Två gamla bilder från Stockholm(ganska exakt ett år sedan) som inte blivit publicerade.


Tog ännu ett blodprov på vårdcentralen igår, de hade tydligen glömt den sista "blodtuben" senaste jag var där så de hade inte kunnat göra något glutentest. Men den här gången guidade jag sköterskan till rätt arm och rätt ven direkt så jag slapp provstickningarna och de upprepade stasningarna haha. Börjar bli veteran på det där.. Men jag kan ju inte avsluta det här utan att traditionsenligt klaga lite, så jag måste säga att den här sköterskan var lite slarvig, det gjorde ont! Och blödde en del, och jag har ett stort blåmärke i armvecken nu... Förra gången syntes det inte alls.

Hmm vad mer... Jag har fått bostadsbidrag! 1000:-/mån så min lägenhet kostar bara 2800:-/mån, vilket nästan är normalt! Jag blev t.o.m lite sugen på att skaffa gardiner och lampor(och möbler..) nu när hyran inte är en total käftsmäll längre.

Ska käka havregrynsgröt och ägg nu, gott gott!

Tog bort min profilbild och lade dit en mixpod istället. Bara att trycka och lyssna på låtar jag slumpmässigt valt ut från mina egna favoriter, kommer byta med jämna mellanrum. :) En varning dock, skruva ner högtalarna innan, det kan vara högt OCH om ni har segt bredband kanske det inte går så bra för musiken är ju från youtube, annars ska allt fungera! :D

Edward Sharpe and the Magnetic Zeros - Home
Hittades efter att ha tittat på de här gulletossarna. Fin text. 

Toro Y Moi - Leave Everywhere

Van Morrison - Days like this
Behöver ingen förklaring, så härlig.

Gavin DeGraw - Chariot

Peter LeMarc - Gå hel ur det här
Sveriges finaste, så jäkla bra! JAG SKA GÅ HEL UR DET HÄR ohh ohhh..

Ray LaMontagne - Shelter
Det här är bara så.. BRA. Han klämde också ur sig ett klockrent citat i en intervju; "Some people say I´m antisocial. I´m not antisocial, I love people. I just don´t like assholes.."

Stevie Wonder - Yester me, Yester you, Yesterday
Stå ut med det krassliga ljudet, den har några år på nacken, men ni måste höra den sånginsatsen.. Ett av det bästa nånsin, är min åsikt.

Igårkväll hade jag världens energitopp och kunde inte somna, ställde mig och diskade klockan halv ett på natten som värsta byfånen. Med resultat att jag nästan avled när väckarklockan ringde imorse. Men det var bara att kravla sig upp och gå till dagens föreläsning; Ekonomisk historia med fokus på 1800-tal och den industriella "revolutionen". Jag hängde faktiskt med riiiktigt bra, det var logiskt(ind. revolutionen alltså) och som ni vet älskar jag logik, så jag satt där och fattade allt. Det var en fantastisk känsla. Gästföreläsaren var dock irriterande som satan, viftade med en pekpinne hela tiden för att understryka vad hon sa, och satt man på första raden fick man ducka och skydda ögonen bäst man kunde. Galet.

Läkaren ringde i eftermiddag, hade fått provsvaren men jag skulle gå till vc inom de närmsta dagarna och ta ett till prov innan han kunde diskutera det. Great! Är det ännu ett blodprov får de hänga mig upp och ner och ta det från halspulsådern för jag är inte säker på att de kan klämma ut så mycket mer från mina vener.

Imorgon är det global ekonomi som gäller och det är bäst att njuta av stunden för sen är det dags för imperialism och utrikespolitik igen! Sa jag föresten att vi fått fler instuderingsfrågor? 19 stycken á 4 sidor =76 sidor till nästa fredag. I´m lovin it.
Sitter här i en skinande ren lägenhet, uppkrupen med varm choklad och ostmackor i en nybäddad säng med manglade lakan. Hallelujah moment! Helglektyren:






 

Var tror du att du är/gör om 1 år?
Jag kommer plugga, och om jag fortsätter Humanistiska programmet Historia(rättare sagt om jag överlever) kommer Sociologi A vara på schemat nästa höst:) Jag bor kanske inte kvar i denna superdyra 25kvm men vi får se..

