avstånd till gravarna så jag inte skulle trampa igenom och falla ner, eller i värsta fall dras ner av mumierna som sträcker upp sina knotiga armar, såklart).

Nu hinner jag inte mer, hörs snart!

Ingen hemlighet att våran Molly avskyr katterna, och jag skulle inte vända ryggen till henne om jag var du Missan.
 
Molly har starka jaktinstinkter, så jag förstår hennes frustration när det springer omkring lagom stora byten till ingen nytta alls här hemma, men som vi människor ändå alltid försvarar. Måste vara förvirrande.

Beställde ett nytt objektiv(50 mm f/1,8 II) för ett par dagar sen och fick hem det igår:D Testade det nu på morgonen och jag älskar det, billigt och superbra till porträttfoton då det har en stor bländare(fokuserar på en mindre punkt och ger bakgrundsoskärpa) och också lite ljuskänsligare än det gamla.