Nu har jag jobbat i Kårtorp i fyra dagar, sista dagen var igår! Pappa kom och hämtade mig 20 över 4 och så åkte vi till farmor. Jag skulle nämligen fira gemensam födelsedag med tre andra hos farmor, så vi åt mat och dessert och spelade kubb såklart. Mitt lag förlorade, även om vi var lite oense om reglerna;) Jag fick en merci-chokladask av min farbror och deras familj, en klänning/linne och två ansiktsmasker av min kusin, två filmer och jag vet inte hur många euro i olika valörer av farmor( hon betalade också 500:- av min flygbiljett så nu behöver jag bara betala 100:- till pappa för flygbiljetten, det blev en billig resa:D!)

Så när jag har betalat pappa den hundringen har jag 2000:- i fickpengar till spanien och 2000:- till kameran. Så fort jag får min lön av Pia så ska jag ut och leta kameror, för jag behöver mer än 2000:- till den.

Jag känner mig lite dålig idag faktiskt, har inte sovit bra på flera dagar och sen gått upp ganska tidigt för att jobba i kårtorp och sen har det blivit sena kvällar, och idag är jag förskyld också. Idag sov jag visserligen ganska länge, men jag känner mig lika trött som om jag inte sovit nåt alls.
Vaknade klockan halv 7, Louise gick upp och jag låg och drog mig till 7 ungefär. Klockan halv 8 så åkte vi till stationen med Louise. Sa hej då för den här sommaren, nu kommer det dröja ett år innan vi ses igen, snyft! Funderar på om jag ska åka upp till dom nångång innan nästa sommar, jaja, får se.
Nu ska jag gå o duscha, och sen ska mamma och jag åka till Kårtorp och jobba igen. Jag ska packa kylen med dricka och fixa det sista innan vi öppnar, och jag måste lära mig kassaapparaten också!

            image50

Igår så jobbade jag i Kårtorp, jag ställde mest i ordning i konferenshuset så att det kan öppnas om det i nödfall blir en massa folk fredag-lördag-söndag. Flyttade runt bord, la på dukar, ställde fram ljus, staplade koppar, glas, muggar och ställde fram allt annat som behövs. Jag packade godis med, för det ska också säljas där nere. Sen så åkte vi och köpte födelsedagspresent till Louise och bakade. På kvällen/eftermiddagen åkte vi till Mormor och firade Louise, tårta! Louise sov över också eftersom mamma och jagskulle skjutsa henne till stationen kl halv åtta idag.

Icka kom igår eftermiddag och sov över till idag. Vi åt hemgjord pizza och lite gott sen till kvällen och tittade på film. I förmiddags åkte vi till kaggebo och badade med Louise, det var nästan helt tomt i poolen, vi kunde styra och ställa som vi ville:D Åt mat i stugan och åkte hem sen. På vägen hem så var det en jättekö på motorvägen, nån motorcykelolycka tror jag. Får hoppas att ingen skadade sig allvarligt. Vi stod väl 300m från stället med bilen, när vi kom dit så hade inte ambulans hunnit dit än. Så där stod vi i ungefär 45 minuter och väntade innan vi kunde åka vidare.
image49
Det är inte mina fötter föresten, det är Ickas, men jag "lånar" dom lite.

                                                   

Tågluffa är nåt jag måste göra innan jag dör, absolut. Helst inom de närmsta 5-6 åren men vi får väl se hur det blir med det. Skulle vilja åka genom frankrike, spanien, tyskland, polen, kanske italien eller nåt sånt, men det är ju så satans dyrt! Bara luffarkortet från interrail kostar några tusenlappar, och sen ska man ju ha pengar så man klarar sig i en månad också. Men det är en dröm, tänk vad kul att säga det när nån frågar vad man gjort i sommar, bara" ja jag tågluffade runt i europa och såg eiffeltornet och bla bla bla bla bla". Men som sagt, det får nog vänta några år, men nån gång ska det ske:)

Man kanske skulle mjukstarta med Sverige?