Vad ångrar du, om något, i livet?
Jag tror att allt vi gjort gör oss till de vi är, även de dåliga sakerna, så vi borde inte ångra något.
Med det sagt skulle jag nog ändå ångra att jag kastade en snöboll i ögat på min syster för några år sedan, helt onödigt. OCH jag borde ha slagit till Robin när han körde över mig med trampbilen i lågstadiet, lite självrespekt hade inte skadat.

Hur kommer du gå klädd i vinter?
Heltäckande overall, pjäxor, hjälm och skidglasögon. Inte för att åka skidor, utan för att klara kylan.

Vilka tre två saker är du beroende av? Förvånansvärt nog inte mobilen, jag är faktiskt dålig på att hålla koll på den. Folk klagar eftersom det kan ta ett par dagar innan jag svarar på sms. Men det finns ett par andra saker;

1. Doritos: En sorts tortillachips som jag överlevde på både gångerna jag var i spanien. SÅ JÄKLA GOTT Det ska igentligen vara tex mex smak men nacho cheese är det enda som finns i sverige. 2. Underställ/långkalsonger. Ända sen jag upptäckte att ett lager kläder faktiskt kan vara lika värmande som fyra har de varit min ständiga följeslagare under  kalla vintrar. Att traska runt i långkalsonger och tofflor är inte snyggt men det är förmodligen det bästa som finns. Familjen fick sig ett gott skratt när jag efter månaders flitigt användande av mitt mjukaste underställ fick svåra skavsår av vanliga jeans. Då har man blivit beroende.

Vad har du på dig just nu?
En stor stickad tröja (som jag har i två färger) och som jag älskar. Det har dock gått ett par maskor i den här, men jag inbillar mig att den ser mer sliten och stylish ut då. Plus strumpbyxor och sockar.

Bästa skönhetsknep?
Ehm… Är dålig på det där. Mitt hår+hud behöver tuktas med hemmafärgningar och billigt schampo för att fungera. Håller jag på och pysslar, återfuktar och duttar löper det amok och verkar helt lägga av. Jag ser det som små arbetare som behöver hållas igång, blir det för enkelt slappnar de av och slutar jobba.  Använder du bodylotion varje dag kommer inte kroppen återfukta sig själv.. easy as that.

Bästa staden/landet du besökt
London!!

Värsta staden/landet du besökt
Krakow/Polen, även om den också hade sin charm..ibland.. men mest var det läskigt.

Vilken kändis får du höra att du liknar?
Det är någon som har nämnts men jag minns aldrig vad hon heter… Annars är det väldigt dåligt med look-alikes, jag är ganska unik verkar det som. Tråkigt.

Tror du på gud?
Nej inte på gud. Men nåt tror man väl på.

Rädslor? Åhh svårt! Dockor, clowner och igelkottar. Men rent generellt skulle det värsta skräckfilmsscenariot vara att någon bara stirrar på mig lugnt och tyst, kanske lägger huvudet på sne. Psykopat-aktigt. Betydligt värre än att komma rusande med motorsåg.

Vilka är dina favorit namn?
Kille: Kevin Tjej: Alice eller Elmina Djur: Något vanligt människonamn, Thomas eller Annelli tex, det är betydligt sötare än typ..Gucci. Jag är också jättesvag för djur döpta efter poeter eller författare som Hemingway, eller Tennyson.

