Vi ska ut och resa!

0kommentarer

Vart?
Paris, och en sväng till Versaille!
 
Vilka?
Årskurs två och tre på humanistiska samhällsprogrammet inriktning historia och idéhistoria ska åka tillsammans. Sammanlagt 11 personer. (Högt tryck på den här utbildningen). Utöver oss är det två lärare, båda hade vi i militärhistoria under historia A.
 
När?
Vecka 46, typ. Vet inte hur länge. Fyra dagar eller en vecka. Eller som ansvariga läraren sa; "Jag har fått 100 lax av institutionen, vi kör på tills det tar slut!"
 
Vad ska vi göra?
Vi ska uppleva Paris i revolutionens anda! Vi har inte riktigt bestämt hela schemat för resan än, lärarna låter oss göra det. De är väldigt....soft. Någon ville till katakomberna för att röra vid skeletten. Det var ok. Besöka Jim Morrisons grav var också ok. Vinprovning? Absolut. Vi ska ha ett till möte om två veckor ungefär, då vi kan lägga till fler saker. Så om någon där ute har varit i centrala Paris och har nåt tips på sevärdheter vore det toppen! Historiskt eller inte spelar inte så stor roll. Det går att knyta nåt historiskt till det mesta. Och så har vi ju tid utanför schemat också såklart, den ena av lärarna har uttryckt flera gånger att det ska vara en avslappnad resa. Inget överpretantiöst utan en del egentid. Eiffeltornet(lång kö?), Champs-Elysees osv är inräknat. Kommer bli någon slags stadsvandring tror jag.

En dag/eftermiddag i Versaille kommer det nog bli. Så länge det inte gnabbas om huruvida Axel von Fersen hade en affär med Marie Antoinette. Vi reser dit med två militärhistoriker och sådant oväsentligt nonsens tolereras icke.

Kommentera

Publiceras ej