Firade min födelsedag hos pappa igår. Louise och Fredrik kom över, och vi grillade och åt tårta(som jag hade gjort, by the way). Jag fick 2000:- av resan av Pappa och Johanna! Så nu behöver jag bara betala 600:- till dom. Jag kommer ha råd med kamera nu! En bra kamera dessutom! Har fått ihop 4000:-, minus 600:- som jag ska ge till pappa och minus 1500:- som jag ska ha i fickpengar. Så just nu har jag 1900:- till kameran, och jag har inte fått födelsedagspresent av farmor än och inte jobbat klart för sommaren(och inte fått betalt för det jag jobbat senaste veckan). Shit vad skönt det känns!

Sibylla, Örnsköldsvik

En pappa ~35 kommer in med tre barn och beställer mat. När de fått maten så sätter de sig ner och börjar äta. Efter en stund börjar flickan ~6 se allmänt besvärad ut. Hon ställer sig upp på stolen och vänder sig mot personalen i kassan.
Flickan (med hög röst, klart och tydligt): Måste ni ha TV-apparaterna på så hög volym? Jag får faktiskt ingen matro här!
Personalen ler och sänker volymen. Flickan sätter sig ner och hennes pappa, som även han ler mot henne, böjer sig över bordet och ger henne en kyss på pannan.
Flickan (tittar strängt på pappan): Pappa, jag älskar dig också men nu VILL jag faktiskt äta ifred!


Hahaha, you go girl!

Idag steg jag upp kvart i sju för att följa med mamma till ladugården. Hon är vikarie och det behövs nån som kan följa med henne dit ifall nåt skulle hända, och fram tills jag åker till pappa på fredag så är det mitt jobb. Mamma har ju varit vikarie där innan och då hjälpte jag till och så har jag ju praktiserat där innan också, så jag visste hur det skulle gå till:)

Ge småkalvarna välling, ösa havre till mellankalvarna, peta ensilage, gödsla ut hos tjurarna, ge tjurarna havre, sopa gångar i tjurstallet, ge katterna mat och vatten ta hand om den sjuka tjuren(in med halm, ge ensilage och havre) och när det är klart är det dags för fåren. Ge havre och pellets, skura vattenhinkar/vattenkoppar, peta ensilage och idag kom även slaktbilen och hämtade några får så det innebar extra arbete med att sätta upp grindar forsla ut dom till lastbilen och sen plocka ner alla grindar och även inhägnaden dom gick i. 
Allt detta låter kanske lätt men med tanke på vilka mängder djur dom har så blir det tyngre. 7 stora havrekärror bara till tjurarna, och dom ska man släpa och dra på genom gångarna, och sen ta en jättespade och portionera ut. Och "peta ensilage" innbär att ta en grep och försöka luckra upp fem ensilagebalar som står utplacerade! Och detta ska jag ut och göra igen någongång runt fem, det är alltså bara att börja om igen, haha.


Måste säga att tjurar är väldigt ouppskattade djur, bra mycket trevligare än kor är dom iaf! Dom är ju som äldst 18 månader på Edsgården, stora som hus, men dom är ju bara bebisar för tusan! Och fåren ja, där finns nog inga dåliga fördomar direkt. Blev livrädd för vad jag skulle få se när slaktbilen kom, men den var ren, dom hade gott om plats och allt gick smärtfritt, han som körde var vänlig och var respektfull mot djuren och det var skönt att veta att djuren slipper vänta på slakten när dom väl kommer fram. Men jag har inte en aning om hur långt djuren måste åka till slakteriet, det är väl det man kan klaga på i sånna fall.

Direkt när vi kom hem så gick jag o la mig, ville bara vila lite, men sov till 12! Måste nog gå och lägga mig tidigare om jag ska orka arbeta som en riktig bonde!

På morgonen åkte jag och mamma och handlade mat till kvällen, och vid halv två följde vi med Maria och två dagisbarn till kaggebo, där åt vi och badade. Var riktigt skönt i poolen, kallt i början men så är det ju alltid:)

Vi kom hem vid halv fem ungefär och började göra iordning för kvällen. Gästerna kom mellan 18.00&19.00. Vi åt grillad kyckling och lax, klyftpotatis, bulgur, bearnaisesås och sallad med nötter. Efterätt; Glass, maränger, fruktcoctail, ananas, banan, chokladsås, strössel och massa gooodis:) Marängswiss alltså:D
När några åkt hem kollade Maria, jag och Louise på Duplex, den är rolig faktiskt.:D

Min presenter då, jag tyckte alla prickade väldigt rätt med saker jag verkligen ville ha, och ändå har jag inte sagt till nån vad jag önskar mig, jag är väldigt imponerad faktiskt.