Hur/Var vill du bo i framtiden?
Det är jättesvårt! För jag vill ha allt, Jag vill bo på landet, men också i en stad, supermodern men ändå lantligt, norrland men också småland, utomlands men hemmavid. Om jag fick välja helt utan tanke på ekonomi eller arbete, och triviala saker som kontinentgränser skulle jag vilja ha en lägenhet i Miami, Florida, för att få en dos av verklighet ibland. Liiite farligt men också liiite mysigt. Sen vill jag ju ha mitt egna ställe halvt om halvt på landet, inte helt öde men tillräckligt långt ut för att få lite privatliv, skulle förmodligen placera detta i en glesbygd i Sverige. Inget slår tyvärr småländsk natur, men om man kunde byta ut de bittra missunsamma människorna där mot norrlänningar skulle det vara perfekt. Sen vill jag ha en stuga, en fallfärdig timrad stuga som man måste fotvandra i 2 dar för att nå, totalt avskärmad från omvärlden och utan el och andra moderniteter. Det här sista har jag sett tydligt i mina drömmar, det är ett ställe dit jag kommer för att reflektera och stressa ner. Kan berätta om det någon annan gång men jag älskar det här stället, även om det inte finns ännu. Det jag drömt känns amerikanskt, men skulle inte vara omöjligt att bygga upp i sverige, i så fall norrland.

Hmm ja vad har hänt under dessa tre dagar? Först hade jag en supereffektiv dag. Tränade, gick till skolan, kopierade mitt hyresavtal till bostadsbidraget, hade föreläsning, sprang till vårdcentralen, och hämtade sen ut paket på posten, köpte frimärken och postade ansökan till bostadsbidraget, sen sprang jag hem, hämtade lunch och vidare till skolan, åt och pluggade, klockan 5 gick jag till mataffären, hämtade ett till paket och gick hem, städade och diskade. Supereffektiv! Fick på kvällen reda på att mamma var på sjukhus, gallsten, inte kul! Igår var jag helt slö, låg och gäspade mest hela dagen, såg tvserier på datorn, åt, gäspade, hade ont i magen. Men kan vara skönt att ha en sån dag någon gång ibland. Idag har jag än så länge bara varit i mataffären och i tvättstugan, ska sortera kläder senare för jag har bokat tvättid imorgon.

Har hunnit testa nya objektivet liiitegrann och det verkar skitbra! 

Började med att sköterskan sa :"det var många rör som skulle tappas från dig!" och satte ner en hel bunt. Jag var inte lättstucken heller tydligen. Stasade vänster arm, men gick inte att få fram nåt där, hon satt och pressade men fungerade inte, resulterade bara i en massa spruckna små blodkärl ser jag nu i efterhand. På höger tog det minst lika lång tid, men tillslut hittade hon en bra ven lite på sidan, konstigt ställe men tydligen fungerade det. "Ingen bra start på måndagsmorgonen" muttrade sköterskan mitt i allt. Min morgon då haha?

Sen sprang jag lite vimmelkantig till skolan och hann till föreläsningen och efteråt satt vi kvar och gjorde första uppgiften(av 18st), amerikanska revolutionen! Ny lärare med bra föreläsningar och upplägg, men orealistiska förväntningar, som är en gemensam faktor hos alla lärare verkar det som.

Nu ska jag titta på senaste avsnittet av Dexter och ta det lite lugnt. Tjing!

Har beställt ett teleobjektiv idag, nästan det billigaste på marknaden men ändå riktigt bra har jag hört. Ingen zoom utan "fast", men det är jag ju van vid från mitt EF 50mm f/1,8 II och skärpan blir ju betydligt bättre med de fasta:) Jag har lite efter-stort-köp-ångest men mamma pushar, tyckte jag behövde unna mig något glädjeämne. Jag har tittat och forskat och lagt till det här objektivet i kassan i typ en vecka men aldrig fullfört köpet, jag är rädd att inte ha några sparpengar kvar och svälta i vinter haha. Men nästa månad ska jag ha en provmånad och göra budget efter enbart studiebidraget och inte räkna in sparpengar/lön som jag gör nu. Nu gör jag ju iofs stora "engångsköp" för att kunna starta upp mitt liv här(typ vinterjacka, gympaskor, gymkort) men det ska bli kul och se hur svårt det blir att hålla ekonomin på enbart studiebidrag :S

Imorgon är det blodprov som gäller! Inte roligt alls. Kommer på mig själv med att sitta och titta förstulet på armvecket som om det ska försvinna, eller aldrig bli sig likt igen. Så illa går det forhöppningsvis inte, men lite läkarskräck och nålrädsla har jag allt. Men vem har inte det, det är inte normalt att främmande människor sticker en med vassa saker och tappar en på blod. Hursomhelst får jag inte äta eller dricka efter 22, och med mitt närminne tog jag det säkra före det osäkra;




De vita partierna är gamla ärr


Ny morgon, nya märken! Denna gången över, på och under knät. Hade de suttit på händer eller fötter hade det klassats som stigmata och då hade jag helgonförklarats, så jag är lite besviken för att vara ärlig. Den här gången vet jag inte exakt när de försvann, jag drog på mig löparbyxorna och gick till gymmet, men 2 timmar senare var de i alla fall borta. Som vanligt ingen svullnad, ojämnhet, värme, kliande, irritation eller så. Jag måste sova på nåt konstigt! Skulle gissa händerna men varför har jag börjat med det...

Var så exalterad över hajbettet/kroppskonsten i föregående inlägg att jag glömde skriva om min dag. Jag gick upp och simmade imorse, och det är uppenbarligen på vardagsmorgnar man ska simma, inte helger. Var något slags elitträning OCH pensionärsmöte OCH babysim på gång så man fick kryssa sig fram. Stod ut i en timme och gick sen upp. Sedan gick jag hör och häpna upp och solade! Ja, jag kände mig lite transparent så jag låg stilla i hela 6 minuter(har aldrig solat, knappt i naturligt ljus heller så jag var rädd att bli röd) Sen tyckte jag efteråt att jag blev himla solbränd och fin, men jag gissar att min solariestund var mer psykologiskt effektiv. Bara tanken på att ha solat gör att jag tycker att jag ser brun ut.

Sen handlade jag. Mmmm tonfisk! Jag tycker det är asgott, och äter det helst som det är direkt ur burken. Att "knäcka en abba" efter plugget är himmelriket, typ. Hahahaha hur sinnessjukt är inte det..



Käkade makrill i tomatsås, knäcke, keso och kokt ägg ikväll. Makrill var inte lika gott, kan inte släppa tanken på kattmat, euw. Nåja nu ska jag snart lägga mig för imorgon är det upp och träna igen. Tjing!

Ni kanske minns när jag klagade på att jag vaknat med två långa jack i tummen? Och skyllde på utomjordningar? Well....look at this:



VAFAN? Trodde jag sovit på handen och fått märken efter det, men har jag åtta fingertoppar eller? Eller?! Nej trodde väl inte det... Det var där när jag vaknade och försvann efter ca en kvart så diverse läskiga sjukdomar är inte att tänka på. Likaså insektsbett, och eksem. Det var helt slätt liksom. Väldigt konstigt! Alla som sett eller hört något underligt kan lämna upplysningar direkt till mig, tack.

Jag har ju klagat tidigare om lyhördheten här i huset. Men man vänjer sig vid alarm, tvapparater och tvättmaskiner rätt fort, och grannens gitarrspelande är ju faktiskt ganska mysigt. Nu har dock någon startat med flöjtlektioner. Gud hjälpe mig.



Bilden(ej fotad av mig) får förklara vad jag tycker om det.

Har inte haft något internet idag, fibernätkabeln(?) hade grävts av tydligen.. Tänker bara på den stackars människa som gjorde det, haha tänk att stå till svars för att ha tagit ifrån hela norrland(alla som nyttjar fibernät alltså) sitt internet! Och såklart bara för att man inte har internet så finns det ingen dag då man behöver det mer, så man stirrar sig blind på skärmen och väntar på att det ska hoppa igång.

Ja vad hände resten av dagen då? Jag ringde laboratoriet imorse för att boka provtid, på måndag ska de ta blodprov och annat. Får inte äta eller dricka efter 22 kvällen innan så gissa vem som måste sätta lås på kylskåpet! Äter inte då i normala fall men bara för att jag inte får äta kommer jag vara vrålhungrig.