Av Maria fick jag två filmer(Duplex och Grease), en bok(Alla var där, av författaren till djävulen bär prada) samt fyra pulvergodisfigurer som jag inte trodde fanns längre men Maria hade hittat i en kiosk i en camping i Karlskrona. Det var jättekul att se dom igen, och känna smaken som man känner igen sen man var liten!

Av Louise fick jag två filmer(Kicking&screaming och Sleepy Hollow) men hon ville ge mig mer eftersom Fredrik betalat filmerna.

Av Fredrik fick jag Refreshing water cleansing gel från Nivea Visage och två scrubhandskar. Jag blev chockad eftersom man aldrig brukar få någon present av fredrik, men första gången han ger mig nåt så prickar han rätt. Eller jo föresten, jag fick en liftkortshållare för 15:- i julklapp när vi skulle till Hemavan för jag vet inte, 5 år sen? Men det var kul faktiskt.

Av Anna, Jens och Jacob fick jag 30 euro och ett par solglasögon. Solglasögon har jag faktiskt inga, och jag har letat! Dom sa att jag fick byta om jag ville men dom här var ju snygga och satt bra.

Av Mamma och Kurra fick jag pengar, välbehövligt!

Men min födelsedag är inte över än, i helgen som kommer ska jag firas hos Pappa, och jag vet inte om jag i slutet av månaden ska firas hos farmor med släkten på pappas sida. Jag vet inte, kanske.

En lovely födelsedag hade jag iaf!

Sambo har kommit på att om han ställer sig vid grinden och släpper älsklingsbollen nerför trappen, är det alltid nån i huset som går o kastar upp den till honom igen. I början undrade jag hur han lyckas tappa ner bollen där så himla många gånger men nu har jag hållit koll på honom och han gör det i högsta grad med flit. Han hämtar bollen i munnen, ställer sig vid grinden, släpper den, och står helt blickstilla tills den kommer farandes över räcket när nån kastar, då hämtar han den och gör om hela proceduren, hahaha, ser urkul ut:D

Åkte här hemifrån någon gång innan tolv, först svängde vi förbi mormor och hämtade upp henne samt plockade blommor till Erics grav. Sen åkte vi direkt till kyrkan, jag fick dela ut programmen till alla, kände mig lite viktig faktiskt. Dom norska kvinnorna hade folkdräkt på sig! Själv stod jag där i ett par jeans och en stickad topp och såg 3-4 damer tåga förbi i lika vackra kreationer och jag skönk nog två decimeter knallfall. Sen satte Louise en kamera i min hand och sa att jag skulle fota henne när hon stod där framme i kyrkan(hon var gudmor), och då övergick jag från att känna mig viktig till att känna mig som en papparazzi. Måste ha fotat mest i hela kyrkan, men endå satt Fredrik bredvid och hetsade mig att ta mer kort. "men zooma då, zooma!!" viskropade fredrik "men zoomhelvetet funkar ju inte!" viskade jag tillbaka och desperationen måste ha hörts i rösten för han blev tyst. Louise glömde nämna den lilla detaljen att hennes kamera är totalt oduglig, zoomen funkar inte, och man kan inte ta mer än 2-3 kort sen hakar den sig eller stänger av sig. Så jag satt där med en kamera som blinkade rött och vägrade lyda mig medans jag funderade på hur dyr den var(jag trodde ju fortfarande hade jag hade förstört den). Skulle resekassan räcka? Men jag frågade lite försiktigt Louise efteråt och hon bara skrattade o sa" Ja men så är den, för tusen spänn på maxi kan man inte förvänta sig så mkt.! WHAT?! Så jag hade suttit o oroat mig i onödan? Japp!

När vi kom till hemmadopfesten så blev jag o Louise utsedda till lekledare. Den vanliga hiarkin infann sig och jag blev alltiallobärare, utdelare, springflicka och nån slags sekreterare medans min 11 månader och 2 veckor äldre kusin(louise) tog hand om dom "tyngre" uppgifterna. Stå o prata är inte min grej iaf(bortförklaring!).

Vi åt mat o hade trevligt. Jag fick nästan tvångstankar när vi tog gruppfoto. Skulle vara kul om alla kom hem med färska bilder för att sätta i albumen o på varenda ett står en galen tonåring och gör fula poser och miner? Det var nästan så att jag gjorde det, det ryckte i hela ansiktet av längtan att titta i kors o räcka ut tungan.

Ja, det var min lördag. Imårrn ska jag till Icka o rida, och så ska jag städa här hemma, på måndag kväll ska jag nog firas här hemma. Grilla o så. Bara en dag kvar!
Shit, om 1 ½ timme åker vi till dopet. Jag är smått nervös eftersom minst 1/4 kommer vara norskar! Norska är inte så lätt som man tror faktiskt, inte för oss trögtänkta iaf.

Men jag är positiv, det blev ju i alla fall fint väder?!
Idag har jag städat här hemma, klockan 4 åkte jag och Kurra till Kårtorp för att hämta upp mamma och sen åkte vi för att köpa kläder:D
Jag skulle hitta något att ha på mig på dopet. Fann ett grått linne med "farfarsringning" som var jättemysigt för 169:- (inte till dopet) och en stickad mossgrön topp för 349:-(till dopet). Mamma köpte sig också lite kläder och Kurra också, gick på 3000:- allt som allt, men jag höll igen faktiskt! Annars brukar jag handla mest faktiskt, men idag var jag snål, även fast jag inte betalade. Tänkte igentligen lämna den dyrare toppen(just för att den var för dyr för min smak) men mamma kunde inte sluta tänka på den så den fick åka med.

Ovanligt lite på tv ikväll, men det går några filmer på tv1000, får kika lite på dom.

tillägg: Alla kläderna var av märket soya, www.soyaconcept.com
Tusan, Pirates 3 har redan gått i gamleby. Där jag hittade den infon såg jag också att spiderman 3 har beskrivningen:"action, science fiction, skräck, äventyr". Hahaha, skräck? skulle inte tro det.

Igår så var jag hos mormor och jobbade lite med Louise. Vi målade på huset och garageporten, det fanns bara en pensel så den ena fick plocka ogräs medans den andra målade. Lunchade hos mormor och sen gick vi till Helgenäs. Här hemma tittade vi lite på film och höll på med datorn, sen så åkte vi till Icka och skötte om Millie lite. När vi kom tillbaka visade jag henne kort från Polen, och så tittade vi på Pirates of the caribbean 2, som Louise inte sett men jag har serr 9358768706334786 gånger typ. Pirates3 ska gå i gamleby snart tror jag, så då tänkte jag att vi kunde gå på den, jag har ju redan sett den men inte Louise. Ska höra med Icka, hon brukar ha koll på när dom går i gamleby.

Idag ska jag städa här hemma, Louise är i Västervik och köper doppresent, så jag passar på o göra lite nytta. Mamma och jag ska kanske in till Valdemarsvik på lördag förmiddag, för ingen av oss har nåt speciellt att ha på oss på dopet på lördag eftermiddag.
Kan inte fatta att jag fyller år på måndag! 16 år den 16:e. Har inte bestämt nåt med vännerna, hur jag ska firas, och inte bestämt nåt med släkten, varken på mammas eller pappas sida. Allt känns lite oplanerat, men vadå, det behöver väl inte vara så planerat heller.

Det enda jag önskar mig är pengar faktiskt, men många tycker det är tråkigt så då har jag sagt biopresentkort. Det är ju det jag lägger mycket pengar på i vanliga fall iaf, bio:D ¨Nu för tiden sparar jag ju alla slantar till spanienresan och kamera, så då vill jag inte lägga pengar på bio liksom, skulle vara underbart med biopresentkort hos sf-bio att ta ifrån istället. Icka o Maria kan ju vara kul om man får nåt roligt av, inte pengar alltså. Men mamma och kurra, pappa och johanna, farmor och farfar, mormor och andra släktingar behöver inte anstränga sig att leta present, pengar är toppen! Men jag blir ju glad av allt förstås!
De senaste dagarna har jag tagit det väldigt lugnt, för enda sen jag kom hem från pappa(måndag) har jag haft jätteont i knät, och bara haltat runt. :( Idag känner jag att det är lite bättre, igår var det värst. Tur att hundkursen med Sambo var inställd idag, jag hade inte kunnat gå och mamma jobbar. När vi var i viken igår visste jag inte om jag skulle klara att ta mig till bilen, kändes som benet hade lossnat. Usch, men det går liksom upp och ner, ibland känns det inte så mkt o ibland gör det jätteont.