Jag gick tveksamt till gymmet framåt tio, var extremt trött trots att jag varit vaken i timmar men träning brukar alltid pigga upp. Tyvärr verkade det precis kommit busslaster med människor från nåt gymnasium för det var packat, och nåt slags träningsspecial i simhallen. Jag gick hem, och somnade på mattan! Skulle bara plocka ihop lite skolböcker.. Vaknade groggy och illamående, låg i sängen ett par timmar men var sen tvungen att kila till mataffären, men väl där mådde jag så illa att jag fick gå ut och andas, trodde jag skulle spy över grönsaksdisken. Svettades och hade hjärtklappning. Åt lite för jag trodde det var blodsockret men det skulle jag inte ha gjort för då kom kramperna istället. Ja herrejösses vilken dag.. 

Så det var ett wake-up-call, inte experimentera mer med det här. Jag har beslutat mig för att inte göra muntlig tenta imorgon, det får bli omtenta när jag vet vad det är för fel och kan agera därefter. Läraren och alla förstår och tycker det är ett smart drag. Nu har vi tre veckor till nästa tenta, gott om tid(jaa typ, mer fakta dock!) och jag kan studera i lugnare takt.  

Är bäst att jag lägger ut fler höstbilder innan vintern är här:) Såhär såg det ut för ca 2 veckor sedan, vackert!


Klockan sju imorse vandrade jag iväg till gymmet/simhallen, med vinterjacka, mössa, halsduk och vantar. Solen var precis påväg upp och det var frost överallt, fint som tusan:)
Simmade i över 2h och när jag var helt utpumpad och knappt kunde kravla mig upp lade jag mig i en varm jacuzzi och bubblade en stund. Låg och myste och filosoferade. Tog en snabb sväng in i ångduschen och bastun men började bli allvarligt oroad att händerna aldrig skulle bli oskrumpna igen så jag gjorde mig iordning och gick hem tillslut, men vilken förmiddag, härligt! Har nu lagat lax i ugnen (halvtinad laxfile i form, på med kryddor, efter 15 minuter 200* häller man på matlagningsgrädde och tjongar in 5-10 minuter till, asgott!) men glömde fota, sorry!

När jag tränar tar jag ganska långa pass, för de första 45 minutrarna, i alla träning, har jag världens sämsta motivation. Det går trögt, jag vill hem, klockan går så lååångsamt och allt är allmänt irriterande. Sen lossnar det alltid och tiden bara svischar iväg tillsammans med allt som trötthet heter. Vad är det, endorfiner? Hursomhelst, skulle jag gå hem efter en timme när det fortfarande är jobbigt skulle jag inte komma tillbaka haha.. När jag var hos läkarna(har 2, ska träffa en till plus dietist snart!) tyckte de att det var jättebra att jag tränade, för smärtlindring och psyket.

Förövrigt måste jag plugga, men INTE STRESSA som läkarna sa. Helst skulle jag ta ledigt från stress/skola och låta kroppen komma ifatt och läka, speciellt nu när jag inte kunnat få något lindrade eller diagnos än(i väntan på prov, fler undersökningar och provsvar, de tror att det är IBS/kolon irritabile, men kan vara crohns sjukdom eller inflammerad tarm) men det är inte så lätt just nu med tentaperiod. Men jag vet inte... hälsan eller omtenta? Det är jobbigt, för magen krampar och värker värre än nånsin så fort jag försöker ta tag och utföra något, får se hur det här går... Jag har en muntlig tenta på fredag, som det är massor att göra på, jag måste lägga i hösta växeln och köra på med den för att ens ha en chans att hinna, och det var precis det jag inte fick göra. Massa beslut att ta! Nåja, jag ska gå och köpa middag till ikväll och fundera på det mera.. Och plugga så gott det går:)

Frukta ej, allt är väl, men jag har haft lite mycket att göra! Helgen passerade utan bekymmer och idag var det föreläsning på förmiddagen och på eftermiddagen satt jag och pluggade med andra kursare. Härligt! Under rasten på föreläsningen satt några och delade recept på palt, och jag frågade; "vad är palt?". Reaktionen var ekande tystnad och chockerade blickar, till deras försvar har de ett väldigt överseende med denna smålänning, men där gick nog gränsen. När paniken lagt sig fick jag en lång lektion om vad det är, hur den perfekta lagas och kryddas osv, och ur allt ont kommer något gott för nu blir det paltlagarkväll hemma hos Elin inom en snar framtid. Kul ;) 
De för höra ett och annat småländskt också, "wolit och wolit, grisar ska inte ha wolit!" betyder alltså "Roligt och roligt, grisar ska inte ha roligt!" Från emil i lönneberga! "Det wer sa"- "det reder sig/löser sig" var också populärt haha.

Helt okej är väl inte allt, jag var hos läkaren igår för att kolla magen. Har misstänkt att jag haft IBS i många år nu, men senaste veckorna med stress och allt har jag haft fruktansvärda magkramper. Såå ett långt möte på vårdcentralen igår, som bekräftade att det troligtvis var IBS, men jag ska tillbaka för prover snart så man kan påbörja lindrande behandling och medicinering och fick dessutom remiss till dietist. Det är inget jag någonsin talat öppet om så jag ska inte gå in på några detaljer nu heller. Jag har mått väldigt dåligt fysiskt senaste veckorna och stressen har alltså gjort att magbesvären eskalerat, men nu blir det nog snart lite bättre, även om det inte finns nån bot på det:)

Imorgon är det ingen föreläsning så jag tänkte kliva upp i ottan och gå och simma(fick baddräkten häromdagen!)Har tyvärr upptäckt att det är skönt att sova på morgonen, och kan faktiskt somna om/snooza vilket jag inte kunnat förut. Så nu är det svårare att kliva upp och träna tidigt på morgonen, men såfort man kommit över den första korta stunden efter uppvaknandet(då man är läskigt destruktiv och funderar allvarligt över meningen med livet, men som tur är bara varar några korta sekunder) går det bra!

Jag är på dåligt humör så bilderna blir lite svärtade idag. Graffiti och klotter är så snyggt dock, ska visa mer street art så fort jag hinner. Älskar det:)



Precis innan tentan pekade jag ut tre frågor till de andra och sa "hoppas det inte blir någon av dom för de är de enda jag inte kan". Tror ni det inte blev dom 3 på tentan? Världens jävla otur! Jag hade en riktig low point igårkväll, då fattade jag ingenting, sen trillade poletten ner imorse och jag kunde nästan allt, förutom de frågorna.
Så irriterande. Och jag har en teori om varför vissa frågor inte fastnar i huvudet på mig. Jag är väldigt logiskt lagd så om jag minns att det var en befolkningsökning på högmedeltiden så kan man ju räkna ut resten. Det blir nyodling, stadsväsende, stadsförbund, ökad handel, stärkt ekonomi osv osv... Likaså befolkningsminskningen på senmedeltiden. Det blir stagnation i ekonomin, arbetskraftbrist, press på bönderna, uppror. Men att kung James I hade som främsta hobby att avsätta och sedan återinsätta det engelska parlamentet om och om igen, är inte logiskt! Inte heller går det att logiskt räkna ut hur många och när korstågen var. Jag hade dock lite tur att det var en fråga om absolutismen för jag vet att "Ivan den förskräckliga" i Ryssland hade en framträdande roll och hans politik är ju inte svår att räkna ut..

Hursomhelst skrapade jag ihop en 5-6 sidor och satt i fyra timmar innnan jag lät mig själv gå.. Jag har inte vågat titta i boken än haha, tänk om allt är feeel.

Måste hoppa in i duschen och sedan gå och lägga mig, imorgon är det dubbla föreläsningar!

Sprang bort och hämtade ut ett paket på posten imorse, vaaaad kan det vara?