Var i Valdemarsvik igår och köpte doppresent till Oscar och Jacob. Vi kollade lite i butikerna efter grejer till Sörby också, inte långt kvar till man kan börja inreda det:D I butiken "Inredet" på storgatan finns det en massa mysiga torpsaker, det fanns sängkläder i gammeldags stil som var sååå mjuka och sköna, men min favorit var endå en superhärlig filt som skulle passa så bra i soffan framför öppna spisen i Sörby...mmm... Vi åt pizza innan vi åkte hem också.

Idag tror jag att Louise kommer. Är inte hundra men jag tror det. Borde gå o duscha o snygga till mig lite, sitter i t-shirt och mjukisbyxor nu och håret står åt alla håll, dom kan ju dyka upp i princip när som helst.

image48

Det har ju kommit nya hårdare flygregler om vätska i handbagaget nu som kan ställa till det för många. Vätskan får finnas i burkar och flaskor som rymmer max100ml och alla dessa burkar måste läggas i en transparent plastförpackning som rymmer max 1liter. One Litre Bag uppfyller alla dessa krav och gör det mindre krångligt. Jag själv har nog ingen anledning att ta med mig vätskor på flygningarna, det klämmer jag vanligtsvis ner i vanliga bagaget, men man vet ju aldrig nu när det blir längre flygning till spanien. Smart idé var det iaf. Bara fyll dom små burkarna och flaskorna med dina krämer m.m. eller stoppa ner dina vanliga birkar och flaskor. Simpel as that. One Litre Bag finns på www.smartasaker.se för 89:-

Igår var Icka och jag på karnebåtsfestivalen i valdemarsvik. Vi gick o strosade och tittade på marknaden först, sen så köpte vi glass och gick o satte hos vid scenen. Vi såg Jimmy Jansson repa lite, men vi är inga fans så vi gick efter ett tag. Strosade runt lite till sen så gick vi tillbaka o då spelade det första bandet, Them Jacks, ganska bra faktiskt. Vi åkte "virvelvinden" en gång, och strosade runt lite till, lyssnade på artisten efter, Caroline Larsson tror jag hon hette, men hon var inte alls bra o sjöng mest covers. Vi gick o handlade tacosgrejer och åkte hem. Ja det var typ det. Såg film på kvällen. Har sett så mycket film sen jag bloggade senast så jag minns inte vilka vi såg just då. 
                       

Kände mig energisk imorse(skönt efter att ha haft lite förskylningskänningar i några dagar) så jag tänkte att jag kunde gå en lite längre promenad än vanligt. Jag tänkte först ta Molly, men henne får man ju släpa med sig efter en kilometer eller nåt, den latmasken, så jag tog Willie istället. Vi gick ca 8 kilometer, ganska bra men jag hade tänkt mig en mil. 
 


Det här är design i min smak! Bänken i mosaik går att hitta på ett torg i torrevieja. Om jag har tur får jag se den emd egna ögon i november!

Igårkväll åt vi och satt o spelade när & fjärran spelet till kl 12 eller nåt. Jag, Mamma och Kurra var på ett lag och Maria & Daniel var på ett. Först trodde jag att jag drog en nitlott(om mina lagmedlemmar alltså) men vi vann ju stort(tack vara mina lagmedlemmar).

Idag tog jag första doppet! Vid ett åkte vi till Kaggebo, trimmade och klippte buskar runt stugan, fikade och åt. Sen åkte vi till poolen! Var lite kallt, men jag kom i före både Maria och Daniel:D Kaggebo-poolen har föresten blivit privat nu, så bara kaggebobor och deras familj och gäster får bada där, superskönt! Men det var endå ganska mycket folk en sån här sval dag.