Det var proteinpulver med tillbehör, och en exetube så jag kan träna lite mer här hemma. Den är superbra! Väntar ett till paket med en baddräkt från speedo, men det är nåt fel på stadiums system så det dröjer nog länge innan den kommer. Ser fram emot det! Har länge velat byta ut nåt konditionspass mot simning på gymmet, men jag har inte ens en bikini, och jag tycker det är supertråkigt att gå i affärer och prova och stöka med sånt. Plus att nu har jag inte riktigt tid att ens gå ner till stan. Då är nätet räddaren i nöden, hoppas den passar bara:)
Igår var jag  i skolan hela dagen och umgicks med de andra, skönt att komma bort från lägenheten och socialisera lite istället. Vi gick igenom instuderingssfrågorna och jag verkar ha fått till det rätt. Det var en superrolig dag, men precis efter Elin och Cecilia(som studerat på olika universitet i flera år) konstaterat att det är det tuffaste skoltempo de någonsin varit med om, kollade vi schemat och om en vecka, efter muntliga tentan, kommer vi börja gå dubbla föreläsningar (fm och em) och det kommer ett skriftligt arbete som ska vara färdigt innan jul + de vanliga tentorna och seminarierna. Så jag är inte superglad längre men det är bara att bita ihop antar jag. Nam et ipsa scienta potestas est- kunskap är makt.

Imorgonkväll är tentan, mellan fyra och tio, jag säger det så ingen blir orolig om jag inte svarar i telefon på kvällen!
Idag gick jag iväg på en långpromenad efter frukost, och stannade vid mataffären och umeälven efteråt, yepp den här gången hittade jag! Satt där på en parkbänk och njöt av solen en bra stund, superhärligt. Har en riktig bildbomb därifrån också, men den kommer senare, har varit mer bilder än text senaste dagarna så det är bäst jag skriver av mig.

Jag har blivit moster! 2e oktober klockan 05.13, 3995 gram, 54 centilång.. en rejäl bit med andra ord:) Grattis Maria och Daniel + Elin! Återstår se när man får se underverket, om plugget lättar eller om det dröjer till jul. Jag tror att jag får 3 veckor jullov, mellan 19 december och 9 januari, men man vet aldrig. Som det ser ut kommer det inte vara någon tenta precis efter heller, bara ett seminarie som man ska ha läst en bok till, men det är ju enkelt! LEEEEEDIIIIIGHEEEET...

Jag har också hört från söt-Millies fodervärd, och det fungerar så bra och de är så glada för henne:) Och fortfarande lite chockade över att hon lyckats smälta deras tidigare häst som inte gillar andra hästar nåt vidare "Benson och Millie har blivit som värsta äkta paret" Och de kallar henne millie-millionen, och de provade att hoppa idag och Millie tyckte det var riktigt kul(hon älskar sånt!) OCH "Hon är så himla busig och påhittig, vi trivs verkligen med henne". De påpekar också ett par gånger att hon är en väldigt unik häst och verkligen en på miljonen, så personlig och rolig. Det värmer ett modershjärta!

Jaaaa det blir mer matbilder haha.. Jag gjorde nämligen en gryta igår för att fira hösten(vinter häruppe, det är snorkallt) köpte till och med lite lite kantareller 0_o Var bara till 2 portioner(jag har bara en liten kastrull) så det blev inte hutlöst, men ändå konstigt att köpa superdyrt när man är van vid att trampa ner dem på promenad med hundarna i princip. Hursomhelst; med nötkött, morötter, viltkrydda, grädde och fond blev det asgott!
Och jaa, jag har bara en liten kastrull så jag fick inte plats med potatis i, och i brist på fler kastruller kunde jag inte koka bredvid heller. Dålig planering! Så i hungersnöd blev det bara kött och morötter, gott endå! 


Tonfisk, tomat, mache, ruccola och spenat(såklart..)


Kvällsgott:

Underbar väg till gymmet på morgonen, när solen strilar ner genom träden. Vi har inte supervärmen som ni andra, men sol i alla fall!



Topphemliga bilder inifrån konditionsrum 2, tagna i farten;